Jandarma'dan “Gladyatör” Operasyonu
reklam
15 Ocak 2014
Jandarma'dan “Gladyatör” Operasyonu

Jandarma'dan “Gladyatör” Operasyonu

Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı ve Tekirdağ İl Jandarma İstihbarat ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği “Gladyatör” kod adlı tarihi eser operasyonu sonucunda Roma ve Osmanlı dönemine ait 130 parça tarihi eser ele geçirilirken, 1 kişi de gözaltına alındı

Çorlu İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri, tarihi eser bulduğu ve satmak için müşteri aradığı ihbarı aldıkları V.B. (33) isimli şüpheliyi, yaklaşık 5 ay teknik ve fiziki takibe alarak izledi. Özel olarak kurulan sivil jandarma timi, yapılan takip sonucu şüpheli ile müşteri kılığına girerek pazarlık yaptı. Pazarlık sonucu Çorlu’ya bağlı Seymen Köyü’ndeki bir otelde müşteri kılığındaki jandarma ekiplerine randevu veren V.B., elindeki tarihi eserleri satmaya çalışırken suçüstü yakalandı. Tarihi eserleri almak isteyen müşterilerin jandarma görevlileri olduğunu fark eden V.B., suçunu itiraf ederek elindeki malzemeleri bulduğunu ve satmak için piyasaya sürdüğünü belirtti.

Gözaltına alınarak İlçe Jandarma Komutanlığı’na sorgusu için getirilen V.B., buradaki ifadesinde; ‘elindeki tarihi eserleri Aksaray’da yaptığı bir kazıda bulduğunu ve jandarma ekiplerini müşteri sanarak satmak istediğini’ belirtti. Yapılan operasyon kapsamında, Roma ile Osmanlı dönemine ait gümüş ve bronz sikkeler ile bazı tarihi eserler olmak üzere toplam 130 parça malzeme ele geçirildi. Otelin bahçesinde bulunan V.B.’ye ait 59 YE 586 plakalı otomobilde yapılan aramalarda ise, geliştirilmiş yüksek donanıma sahip metal arama dedektörü de ele geçirildi. Ele geçen malzemelerin yapılan bilirkişi araştırmasında “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu” kapsamındaki tarihi eserler olduğu da tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Editör : Tuğberk Erdem
2681 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu