Ergene'deki Festival Heyecanı Sona Erdi
reklam
22 Eylül 2014
Ergene'deki Festival Heyecanı Sona Erdi

Ergene'deki Festival Heyecanı Sona Erdi

Ergene Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Boza Festivali ve Sünnet Şöleni sona erdi. Festival kapsamında 155 çocuk erkekliğe ilk adımlarını atarken, birbirinden ünlü sanatçıların sahne aldığı 3 günlük festivali binlerce kişi izledi.

Ergene 1’inci Boza Festivali ve Sünnet Şöleni etkinlikleri, akşam namazına müteakiben Bilal Habeşi Yeşiltepe Camii’nde okutulan Mevlid-i Şerif ile başladı. Etkinlikler, Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen gösterilerle devam etti.

Şölenin kortej yürüyüşü, festivalin 2’nci günü olan 06 Eylül 2014 Cumartesi günü saat 17.00’da gerçekleştirildi. Yeşiltepe Mahallesi Şölen Event Düğün Salonu önünde başlayan yürüyüş, halkın alkışlarıyla şölen alanına kadar devam etti. Büyük görsel şölenin yaşandığı kortej yürüyüşü, Osmanlı’nın temsili atlar ve bando ekibinin eşliğinde gerçekleştirildi. Açılışın ardından sahne alan halk oyunları grubu ve dans ekipleri halkın büyük beğenisini kazanırken, Roman Dans Ekibi de birbirinden kıvrak dans gösteri ile izleyenleri mest etti. Festivalin ana teması olan boza, organizasyon komitesi tarafından kurulan stantlarda protokol üyelerine ikram edildi. Ergene halkına ilkleri yaşatacaklarını ve 5 senelik Velimeşe Belediye Başkanlığı döneminde yöresel içecekleri olan bozanın tanıtımı için büyük çaba gösterdiklerini belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel; “Şehirleri şehir yapan; kültürü, sosyal yapısı ve markalarıdır. Boza bundan sonra Ergene İlçemizin değerlerinden biridir. Ülkemizin birçok farklı yöresinden vatandaşımızın bir arada huzur içerisinde yaşadığı Ergene İlçemizde, bu değeri yaşatacak ve ileriye götüreceğiz” dedi.

Başkan ve Yardımcısı, hünerlerini sergiledi

Festivalin resmi açılışının gerçekleştirildiği günün akşamında ses sanatçısı Seda Çakmak sahne alan ilk isim oldu. Çakmak, sergilediği canlı performansla Ergene halkının beğenisini kazandı. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in Seda Çakmak ile yaptığı düete, alanı dolduran binlerce vatandaş alkışlarıyla destek verdi. Seda Çakmak’ın verdiği yaklaşık 1 saatlik konserin ardından Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Nuh Nuhoğlu, kendisine plaket takdim etti. Seda Çakmak’ın ardından sahne alan Burcu Ulukaya ise davul şovuyla Ergene halkını adeta büyüledi. Birbirinden hareketli ve birbirinden güzel şarkılarıyla kalabalığı coşturan Ulukaya’ya, Ergene halkı da eşlik etti. Başkan Yüksel’in 2 eser seslendirdiği festivalin 2’nci gecesinde, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız da “Erzurum Yaylasıyam” adlı türküyü seslendirerek renkli kişiliği ve güzel sesi ile ön plana çıktı. Başkan Yüksel ve Başkan Yardımcısı Yıldız’ın sahne performansları, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak’ın da yer aldığı protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılandı.

Kapanış gününde, coşku tavan yaptı

Bu yıl ilk kez düzenlenen Ergene 1’inci Boza Festivali ve Sünnet Şöleni’nin son gününde, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan da Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ile birlikte protokoldeki yerini aldı. Festival alanını dolduran binlerce vatandaşa hitaben bir konuşma yapan ve Ergene İlçesi’nde ilklerin yaşandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Rasim Yüksel; “Şölenin hazırlanmasında emeği geçen tüm belediye personelimize, şölenimize renk katan değerli sanatçılarımıza ve bizleri yalnız bırakmayan siz değerli vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Çiçeği burnunda yeni ilçemizde göreve geldiğimizin daha ilk yılında, seçim öncesinde Sevgili Ergeneli vatandaşlarıma verdiğim sözlerimden birini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Ergene’de, neredeyse sıfırdan başlayan yeni bir yapılanmanın içerisine girdik. Hızlı ve kalıcı bir şekilde, eksiklerimizi tamamlama gayretindeyiz” dedi.

Başkan Yüksel’den sert çıkış

Göreve geleli daha 5 ay olduğunu hatırlatan ve kendisini düğün-dernek gezmekle eleştirenlere sert bir şekilde cevap veren Başkan Yüksel; “Bazıları, akılları sıra; “Sosyal belediyecilik, sadece düğünlere gitmekle olmaz!” diye bizi eleştirmeye kalkıp, bize sosyal belediyecilik dersi vermeye kalkıyorlar. Ben, beni davet eden her vatandaşımın düğününe de giderim, cenazesine de giderim. Biz vatandaşımızın her türlü yanındayız. Yolunu da, alt yapısını da, parkını da yapacağız. Yeri ve zamanı geldiğinde de -aynı bu şölende olduğu gibi-, sünnet şölenlerinde ve festivallerde, hep beraber ve birlik-beraberlik içerisinde eğleneceğiz” dedi.

“Ergene’mizin geleceği açısından çok önemli”

Belediye Başkanı Yüksel’in ardından kısa bir konuşma yapan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ise, organizasyonun tesisinde emeği geçen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e ve ekibine teşekkür etti. Kaymakam Kızıltoprak; “Bu tür organizasyonlar, halkımızın birlik ve beraberliği anlamında çok önemlidir. Bu bağlamda yapılan bu güzel organizasyondan dolayı Belediye Başkanı Rasim Yüksel’i kutluyorum. Bir de şu unutulmamalıdır ki; yeni kurulan ilçemizde marka yaratma adına yapılan bu organizasyon, Ergene’mizin geleceği açısından büyük önem arz etmektedir” diye konuştu. Ergene halkına katılımlarından dolayı teşekkür etmeyi de ihmal etmeyen Kaymakam Kızıltoprak, tüm vatandaşlara iyi eğlenceler diledi.

Ünlü sanatçılardan muhteşem konserler

Ergene 1’inci Boza Festivali ve Sünnet Şöleni’nin kapanış günü olan 07 Eylül Pazar günü, ünlü sanatçıların muhteşem canlı performanslarına sahne oldu. İlk olarak sahneye çıkan yakışıklı sanatçı Yusuf Güney sıcak tavırları ve birbirinden güzel şarkılarıyla Ergene halkını mest etti. Gençlerin şarkılara eşlik etmesi dikkatlerden kaçmazken konseri yaklaşık 10 bin kişi ilgi ile izledi. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, festivalin anısına Yusuf Güney’e plaket takdim etti.

Sanatçı Betül Demir; “Boza Milli İçeceğimizdir”

Yusuf Güney’in yaklaşık 1 saat süren konserinin ardından sahneye, gecenin flaş ismi Betül Demir çoktı. Genç ve güzel sanatçı; kıvrak dansları, sahne performansı ve güzel sesiyle dinleyicileri adeta mest etti. Ergeneliler’in unutulmaz anlar yaşadığı gecede, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ünlü sanatçıya plaket takdim etti. Plaketi sunmak üzere sahneye gelen Başkan Yüksel, genç sanatçıya Boza Kraliçesi tacını takarak Ergene İlçesi’nin boza elçisi olarak ilan etti. Başkan Yüksel’in jesti üzerine teşekkürlerini ileten Betül Demir; “Bu güzel gecede, Ergene halkı ile buluşmamızı sağlayan şahsınıza ve ekibinize teşekkür ediyorum” dedi. Ergene Bozası’nın milli içecekler arasında yer alması gerektiğini ifade eden Betül Demir; “Başkanımıza faydalarını sorduğumda, anlatmakla bitiremedi. Milli içeceğimiz olan bozanın faydalarını bilelim ve ona sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

Editör : Tuğberk Erdem
2402 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu