Off-Road Yarışındaki Kaza, Yürekleri Ağızlara Getirdi
reklam
03 Ağustos 2015
Off-Road Yarışındaki Kaza, Yürekleri Ağızlara Getirdi

Off-Road Yarışındaki Kaza, Yürekleri Ağızlara Getirdi

Çorlu’da yapılan Off-Road yarışında kontrolden çıkan aracın yol açtığı kazada, can kaybının olmaması sevinç yarattı. Yaşanan olay sonrasında ‘yeteri kadar güvenlik önlemi alınmadığı’ yönündeki eleştiriler de yapılan incelemeler sonucunda yersiz çıktı

2015 Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Raid Kupası’nın ilk yarışı, 20-21 Haziran tarihlerinde Trakya Off-Road Kulübü (TRAKOFF) tarafından Çorlu’da düzenlendi. Bu yıl ilk kez düzenlenen ve çok büyük ilgi gören Off-Road yarışlarında kontrolden çıkan bir aracın yol açtığı kaza ise yürekleri ağızlara getirdi. Yaşanan kazada can kaybının olmaması sevinç yaratırken, ‘yeteri kadar güvenlik önlemi alınmadığı’ yönündeki eleştirilerin de yapılan incelemeler sonucunda yersiz olduğu anlaşıldı.

Önerler Mahallesi’nde yapılan Off-Road yarışında direksiyon hâkimiyetini kaybeden bir sürücü, basın mensupları ve fotoğrafçılık kulübü öğrencilerinin bulunduğu alana daldı. Yarışın etaplarından biri olan dik rampa yokuşunda meydana gelen kazada bir fotoğrafçı kendini son anda kenara atarak kurtulurken, Bulgaristan’dan geldiği öğrenilen bir görevli de kazayı yaralı olarak atlattı. Çarpmanın etkisiyle şoka giren görevliye ilk müdahaleyi, olay yerinde bulunan bir doktor yaptı. Yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan görevli, tedavi altına alındı.

Hastaneden gelecek habere göre devam edecek olan yarışlarda, yaralanan görevlinin durumunun iyi olmasının öğrenilmesi ile heyecan kaldığı yerden devam etti.
Editör : Tuğberk Erdem
1944 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu