Yeni Kitabını, Doğduğu Topraklarda Tanıttı
reklam
02 Ocak 2014
Yeni Kitabını, Doğduğu Topraklarda Tanıttı

Yeni Kitabını, Doğduğu Topraklarda Tanıttı

Hüseyin Duygu’nun kaleme aldığı “Meriç Nehri’nden Kophenag’a Uzun Bir Yol” adlı kitap, Saray Kent Konseyi Kültür Evi’nde gerçekleştirilen imza günü programıyla tanıtıldı. Kitabını imzalayan Hüseyin Duygu, anılarını dostları ve sevenleri ile paylaştı.

Saray’ın yetiştirdiği önemli yazarlardan biri olan Hüseyin Duygu, “Meriç Nehri’nden Kopenhag’a Uzun Bir Yol” adlı son kitabını okurları için imzaladı. Saray Kent Konseyi Kültür Evi’nde, 28 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilen söyleşi ve imza günü programına; Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Yazar Hüseyin Duygu, Şair Hasan Akarsu, kitapseverler ve vatandaşlar katıldı.

“Katılımcılara, çok teşekkür ediyorum”

Saray Belediyesi’nin kültürel etkinlikler kapsamında düzenlediği imza gününe gerçekleşen yoğun katılımın kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini ifade eden ve ev sahibi olarak kısa bir konuşma yapan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban; “Öncelikle katılım gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Kitap düşüncenin rengi, hayatın sesidir. Hüseyin Duygu kardeşimle uzun yıllardan beri dostuz. Düzenlediğimiz söyleşi ve imza gününe gösterilen ilgi beni çok mutlu etti. Katılım sağlayan okuyuculara, çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Kendi yaşamını yazmak daha güç”

Son kitabı olan “Meriç Nehri’nden Kopenhag’a Uzun Bir Yol” adlı eserini, ilk defa doğduğu topraklarda imzalayacağını ifade eden Hüseyin Duygu; “Bu eser, benim dördüncü ve son kitabım. Uzun Bir Yol, üzerinde bir kaç yıl çalıştığım bir kitap. Bir yazar açısından, başkalarının hayatlarını anlatmak daha kolay. Ama insanın kendi yaşamıyla ilgili yazması biraz daha güç… Bu kitap, bu yüzden biraz zamanımı aldı. Elimden geldiğince iyi örnekler seçip, okurda iyi izlenimler uyandırmak istedim. Gereksiz şeyler yazmayarak, yalın bir dil seçtim. Paylaşmayı öne çıkaran bir yapıt olsun istedim. Saray Belediyesi Kent Konseyi, kitap çıkar çıkmaz hemen yayınevinden aldı. Kitabı, ilk defa burada tanıtıyoruz. Kitabımı ilk defa Saray’da tanıtmak benim için de ayrı bir onur ve sevinç kaynağı oldu. Saray Belediye Başkanımız Nazmi Çoban’ın, hem belediye başkanı olarak hem de birey olarak bu işe sahip çıkması, beni ayrıca mutlu etti. Çünkü bizim, Sayın Belediye Başkanımız Nazmi Çoban ile olan yolculuğumuz o kadar kısa değil. 40 yıla giden bir yoldan bahsediyorum” diye konuştu. Duygu, düzenlenen imza gününde anılarını da sanatseverlerle paylaştı.

Editör : Tuğberk Erdem
2148 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu