Futbol Turnuvasında Engel Tanımadılar
reklam
08 Şubat 2016
Futbol Turnuvasında Engel Tanımadılar

Futbol Turnuvasında Engel Tanımadılar

Hayat Ortopedi firması tarafından düzenlenen Engel-siz Futbol Turnuvası, Çorlu’da gerçekleştirildi. Özel eğitim merkezlerinde eğitim-öğretim gören 120 öğrencinin katıldığı turnuvanın 1’incilik kürsüsünde ise turnuvaya katılan 12 takım birden yer aldı

Trakya bölgesinde yıllardır faaliyet göstermekte olan Hayat Ortopedi firmasının sosyal sorumluluk projeleri kapsamında organize edilen ve “Hayat, engel tanımaz” mottosuyla düzenlenen Engel-siz Futbol Turnuvası, Zinde Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. 27 Aralık 2015 Pazar günü düzenlenen turnuvaya; Marmaram Otizm Anka Özel Eğitim, Spor ve Yaşam Merkezi, Doğa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Nergis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Havuzlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Düzenli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim-öğretim gören toplam 120 öğrenci katıldı.

Onlar, gönüllerin şampiyonu

Engel-siz Futbol Turnuvası öncesinde kısa bir konuşma yapan ve sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini vurgulayan firma sahibi Cem Mustafa Erdurur “Öncelikle düzenlemiş olduğumuz futbol turnuvasına katılım gösteren tüm merkezlere ve öğrenci kardeşlerimize teşekkürü bir borç biliriz. Bundan önceki projelerimizde olduğu gibi, hayata geçirdiğimiz bu projemizde de sevgili eşim Esra Erdurur ile birlikte yoğun bir çaba sarf ettik. Projenin ilk şekillenmeye başladığı dönemde katılımcı takım sayısı 3’ü geçmiyordu. Projemizi anlatmaya başlamamızla birlikte organizasyona gösterilen ilgi ve duyulan heyecan gitgide arttı. Sonuç olarak 07-12 ve 13-18 yaş gruplarında olmak üzere 2 değişik kategoride toplam 12 takım, bu turnuvaya iştirak gösterdi. Engel-siz Futbol Turnuvası’nda ‘Şampiyonluk koltuğuna kim oturacak?’ diye bir merakımız ve soru işaretimiz hiç olmadı. Çünkü burada olan 12 takım da bu turnuvanın şampiyonudur. Onların her biri, gönüllerin şampiyonudur. Ve bu yüzdendir ki katılım gösteren tüm sporcu kardeşlerimize 1’incilik madalyası ve birer futbol topu armağan ediyoruz. Her takımada ayrı ayrı şampiyonluk kupası veriyoruz. Amacımız, bu konuyla ilgili olarak farkındalık yaratmaktır. Sözlerime, hepimizin birer engelli adayı ve bunun hayatın bir gerçeği olduğunu hatırlatarak son verirken, organizasyonumuza katılan yaklaşık 400 kişilik davetli grubuna da teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.  

Siyasiler de ilgi gösterdi

Çorlu’da düzenlenen Engel-siz Futbol Turnuvası’na, bürokratlar ve siyasiler de büyük ilgi gösterdi. Başta Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu olmak üzere, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü sporcularla bir araya gelerek, şampiyonluk kupalarını birlikte kaldırdılar. Günün anısına bol bol hatıra fotoğrafı çektirilirken, turnuvaya katılan öğrencilerin duyduğu gurur ve mutluluk yüzlerinden okunuyordu.
Editör : Tuğberk Erdem
1980 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu