Çanakkale Gezileri Başladı
reklam
26 Mart 2014
Çanakkale Gezileri Başladı

Çanakkale Gezileri Başladı

Geçtiğimiz yıllarda Çanakkale’ye geziler düzenleyen Çorlu Belediyesi, bu geleneği bu sene de bozmadı. Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çanakkale Gezileri’nin ilk seferi, 25 Mart 2013 Salı günü gerçekleştirildi.

Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çanakkale Gezileri, bu sene de devam ediyor. İlk otobüs, 25 Mart 2013 Salı günü sabahın erken saatlerinde hareket etti. İlk sefere katılan kafileyi, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci ve Kemaleddin Avcı uğurladı.

Rehber eşliğinde gerçekleştirilen gezi programında; Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı Anıtı, Mecidiye Tabyası, Çanakkale Şehitler Abidesi, 57’nci Alay Şehitliği, Conkbayırı ve Atatürk Anıtı yer alıyor. Gezi programı Çanakkale Savaşı’nın en şiddetli çarpışmalarının yaşandığı Hakimtepe’de sona eriyor.

Geziye katılan kafileyi uğurlayan Başkan Baysan, yaptığı açıklamada; “Her yıl kültür gezileri kapsamında düzenlediğimiz Çanakkale seferlerinin ilki, bugün başlıyor. Geçtiğimiz günlerde 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutladık ve şehitlerimizi andık. Çorlulu hemşerilerimizi Çanakkale’ye göndererek, onları tarihle buluşturmayı bir görev olarak kabul ettik. İnanıyorum ki vatandaşlarımız da Çanakkale’yi ziyaret ettikten sonra bu zaferin önemini daha iyi kavrayacak ve şehitlerimizi şükran ve minnetle yâd edeceklerdir. Kültür gezilerimiz önümüzdeki aylarda Edirne, Ankara, Konya, Bursa, Nevşehir Hacıbektaş ve Afyon Kocatepe seferleriyle devam edecek” dedi.

Söz konusu gezilere katılmak isteyen vatandaşların, başvuruları Tekirdağ Yolu üzerinde bulunan Kültür Merkezi’nde kabul ediliyor. Katılmak isteyenlerin kimlik fotokopilerine adreslerini ve telefon numaralarını yazarak, görevli personele teslim etmeleri gerekiyor.

Editör : Tuğberk Erdem
2232 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu