Vatan Hastanesi, Yeni Hizmet Binasında
reklam
21 Aralık 2014
Vatan Hastanesi, Yeni Hizmet Binasında

Vatan Hastanesi, Yeni Hizmet Binasında

Özel Çorlu Vatan Hastanesi’nin 120 yatak kapasiteli yeni binası, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı bir törenle açıldı. Açılışta konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, en büyük sorunun hekim ve hemşire açığı olduğunu söyledi.

“33 yıllık bir tecrübenin sonunda ortaya çıkan bu şifa yuvasının açılışında, sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum” diyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu; “Bu şifa yuvalarında, hastanelerimizde sağlık hizmeti sunan hekim arkadaşlarımıza, hemşirelere, ebelere, sağlık personeline teşekkür ediyorum. İster özel sektörde olsun, ister kamuda olsun bu ülke insanına, bu millete sağlık hizmeti sunumunda çok önemli bir başarıyı onlarla yakaladık. Onların hoşgörüsüyle, onların mesleğine olan sevgisiyle, bağlılığıyla ve fedakârlıklarıyla, merhametli duruşlarıyla, şefkatli yürekleri ile yakaladık. Gerçekten Cumartesi yok, Pazar yok, yılbaşı yok, bayram yok, seyran yok, ama onlar her zaman vatandaşımızın yanında derdi olan derman olmaya, acısı olanın acısını, sancısını dindirmeye çalışan bir sağlık camiamız var, onlara teşekkür ediyorum” dedi.

Bakan Müezzinoğlu; “Türkiye olarak, kamu, özel sektör ve üniversitelerimiz sağlıkta çok önemli bir noktayı yakaladık. Önümüzdeki süreçte çok önemli hedeflerimiz var. 77 milyon ülke insanımıza daha kaliteli, standardı her geçen gün yükselen bir sağlık hizmeti sunumunu gerçekleştirirken, diğer taraftan da yakın coğrafyamızdaki yaklaşık 3 saatlik uçuş mesafesindeki, buna Trakya olarak baktığımızda Balkanlar’da karayolu mesafesinde çok ciddi nüfuslara hitap ediyoruz. Türkiye olarak 3 saatlik uçuş mesafesinde 1-1,5 milyar nüfusa hitap eden bir ülkeyiz. Önümüzdeki dönemde bu konuda önemli çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

Sağlık sektörünün en büyük sorununun, hekim ve hemşire sorunu olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu; “20 bin uzman, 10 bin pratisyen hekim açığı olan bir ülkeyiz. Bunun yanında en az 50 bin hemşire açığımız var. Tüm bu eksikliklere karşın standardı yüksek bir sağlık hizmeti sunuyoruz. Bunu da belirli kurallar ve prensiplere sahip olmamıza borçluyuz. Elimizdeki uzman kadrosu, bu milletin kadrosu” dedi.

Özel sektörün kendilerinden sürekli sağlık personeli ve kadro istediğini belirten Bakan Müezzinoğlu; “Özel sektör artık sadece rutin ve hemen etrafındaki hastalara bakarak değil biraz da çevrelerine bakarak stratejik planlar yapmaları gerekir. Eğer böyle planlar yaparak kadro ve yatak isterlerse o zaman önlerini daha açarız. Elimizdeki uzman kadrosu bu milletin kadrosu. Hakkâri’de, Siirt’te, Ordu’da gittiğim her yerde kadro istiyorlar. Geçtiğimiz hafta Cumartesi Samsun’da, Pazar Muğla’daydım. Samsun’da elime bir dosya verildi, yaklaşık 70 civarında uzman hekim talebi, Muğla’da elime bir dosya yaklaşık 40 uzman talebi var. Dolayısıyla hep birlikte mevcut yetişmiş insanımızı planlayarak daha verimli değerlendirerek daha iyi günleri inşallah birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.

Açılışta konuşan Özel Çorlu Vatan Hastanesi Başhekimi Dr. Bayram Fırat Dayanıklı ise; “Trakya’nın ilk özel sağlık kurumu olarak, 1981 yılında; 2 bin metrekare kapalı alanda 29 yatak kapasitesi ve 14 hekim kadrosu ile başlayan sağlık hizmet sunumu serüvenimize, bugün Sağlık Bakanı’mızın onurlandırmasıyla 12 bin metrekare kapalı alanı olan, 120 yatak kapasitesine sahip, akıllı bina teknolojisi ile inşa edilmiş, uluslararası standartlarda hizmet sunmayı hedeflediğimiz yeni hizmet binamızda 33 yıllık tecrübe, profesyonel bir ekip ve işimize olan saygımızla devam ettirebilmek için yeni bir adım atıyoruz. Hastanemiz Çorlu İlçesi organize sanayi bölgesi yakınında ve Çorlu hinterlandında olmasından ötürü oluşabilecek travma, uzuv kaybı, yanık ve hayati derecede risk teşkil edebilecek bakalara acil müdahale yapabilecek konum ve alt yapıya sahiptir. Hizmet sunumunda oluşacak aksaklıkların giderilmesi açısından kadro ve yatak kapasitemizin arttırılması büyük önem taşımaktadır. Bu konuda Sayın Bakan’ımızın desteği ve emirleri ile gereğinin yapılacağına eminiz” diye konuştu.

Dayanıklı, ayrıca; “Bu yapının ortaya çıkmasında bizlerden desteğini esirgemeyen milletvekillerimize, emeği geçen harita mühendislerinden proje müelliflerine, uygulamada çalışan düz işçilerden, ustalara, kalfalara, mimar ve mühendislere, tıbbi danışmanlarımıza, genel koordinatörümüze, yönetim kurulu üyelerimize, hastanemizin tüm çalışanlarına, bilhassa bize büyük yardımları olan Çorlu Belediye Başkanı’mız Ünal Baysan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekilleri T. Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve diğer protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek, Özel Çorlu Vatan Hastanesi’nin yeni hizmet binasının resmi açılışını gerçekleştirdiler.
Editör : Tuğberk Erdem
2106 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu