Çorlu'da Feci Kaza: 5 Ölü, 11 Yaralı
reklam
26 Kasım 2011
Çorlu'da Feci Kaza: 5 Ölü, 11 Yaralı

Çorlu'da Feci Kaza: 5 Ölü, 11 Yaralı

Tekirdağ’dan Çorlu istikametine gitmekte olan yolcu otobüsü; önce emniyet şeridinde park etmiş halde bulunan araca ve iş makinesine, ardından da yol kenarında sohbet edenlere çarptı. Kazada 5 kişi hayatını kaybederken, 11 kişi de yaralandı.

Kaza, Tekirdağ-Çorlu yolu üzeri Çiftlikler Mevkii’nde meydana geldi. Yolun sağına 36 06 9158 plakalı iş makinesini durduran Mehmet Sümbül (38) ile emniyet şeridine parkeden 59 YD 508 plakalı araçtan inen Ahmet Bormalı (43), Mehmet Bormalı (45) ve Cemal Arıcan (44) yol kenarında sohbet etmeye başladı. İddiaya göre bu sırada Tekirdağ’dan Çorlu istikametine seyir halinde olan ve İ. Hakkı Şahin (48) yönetimindeki 16 NZ 450 plakalı yolcu otobüsü kontrolden çıkarak, önce emniyet şeridinde park etmiş halde bulunan araca ve iş makinesi, ardından da sohbet eden 4 kişiye çarptı.

5 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

Kaza sonrası otobüs, araç ve iş makinesi hurdaya dönerken, tam anlamıyla can pazarı yaşandı. Otobüsteki yolcuların kazayı haber vermesi üzerine olay yerine; çok sayıda polis, jandarma, itfaiye ve ambulans sevk edildi. Gelen sağlık ekipleri; otobüs sürücüsü İ. Hakkı Şahin, iş makinesi şoförü Mehmet Sümbül ile Ahmet Bormalı, Mehmet Bormalı ve Cemal Arıcan’ın olay yerinde öldüğünü belirledi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından otobüste bulunan ve yaralanan 11 yolcudan 9’u Çorlu Devlet Hastanesi, 2’si de Özel Reyap Hastanesi’ne kaldırıldı. Otobüste bulunan yolculardan; A. Aytan, G. Demir, S. Evirgen, M. Can, M. Bahar, Y. Mutlu, R. Destancı, M. K. Mertsoy, G. Acar, H. Metin ve Ü. İrem tedavi altına alınırken, kazaya yol açan otobüs sürücünün kalp krizi geçirmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi.

Yol, 2 saat süreyle trafiğe kapandı

Gerçekleşen kaza sonrasında Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, olay yerinde incelemelerde bulundu. Tekirdağ’dan Çorlu’ya geliş istikametindeki yol 2 saat süreyle trafiğe kapanırken, ulaşım yolun diğer tarafından kontrollü olarak sağlandı. Gerekli araştırmanın tamamlanmasının ardından cesetler, Çorlu Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

5 kişiden 3’ü toprağa verildi

Meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Çorlu eşrafından Mehmet Bormalı, Ahmet Bormalı ve çiftlik kâhyası Cemal Arıcan’ın cenazeleri, Süleymaniye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Çorlu Asri Mezarlığı’na defnedildi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına; Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, CHP Tekirdağ Milletvekili  Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Kudret  Sarıtaş, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Velimeşe Belediye Başkanı  Rasim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcıları, Çorlu ve Çerkezköy Ticaret Odaları  Başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri, Siyasi Partiler’in ve Meslek Odaları’nın Temsilcileri, hayatını kaybedenlerin; eş, dost, akrabaları ve sevenleri katıldı.

Otobüs sürücüsü, Adli Tıp’a sevk edildi

Kazada hayatını kaybeden ve kalp krizi geçirmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulan otobüs sürücü İsmail Hakkı Şahin’in cenazesi ise otopsi için, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. İş makinesinin sürücüsü Mehmet Sümbül’ün cenazesi ise ailesine teslim edildi. Sümbül’ün memleketi Kahramanmaraş’ta toprağa verileceği öğrenildi.

Editör : Tuğberk Erdem
2665 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu