Çorlu Devlet Hastanesi'ndeki Eksiklikler Gideriliyor
reklam
03 Ekim 2013
Çorlu Devlet Hastanesi'ndeki Eksiklikler Gideriliyor

Çorlu Devlet Hastanesi'ndeki Eksiklikler Gideriliyor

Çorlu Devlet Hastanesi’nde yaşanan solunum cihazı ve yatak sayısı eksikliklerinin giderilmesi için Sağlık Bakanlığı’na önerge veren Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, önergeye cevap geldiğini ve sıkıntıların en kısa zamanda çözüleceğini müjdeledi.

Çorlu Devlet Hastanesi’nde yaşanan solunum cihazı ve yatak sayısı eksiklikleri gibi sıkıntılar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’nün girişimi ile son buluyor. Sorunun çözülmesi için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na önerge veren Milletvekili Köprülü, önergeye cevap geldiğini ve sıkıntıların en kısa zamanda çözüleceğini müjdeledi.

Milletvekili Köprülü önergesinde, Trakya’nın en büyük devlet hastanelerinden biri olan Çorlu Devlet Hastanesi’nde solunum cihazı olmaması nedeniyle hastaların zor durumda olduğunu ve bununla birlikte yoğun bakım ünitesinde bulunan yataklarda da sıkıntılar yaşandığını belirtmişti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, önergeye verdiği cevapta; “Çorlu Devlet Hastanesi’ndeki yoğun bakım yatak sayısı hali hazırda 34 yatağa çıkarılmış olup, tüm yoğun bakım ünitelerinin aktif hale getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Yeni hizmet binasına taşınılması ile birlikte; 56 adet hasta başı monitör, 56 adet yoğun bakım yatağı, mevcut durumdaki 7 adet ventilatöre ek olarak 2 adet erişkin ventilatör ve 1 adet yenidoğan transport ventilatör alınmıştır. Ayrıca bu süreçte 11 adet erişkin ventilatörünün alımı yapılmış olup, cihazlar teslim aşamasındadır. 3 adet yenidoğan ventilatör alımı da ihale aşamasındadır. Yeni hizmet binasında hastanenin cihaz ve diğer tüm eksiklerin giderilmesi için gerekli çalışmalar tüm hızıyla belirli bir plan dâhilinde devam etmektedir. Göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederim” açıklamalarına yer verdi.

Hastaların yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi adına atılan bu adımın sevindirici bir gelişme olduğunu vurgulayan Köprülü, tüm eksiklikler giderilene kadar bu konunun yakın takipçisi olacağını ifade etti.  

Editör : Tuğberk Erdem
2924 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu