Foxconn, 50 Çalışanını Işten Çıkardı
reklam
30 Haziran 2016
Foxconn, 50 Çalışanını Işten Çıkardı

Foxconn, 50 Çalışanını Işten Çıkardı

Velimeşe Avrupa Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve masa üstü bilgisayar üretimi yapan Foxconn firması, “Türkiye’de masa üstü bilgisayar üretimine son verdiği ve küçülmeye gittiği” gerekçesiyle bir hafta içinde 50 çalışanın işine son verdi.

Velimeşe Avrupa Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve 300 işçinin çalıştığı Foxconn firmasının, son bir hafta içinde 50 çalışanının işine son verdiği öğrenildi. İşten çıkarmaların gerekçesi olarak, masa üstü bilgisayar üretimi yapan Tayvan firmasının “Türkiye’de üretime son vermesi ve küçülmeye gitmesi” gösterildi.

İşten çıkarmaların grup grup devam edeceği bilgisini edindiklerini ifade eden firma çalışanları “Yıllardır, bu fabrikada çalışıyoruz. Bu fabrikaya senelerimizi verdik, emeğimizi verdik. Asıl amaçları küçülme değil! Asgari ücretin biraz üzerinde maaş alıyoruz, onu bile bize çok gördüler. Fabrikanın gerçek amacı, bizleri asgari ücrete köle gibi çalıştırmaktır. Sendikasız, güvencesiz emeğimizi sömürmektir.  Basından takip ediyoruz, duyuyoruz. Bizim sırtımızdan kazandıkları ile 5,9 milyar dolara yeni anlaşmalar yapmaya çalışıyorlar. Bizlere gelince, emeklerimizin karşılığında nasıl daha az ücret öderiz onun derdindeler.” diye konuştular.

İşten çıkarılan çalışanlar, bütün işçilerin işten çıkarılarak tekrardan düşük ücretle firmaya geri alınacakları iddiasında bulundular.

Editör : Tuğberk Erdem
2012 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu