Japon Kültür Günleri Başlıyor
reklam
13 Temmuz 2016
Japon Kültür Günleri Başlıyor

Japon Kültür Günleri Başlıyor

Yine bir ilke imza atan Orion AVM, Çorlu’daki kültürel faaliyetlere bambaşka bir boyut kazandıracak olan Japon Kültür Günleri etkinliğini düzenliyor. 26 Mayıs Perşembe günü başlayacak olan programla, bir hafta boyunca Orion’da Japon rüzgârı esecek.

Türk-Japon dostluğu çerçevesinde Japon kültürünü bölgemizde tanıtmayı amaçlayan Orion, Japon Kültür Günleri düzenliyor. 26-31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan etkinlik kapsamında Japonya’dan özel olarak getirilen ürünler sergilenirken, her gün Japon kültürünün bir parçası olan seremoniler ve aktiviteler yapılacak. Hem çocuklara hem yetişkinlere farklı aktivitelerin yer aldığı Japon Kültür Günleri süresince çeşitli ürünler de satışa sunulacak. Orion’un içerisinde yapılacak özel dekorasyonla da ziyaretçiler, Uzak Doğu’nun bu hayranlık uyandıran ülkesinin atmosferini daha fazla hissedecekler.

İlk günaydın Japonlar’dan

Japon Kültür Günleri, 26 Mayıs Perşembe sabahı saat 10.00’da, Japonların Orion ziyaretçilerini karşılamasıyla başlayacak. Orion ön kapısında yerlerini alacak olan Japon ekibi, ziyaretçilere “Hoş Geldiniz!” diyerek sabah seremonisini gerçekleştirecekler. Ziyaretçiler, serginin ve satış ürünlerinin yer aldığı alt kat etkinlik alanını sabahtan itibaren gezebilecekler.

Açılışa özel sürprizler

Japon Kültür Günleri resmi açılış töreni; 26 Mayıs Perşembe günü, saat 17.00’de yapılacak. Davetlilerin ve ziyaretçilerin katılımıyla etkinlik alanında gerçekleştirilecek olan törenin ardından açılışa özel gösteriler sunulacak. Dileyen herkes, Japon kültürünün vazgeçilmez öğelerinden çay seremonisi, origami gösterisi ve suşi yapımı gibi çeşitli gösterileri izleyebilecek. Gösterilerin sona ermesiyle birlikte ziyaretçiler stantları gezmeye devam edebilecekler.

Aktivite programında neler var?

Japon Kültür Günleri süresince her gün belirli saatlerde farklı gösteri ve seremoniler sunulmaya devam edecek. 27 Mayıs Cuma günü 12.00, 14.00, 16.00, 18.00 ve 20.00 saatlerinde çay seremonisi ve origami gösterisi izlenebilecek. Cumartesi ve Pazar günleriyse bunlara ek olarak suşi ve anime etkinlikleri gerçekleştirilecek. Tüm gösterilerin ve sunumların Japon ekibi tarafından yapılacağı etkinliklerden bazıları da çocuklara özel olacak. Japonya’daki çocuklar tarafından çok sevilen havuzdan balık tutma oyunuyla minik ziyaretçiler de bolca eğlenecek.

İlham veren Japon evi

Aktivitelerle ziyaretçilere Japon kültürüne has öğeleri deneyimleme şansı sunan etkinlik süresince, oldukça dikkat çekecek bir sergi de Orion alt katta devam edecek. Gerçek bir geleneksel Japon evinden örnek alınarak üretilen ve dekore edilen Japon evi, geleneksel Japon bebekleri, fenerler, balonlar, şemsiyeler, kılıçlar, kimonolar ve daha pek çok eser 26-31 Mayıs tarihleri süresince Orion’da görülebilecek.

Uzaklardan bir hatıra

Sergilenen değerli parçaların yanı sıra bu etkinliğe özel olarak Japonya’dan getirilen çeşitli ürünlerin satışı da yapılacak. Turistik olmasıyla birlikte işlevselliği ile kullanıma da uygun pek çok ürün satışa sunulacak. Kaliteli Japon ürünlerinin yer alacağı stantlarda çocuklar ve yetişkinler için kimonolar, terlikler, çantalar, cüzdanlar, maskeler, oyuncaklar gibi farklı pek çok ürün olacak.

Editör : Tuğberk Erdem
2087 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu