Kapaklı'da Cam Şişeler Artık Kumbaraya Atılıyor
reklam
21 Aralık 2014
Kapaklı'da Cam Şişeler Artık Kumbaraya Atılıyor

Kapaklı'da Cam Şişeler Artık Kumbaraya Atılıyor

Daha önce ambalaj atıklarını yerinde toplama projesi ile milli gelire sahip çıkan Kapaklı Belediyesi, şimdi de cam şişelerin geri dönüşüme kazandırılması için harekete geçti. Alınan 25 adet cam atık kumbarası, ilçenin işlek noktalarına konuldu.

Kullanılmış cam ambalajların kaynağında evsel atıklardan ve diğer ambalaj atıklarından (metal, plastik, kâğıt-karton ve kompozit) ayrı toplanması ve değerlendirilmesi işlemlerinin kalıcı bir yerel yönetim uygulamasına dönüştürülmesi ve model bir toplama sisteminin oluşturulması amacıyla harekete geçen Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 25 adet cam atık kumbarası aldı. Proje kapsamında kumbara sayısının 50’ye tamamlanarak, uygulamanın tüm mahallelere yayılması planlanıyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı; “Cam atık kumbaraları, çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm açısından büyük bir işlev görmektedir. Belediye olarak, bu konuda oldukça duyarlı davranıyoruz. Kumbara uygulamasındaki amacımız; hem çevresel sorumluluğumuza önem vermek, hem de cam şişe ve kavanozların belirli noktalarda toplanarak tekrar ekonomiye kazandırılmasını sağlamaktır. Halkımızın kullanmadıkları cam şişe ve kavanozları çöp kutularına değil de bu kumbaralara atmalarını istiyor ve tavsiye ediyoruz” dedi.

Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO), Kapaklı Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca lisanslı Cam Kırığı Hurda Nak. İnş. Gıda Turz. San. ve Tic. Ltd. Şti. ile birlikte hayata geçirilen “Cam Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi”, Kapaklı halkının takdirini topladı.
Editör : Tuğberk Erdem
2159 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu