Doğa Koleji, Hüseyin Akyüz'ü Konuk Etti
reklam
01 Ocak 2012
Doğa Koleji, Hüseyin Akyüz'ü Konuk Etti

Doğa Koleji, Hüseyin Akyüz'ü Konuk Etti

Çorlu Doğa Koleji, öykü ve roman yazarı Hüseyin Akyüz’ü edebiyatseverlerle buluşturdu. 23 Aralık Cuma günü gerçekleştirilen ve ilki öğrencilere, ikincisi ise yetişkinlere yönelik olarak yapılan söyleşide, sadece edebiyat konuşuldu.

Çorlu Doğa Koleji, Çorlu’da yaşaması açısından yerel, edebiyat dünyasına yıllardır kazandırdığı eserler ve layık görüldüğü ödüllerle ulusal bir değerimiz olan öykü ve roman yazarı Hüseyin Akyüz’ü edebiyatseverlerle buluşturdu. 23 Aralık 2011 Cuma günü, ilki öğrencilere; ikincisi ise yetişkinlere yönelik olmak üzere iki oturumda yapılan söyleşide, etkinliğin yapılma amacına uygun olarak sadece edebiyat konuşuldu. Özellikle ilk oturumda öğrenciler ile gerçekleştirdiği söyleşide oldukça heyecanlı dakikalar yaşayan Hüseyin Akyüz, öğrencilerin yazarlığa ve edebiyat dünyasına ilişkin birbirinden anlamlı sorularının Türk Edebiyatı’nın geleceği açısından kendisini umutlandırdığını dile getirdi.

Öğrencilere edebiyatın büyülü bir dünya olduğunu aktaran yazar, bu büyülü dünyada okurların kendilerini keşfettiklerini, farklı bir boyuta geçebildiklerini ve kendilerini kitapların kahramanlarıyla özdeşleştirebildiklerini dile getirdi. Edebiyatın, toplumları yönlendirebilme gücü olduğunu belirten Akyüz, topluma üzüntü ve keder aşılayabileceği gibi umut tohumları ekmenin de en etkili yollarından birinin edebiyat olacağını da söyledi.

İkinci oturumda ise velilerle ve öğretmenlerle bir araya gelen Hüseyin Akyüz, toplumun gelişmesi, dilin gelişmesi, modern dünyanın yaşam tarzından dolayı yorulan ruhlarımızın dinlenmesi ve en önemlisi geleceğimizi oluşturan çocuklarımıza örnek teşkil etmesi açısından yetişkinlerin kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmesi üzerinde durdu. Gün içinde yaşadığımız sorunlardan ve stresten sonra televizyon dizilerini seyredip yorgunluğumuza bir de teknolojik yorgunluk eklemenin çok büyük bir hata olduğunu söyleyen yazar, bunun yerine ruhumuzu dinlendirecek, düşünce sistemimize yenilikler katacak, düşsel kapılarımızı aralayacak sanat ve edebiyat dünyasına yönlenmenin en doğru yol olacağını dile getirdi.

Söyleşilerin sonunda kitaplarını imzalayan yazar, edebiyata olan ilginin artmasını dileyerek böyle bir organizasyonun oluşmasında emeği geçen Doğa Koleji Türkçe Bölümü öğretmenlerine ve yöneticilerine sonsuz teşekkürlerini iletti.


Editör : Tuğberk Erdem
2974 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu