1'inci Bisiklet Şenliği Yapıldı
reklam
29 Haziran 2015
1'inci Bisiklet Şenliği Yapıldı

1'inci Bisiklet Şenliği Yapıldı

Çerkezköy Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 1’inci Bisiklet Şenliği, geniş bir katılımla gerçekleşti. Belediye önünde başlayıp Tepe Emlak Konutları Piknik Alanı’nda son bulan şenlikte, katılımcılar oldukça güzel bir havada pedal çevirdiler.

Çerkezköy Belediyesi önünde başlayan Çerkezköy Belediyesi 1’inci Bisiklet Şenliği’nin startını, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi. Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen 1’inci Bisiklet Şenliği’ne; Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, Belediye Başkan Yardımcıları; İmdat Özgör ve Atilla Can, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, Belediye Meclis Üyeleri ile Çerkezköy ve civar il ve ilçelerde bulunan bisiklet tutkunları katıldı.

Parkur, Piknik Alanı’nda Son Buldu

Belediye Meydanı’ndan start alan Çerkezköy Belediyesi 1’inci Bisiklet Şenliği, Atatürk Caddesi’nden Narin Kavşağı’na, oradan da tekrar Atatürk Caddesi’ne dönüş ile devam etti. Atatürk Caddesi boyunca pedal çeviren bisiklet tutkunları, Atatürk Viyadüğü ve Cengiz Topel Caddesi istikametinden, Tepe Emlak Konutları Piknik Alanı’ndaki bitiş noktasına vararak parkuru tamamladılar.

Başkan Akay, Katılımcılara Teşekkür Etti

Çerkezköy Belediyesi, parkurun tamamlandığı Tepe Emlak Konutları Piknik Alanı’nda çeşitli ikramlarda bulundu. Burada bir konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen 1’inci Bisiklet Şenliği’ne katılan tüm konuklara ayrı ayrı teşekkür etti. “1’inci Bisiklet Şenliği için güzel bir gündü ve katılım da son derece güzel oldu” diye konuşan Başkan Akay; “Sağlıklı yaşam adına şenliğimize katılan tüm bisiklet tutkunlarına, halkımıza, çevre il ve ilçelerden gelen konuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Piknik Alanında Düzenleme Yapılacak

Yaptığı teşekkür konuşmasının ardından Tepe Emlak konutları Piknik Alanı’nda yapılacak çalışmalar hakkında da detaylı bilgiler aktaran Başkan Akay; “Piknik Alanı’mızı daha modern ve daha kullanışlı bir hale getirmek için çalışmalara başlıyoruz. Öncelikli olarak bin 300 metrekarelik bir alana, çocuklarımız için park ve oyun alanı yapılacak. Yaklaşık 3 bin metre uzunluğunda bir yürüyüş ve koşu yolu yapılacak. Mevcut spor sahaları kaldırılarak yerlerine basketbol, voleybol ve tenis sahaları yapacağız. Ayrıca çeşitli fitness aletleri konulacak” diye konuştu.

Oturma Grupları Değişiyor

Piknik Alanı’na gelen vatandaşların araçlarını park edebilmeleri için 7 bin metrekarelik bir otopark alanı oluşturacaklarını kaydeden Akay; “Piknik Alanı’mızda bulunan oturma gruplarını değiştireceğiz. İlk etapta 100 tane yeni oturma grubu ile 30 adet barbekü koyacağız. Piknik Alanı’mızdaki çimler de elden geçirilecek ve çim olmayan bölgeler çimlendirilecek. Bununla birlikte otomatik sulama sistemine geçilecek ve çöp kovaları yenilenecek” dedi.

Daha Modern ve Kullanışlı Olacak

Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Piknik Alanı’nın çevresine 530 metre çevre duvarı yapacaklarını ve bir de konser alanı oluşturacaklarını kaydeden Akay; “Yapacağımız düzenlemelerin ardından Piknik Alanı’mız daha modern ve kullanışlı bir hale gelecek” ifadelerini kullandı.

Editör : Tuğberk Erdem
2033 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu