Çorlu Ve Tekirdağ'da, Ergenekon Operasyonu
reklam
07 Aralık 2011
Çorlu Ve Tekirdağ'da, Ergenekon Operasyonu

Çorlu Ve Tekirdağ'da, Ergenekon Operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Çorlu ve Tekirdağ’da, Ergenekon Soruşturması kapsamında operasyon düzenlendi. Başlatılan operasyonda, Çorlu’da 2 ve Tekirdağ’da 1 kişi olmak üzere toplam 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyona, Çorlu ve Tekirdağ polisi de destek verdi. Sabahın erken saatlerinde Çorlu’ya gelen polis ekipleri, emekli Askeri Savcı Yarbay BB’ye ait hukuk bürosunda Cumhuriyet Savcısı nezaretinde arama gerçekleştirdiler. Aramaları tamamlayan ekipler, el koyulan; belge, doküman ve CD’leri binadan çıkardılar. Ardın da emekli Askeri Savcı Yarbay BB’yi gözaltına alarak, polis otosuna bindirdiler. BB, hukuk bürosundan çıkarılırken kendisini görüntüleyen basın mensuplarına; “Arkadaşlar! Gündemi yakından takip edin!” dedi. Daha sonra BB, polis aracıyla Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen Cumhuriyet Savcıları’nca, BB’nin evinde yapılan aramalara da nezaret edildi.

İP Çorlu İlçe Başkanlığı ve Başkan’ın evi arandı

Sabahın ilk ışıkları ile beraber eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyon kapsamında İP (İşçi Partisi)’nin, Vakıflar İş Merkezi’nde bulunan Çorlu İlçe Başkanlığı binası da arandı. Aramalarda bulunan; belge, doküman ve yazışmalara el konulduğu belirtildi. Delil torbalarına konulan çok sayıda belge de Vakıflar İş Merkezi’nden çıkartılarak, bina önünde bekletilen polis otosuna alındı.

Parti binasında arama yapan ekipler diğer yandan da İP Çorlu İlçe Başkanı EO’nun Hacı Salih Sokak üzerindeki evinde aramalarda bulundular. Aramalarda el konulan belgeler polis otosuna konulurken, binadan çıkarılan EO; “Sevsinler ileri demokrasiyi! Recep Bey’in ileri demokrasisi bu… Amerika çökecek, onlar da çökecek” diye bağırdı. Polis otosuna bindirilen EO, gözaltına alındı.

Niyazi Işık’tan, basın mensuplarına açıklama

EO’ya ait evin aranması sırasında, İşçi Partisi MKK Üyesi Niyazi Işık evin önünde bekleyen basın mensuplarına açıklamada bulundu. Son aramaların Aydınlık Gazetesi’ndeki Kâşif Kozinoğlu haberleriyle ilgili olduğunu belirten Işık; “Bu son operasyon, Aydınlık Gazetesi’nin Kâşif Kozinoğlu ile ilgili yaptığı yayından ötürüdür. Kâşif Kozinoğlu, Ergenekon düzmecesini açığa çıkartan ve özellikle gladyonun yüzünü açığa çıkartan açıklamalar yaptı. Bu haber, Aydınlık Gazetesi’nde yayınlandı. Bu operasyonu yapanlar, çok zor durumdalar. Aydınlık Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Sabuncu’nun evinde de aramalar yapıldı. Bu saldırı hiçbir şekilde bizi yıldırmayacaktır. Arkadaşlarımız ve partimiz, aslanlar gibi ayaktadır. Bunların yıkılmaları yakındır” dedi.

Emekli Binbaşı da gözaltında

Polis ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon kapsamında evi aranan ve gözaltına alınan bir diğer isim ise, İşçi Partisi MKK (Merkez Karar Kurulu) Üyesi ve 12 Haziran Genel Seçimleri’nde İP destekli olarak Cumhuriyet Güçbirliği’nden Bağımsız Tekirdağ Milletvekili Adayı olan emekli Binbaşı ZŞ oldu. ZŞ’nin Tekirdağ Hürriyet Mahallesi’ndeki evinde arama gerçekleştirildi. Aramaların sonunda İşçi Partisi MKK Üyesi emekli Binbaşı ZŞ, Tekirdağ’da bulunan evinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan ZŞ, daha sonra polis ekipleri tarafından Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Başlatılan operasyonda gözaltına alınan; emekli Askeri Savcı Yarbay BB, emekli Binbaşı ZŞ ve İP Çorlu İlçe Başkanı EO, yapılan işlemlerin ardından sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne gönderilecek. Edinilen bilgiye göre İP Tekirdağ İl Başkanlığı bugün, konuya ilişkin bir basın toplantısı yapacak.

Editör : Tuğberk Erdem
2997 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu