Mehmet Ali Esmer - Akilli Ol Oğlum!

Mehmet Ali Esmer

Akilli Ol Oğlum!

Mehmet Ali Esmer

Son zamanlarda bu memlekette 83 yılın günümüze taşıdığı maddi ve manevi ‘ortak değerlere’, “Tüü, K.ka Propagandası’’ zuhur etmiştir. Daha doğrusu zaman içinde, büyük emeklerle oluşturulan milli toplumsal değerlerimizi bize emanet eden ve hakkını verip ilelebet yaşamasına da neden olacak kavram ve kişilere karşı çıkılması veya daha hafifletici bir ifadeyle göz ardı edilmesi söylemlerinin öne çıktığı görülmektedir.

Nasıl mı?

Öncelikle toplumsal varlığımızın nedeni ve birliğimizin temel taşı olan ne kadar milli ve ortak değerlerimiz varsa, bir şekilde “Akillice” örselenerek…

Bugün, malûm bazı emperyal organizatörlerin oluşturdukları “Erk-Gücü Müzik Grubu” adı altında,  bazı eş solistler ve saz ekipleri sahne almaya başlamıştır. İtina ile seçilmiş eş solistlerin “Davud”î sesleri yetmemiş olacak ki, hemen ardından, alelacele akil vokalist ekibi oluşturulmuştur. Böylece ortaya çıkarılan anlı şanlı koronun hep bir ağızdan seslendirdikleri “Her şey satın alınabilir” şarkısı eşliğin de, bir millet uyutulmaya çalışılmıştır. Lakin o da ne? Yahu yine mi aradan yükselen şu ses, bu bizim meşhuuur geleneksel Yurttan Sesler Korosu’nun sesi? Garip ama gerçek, sonradan ortaya çıkan Erk-Gücü Müzik Grubu’nun sesini yine bastırdı. Tüh bee…

 

-Türk milletinin yapısına ve ilkelerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.

(AKDTYK., Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri)

 

-Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir idaredir. Cumhuriyet, fazilettir. Cumhuriyet idaresi, faziletli ve namuslu insanlar yetiştirir. (1925, İzmir)

(Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, Atatürk Araştırma Merkezi, C. II, Ankara, 1997, s. 242)

 

-Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz. (1924, Dumlupınar)

(Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, Atatürk Araştırma Merkezi, C. II, Ankara, 1997, s. 179-188)

KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu