Tuğberk Erdem - Ergene İlçesi

Tuğberk Erdem

Ergene İlçesi

Tuğberk Erdem

Ergene Havzası’nı Kurtarma Projesi’nin mimarı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından başlatılan Ergene Eylem Planı çalışmaları, olanca hızıyla devam ediyor. Planın işleme sürecinde yer alan ve Islah Organize Sanayi Bölgeleri’nin oluşturulmasına yönelik faaliyetler ise, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’in önderliğinde sürdürülüyor.
Ergene Eylem Planı’nın, tam anlamıyla eksiksiz bir plan olabilmesi için gerek duyulan teknik çalışmalar üzerinde titizlikle duran Ulaş Belediyesi, hummalı bir çalışma temposu içerisine girdi. Ergene Havzası’nın ıslah sürecini, ‘sadece sanayinin ıslahı’ olarak düşünmeyen yetkililer, bu sürecin; yerleşim alanları, yaşam alanları, kültürel ve sosyal tesisleri ile bir bütün olarak ele alınması hususu üzerinde titizlikle duruyor. Bu noktadan yola çıkılarak oluşturulan “Ergene İlçesi” projesi, hem isim hem de ilçe planında tasarlanan yerleşim alanları olarak, Islah OSB’nin ihtiyacı olan; istihdam, yerleşke, sosyal mekân ve donatı alanları gibi ihtiyaçları karşılar nitelikte biçimlendirilmiş durumda.

“Ergene İlçesi” projesinde, henüz yazışmaları Valilik düzeyinde devam eden, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Trakya Kampüsü bulunuyor. Bu kampüste İTÜ’nün Uzay ve Havacılık Bölümleri’nin kurulması planlanıyor. Bunun yanı sıra; 2 adet teknopark, yine diğer bir üniversite alanı içerisinde tüm Trakya’ya hitap edecek bir Tıp Fakültesi ve beraberinde; Eczacılık, Diş Hekimliği, Sağlık Meslek Yüksek Okulu (MYO) ve Hemşirelik MYO gibi bölümler planlanıyor.

Mevcut ve dışarıdan Islah OSB’ye gelecek olan sanayicinin kalifiye istihdam ihtiyacını karşılamak üzere; 5 adet meslek lisesini bünyesinde barındıran “Meslek Lisesi Kampüsü”, plana dâhil edilmiş durumda. Her şeyden önemlisi de, tüm bunlar için gerekli olan; ucuz, yüksek katlı olmayan, mavi yakalı ve beyaz yakalıların kolaylıkla alabileceği TOKİ Evleri, konut bölgeleri olarak plana yerleştirilmiş bulunuyor.

Bölgenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan, Frankfurt Fuar Alanı güzelliğinde ve tüm Trakya ve İstanbul’a yetecek büyüklükte bir fuar alanı ise, projede yer alan ayrıcalıklı bir detay.

Okumak mutluluk, anlamak erdemdir...

KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu