İnternette Başlayan Kumpas, Cezaevinde Son Buldu
reklam
03 Ağustos 2015
İnternette Başlayan Kumpas, Cezaevinde Son Buldu

İnternette Başlayan Kumpas, Cezaevinde Son Buldu

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden yakınlık kurdukları evli erkekleri tuzağa düşüren çete, Ergene Jandarması’nın yaptığı başarılı operasyonla ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 kişiden 3’ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden iletişime geçerek tuzağa düşürdükleri vatandaşlardan kanunsuz şekilde para sızdıran çete, Ergene Jandarması’nın sürdürdüğü yaklaşık 4 aylık kapsamlı takibin ve gerçekleştirdiği başarılı operasyonun ardından çökertildi. 2 farklı adreste yapılan eşzamanlı baskınlar neticesinde, 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 kişiden 3’ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Önce “Eyvah, kocam!” dedi

Geçtiğimiz aylarda Ergene İlçesi’nde meydana gelen olayda; çete üyesi olduğu iddia edilen E.K. (25) isimli kadın, sosyal medya üzerinden yakınlık kurduğu A.H. (32) isimli vatandaş ile Velimeşe Mahallesi koruluk alanında buluştu. Belli bir süre sonra planın 2’nci aşamasını devreye sokan E.K., iş birliği içerisinde bulunduğu M.G. (26) ve F.Ö. (27)’nün yanlarına gelmesiyle “Eyvah, kocam!” diyerek eşine yakalandığı izlenimi verdi. A.H.’yi tehdit eden çete üyeleri, kendisini darp ederek üzerindeki bütün parasını aldılar. Ayrıca A.H.’nin fotoğrafını da çeken çete üyeleri, bir süre sonra olay yerinden uzaklaştılar.

Sonra ise “Eyvah, Jandarma!”…

Yaşanan olay sonrasında Ergene İlçesi Velimeşe Karakol Komutanlığ’na giden A.H., başından geçen olayları anlatarak şikâyetçi oldu. A.H ile E.K.’nin daha önce konuştuğu telefon numarası üzerinden harekete geçen Jandarma ekipleri, yaklaşık 4 ay süren kapsamlı takip ve çalışmanın ardından çete üyelerinin adreslerini belirledi. Çerkezköy merkezde ve Kızılpınar Mahallesi’nde 2 eve baskın yapan Jandarma ekipleri; E.K., M.G., N.G. ve F.Ö.’yü yakalayarak gözaltına aldı.

4 kişiden 3’ü tutuklandı

İfadeleri alınmak üzere Velimeşe Jandarma Karakol Komutanlığı’na götürülen zanlıların, burada ifadeleri alındı. İfadelerin alınmasının ardından zanlıların sağlık kontrolleri gerçekleştirilerek, Çorlu Adliyesi’ne götürüldü. Cumhuriyet Savcısı’nın karşısına çıkarılan zanlılardan 3’ü tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi’ne gönderilirken, N.G. (40) ise serbest bırakıldı.
Editör : Tuğberk Erdem
2313 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu