Küllerinden Doğdular Şampiyonluğa Uzandılar
reklam
26 Nisan 2015
Küllerinden Doğdular Şampiyonluğa Uzandılar

Küllerinden Doğdular Şampiyonluğa Uzandılar

Sezon başında “Efsane Geri Dönüyor” sloganı ile lige başlayan, Çorlu Sanayi Spor ile birleşerek adını Çorlu Spor 1947 olarak değiştiren bir zamanların efsane takımı Çorlu Spor, küllerinden doğarak Tekirdağ Süper Amatör Ligi şampiyonu oldu.

Çorlu Spor 1947, kendi sahasında konuk ettiği Çerkezköy Spor’u 1-0 yenerek şampiyon oldu. General Basri Saran Stadyumu’na akın eden futbolseverler, karşılaşmanın başlamasına saatler kala tribünleri tıklım tıklım doldurdu. Yaklaşık 7 bin kişilik taraftar grubunun izlediği maçta, taraftarın hazırladığı koreografi güne damgasını vurdu. Çorlu Spor 1947’nin şampiyonluk mücadelesi verdiği müsabakayı; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi başta olmak üzere, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ünal Baysan, birçok daire amiri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları protokol tribününden izledi. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, maç başlamadan önce Çorlu Spor 1947 oyuncularının bulunduğu soyunma odasına giderek futbolculara başarılar diledi.

7 bin içeride, 2 bin dışarıda

Çorlu General Basri Saran Stadyumu, tarihi günlerden birine ev sahipliği yaptı. Sağanak yağışa ve olumsuz hava koşullarına aldırış etmeyen futbolseverler, uzun yıllar sonra ilk kez tribünleri tıka basa doldurdu. Maçın başlamasına saatler kala stad dolunca, yaklaşık 2 bin kişilik taraftar grubu da maçı dışarıdan izlemek zorunda kaldı.

İlk yarı, 0-0 bitti

Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte ilk atak, ev sahibi Çorlu Spor’dan geldi. Daha 4’üncü dakikada Alex’in yaptığı ortada, Tamer topla buluştu. Çerkezköy Spor kalecisi Murat, Tamer’in kafa vuruşunu son anda çıkardı. Maçın 8’inci dakikasında ise, konuk takım Çerkezköy Spor’un atağı gelişti. Sol kanattan hareketlenen Muharrem, meşin yuvarlağı rakip ceza alanı içine ortaladı. Çerkezköy Spor’dan Abdülmelik topu ıskalayınca, Çorlu Spor savunması topu rakip sahaya kadar uzaklaştırdı. Karşılaşmanın 16’ncı dakikasında ise belki de maçın kader anı yaşandı. Alex’e sert bir müdahalede bulunan Çerkezköy Spor’lu Tolga, hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. Rakip takımın 10 kişi kalmasıyla birlikte Çorlu Spor’un atakları sıklaştı. Ancak Çorlu Spor girdiği birçok gol pozisyonundan yararlanamayınca, takımlar devre arasına 0-0’lık beraberlikle gitti.

Son dakikalar, nefesleri kesti!

Maçın 2’nci yarısına, konuk ekip Çerkezköy Spor’un vuruşuyla başlandı. Başlama vuruşuyla birlikte rakip takıma oranla daha üstün bir oyun sergilemeye devam eden Çorlu Spor, Çerkezköy Spor kalesinde üst üste gol aradı. Ancak girilen pozisyonlardan gol sesi çıkmayınca, maçın son anları tam anlamıyla bir sinir harbine döndü. Bir türlü gelmeyen gol Çorlu Spor yönetimini, teknik heyeti ve binlerce Çorlu Spor taraftarını strese soktu. Çorlu Spor’un aradığı gol, maçın 85’inci dakikasında geldi. Rakip ceza sahasında topla buluşan Alex, Çorlu Spor’u 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra stad adeta bayram yerine döndü. Karşılaşmada başka gol olmayınca Çorlu Spor 1947, Tekirdağ Süper Amatör Ligi’ni şampiyon olarak tamamladı.

Şampiyonluk kupasını birlikte verdiler

Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın sonunda mutlu sona ulaşan Çorlu Spor’un şampiyonluk kupasını, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ile Belediye Başkanı Ünal Baysan birlikte verdi.  Şampiyonluk kupasını kaldıran oyuncuların yaşadığı gurur ve mutluluk, görülmeye değerdi.

“Kime kapak olsun Vekilim?”

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, maç sonunda yaptığı açıklamayla isim vermeden mesaj gönderdi. Milletvekili Yemişçi; “Çorlu Spor için yola çıktığımızda, bazı kişiler inanmamıştı. Bu şampiyonluk kupası, onlara kapak olsun diyorum. Engellemeye çalışanlara da kapak olsun! Bugün, bir zaferin meyvesini alıyoruz. Serkan Başkan’ın öncülüğünde, inşallah daha büyük şampiyonluklar yaşayacağımıza inanıyorum. Birinci ligde görüşmek üzere…” diye konuştu. Basın mensuplarının, “Şampiyonluk kupası, onlara kapak olsun” sözleriyle kimi kast ettiği yönündeki ısrarlı sorularını yanıtsız bırakan Milletvekili Yemişçi, sorular karşısında gülümsemekle yetindi.

Atatürk Meydanı’nda coşkulu kutlama!

Maçın hemen ardından; AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Spor 1947 Kulüp Başkanı Serkan Erçilli ve kalabalık bir taraftar grubu, sloganlar eşliğinde Atatürk Meydanı’na kadar yürüyerek şampiyonluk kutlamalarını başlattı. Şampiyonluk kupasının Atatürk Meydanı’na getirilmesiyle birlikte yaşanan coşku zirve yaptı. Şampiyonluk kutlamaları, gece de devam etti. Şampiyonluk yemeğinde bir araya gelen Çorlu Spor Yönetimi, futbolcular ve taraftarlar, zorlu bir sezonun ardından gelen zaferi doyasıya eğlenerek kutladılar.

Çorlu Spor’un verdiği şampiyonluk mücadelesindeki en büyük rakibi olan Çorlu temsilcisi Gençlerbirliği de, ligi namağlup olarak 2’nci sırada bitirdi. Gençlerbirliği, Velimeşe Spor ile Bölgesel Amatör Lig (BAL)’e yükselmek için play-off maçı yapacak.
Editör : Tuğberk Erdem
1940 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu