Elite Plus Sınavı, 17 Aralık'ta
reklam
04 Aralık 2011
Elite Plus Sınavı, 17 Aralık'ta

Elite Plus Sınavı, 17 Aralık'ta

Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan Elite Plus sınavı ile öğrencilerin dil edinim süreçlerine yön verecek olan Doğa Koleji, öğrencilere uluslararası kriterlerde İngilizce yeterliliklerini fark ettirmeyi ve seviyelerini tanımlamayı hedefliyor.

Eğitime yepyeni bir soluk getiren ve dünya çapında bir ekol haline gelen Doğa Koleji, uyguladığı “Doğa Konseptli Eğitim Modeli” çerçevesinde Türkiye’yi ilklerle tanıştırmaya devam ediyor. Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan Elite Plus English Level Identification Test ile öğrencilerin dil edinim süreçlerine yön verecek olan Doğa Koleji, İngilizce eğitiminin büyük lideri Oxford işbirliğiyle öğrencilere uluslararası kriterlerde İngilizce yeterliliklerini fark ettirmeyi ve seviyelerini tanımlamayı hedefliyor.

5’inci, 6’ncı ve 7’nci sınıf öğrencilerinin katılabileceği ve Türkiye’de sadece Doğa Koleji’nde uygulanan Elite Plus sınavı, İngilizce eğitiminin iki büyük lideri Doğa Koleji ve Oxford Unıversity Press işbirliğiyle gerçekleştirilecek. 17 Aralık 2011 Cumartesi günü saat 10.00’da, Çorlu dâhil tüm Doğa Koleji kampüslerinde eş zamanlı olarak uygulanacak sınava, Doğa Koleji öğrencilerinin dışındaki öğrenciler de başvuruda bulunabilecek.

Sınav, nasıl uygulanacak?

Elite Plus sınavı, yazılı ve sözlü uygulaması ile iki basamaktan oluşuyor. Yazılı sınav bölümünde öğrenciler; ‘Listening’ (Dinleme) bölümünden 15 soru, ‘Reading’ (Okuma) bölümünden 30 soru ve ‘Use of English’ (İngilizcenin Kullanımı) bölümünden 30 soruyu cevaplayarak, toplam 75 soru üzerinden değerlendirilecekler. Sınav sonunda öğrencilere, dil yeterliliklerini gösteren detaylı bir karne verilecek. Dil seviyesi A2 ve üzeri olan öğrenciler, sınavın ikinci basamağı olan ‘Speaking’ (Konuşma) sınavına girmeye hak kazanacaklar.

Sınav sonuçları…

Sonuçlar 7 gün içinde okunduktan sonra, kurumun internet adresinden öğrenilebilecek. Öğrenciler, TC kimlik numaraları ile sınav sonuç karnelerini görebilecekler. Sonuçlara göre öğrencilere sınava girdikleri kampüste ‘Speaking’ sınavı için randevu verilecek.

Kurslara katılım…

Elite Plus İngilizce Kursları’na katılmak için, öncelikle Elite Plus sınavına girmek gerekiyor. Kurslar sınava katılan öğrencilerin İngilizce yeterlilik düzeylerine ve okulun kontenjanına göre düzenlenecek. Kursların ne zaman başlayacağını, kursun verileceği Doğa Kampüsü belirledikten sonra, katılmaya hak kazanan öğrencilere duyurulacak.

Editör : Tuğberk Erdem
3971 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu