Japon Kültür Günleri Sona Erdi
reklam
13 Temmuz 2016
Japon Kültür Günleri Sona Erdi

Japon Kültür Günleri Sona Erdi

Çorlu Orion Alışveriş Merkezi ile Japon Kazue Company’nin işbirliği ve Türkiye-Japonya arasında kültür elçiliği yapan Volkan Kayacık danışmanlığında düzenlenen Japon Kültür Günleri, 26 Mayıs 2016 Perşembe günü geniş katılımlı bir törenle açıldı.

Orion Alışveriş Merkezi ile Japon Kazue Company’nin iş ortaklığı ve uzun yıllardır Türkiye-Japonya arasında kültür elçisi olarak pek çok işbirliğinin doğmasını sağlamış olan Volkan Kayacık danışmanlığında düzenlenen Japon Kültür Günleri, 26 Mayıs Perşembe günü geniş katılımlı bir törenle açıldı. Davetlilere suşi ve Japon çayı ikram edilen törende yapılan çay seremonisi büyük merakla izlendi.

Açılış törenine yoğun katılım

Japon Kültür ve Enformasyon Merkezi Koordinatörü Muharrem Demirci’nin onur konuğu olduğu açılış törenine; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Çorlu Emniyet Müdürü Aykut Efe, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Kazue Company Yönetim Kurulu Başkanı Kazue Shimada, Mono Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Zeren, Orion AVM Genel Müdürü Meral Bostan, Japonya Kültür Elçisi Volkan Kayacık ve çok sayıda davetli katıldı. Organizasyon Komitesi, açılış programından sonra etkinliği ziyarete gelen Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Başkanı Enis Sülün’e etkinlikle ilgili bilgiler aktardılar ve ziyaretinden dolayı teşekkür ettiler.

Zeren’e, Japonya’dan özel plaket

Böylesine kapsamlı bir etkinlik düzenleyerek Japon kültürünün Çorlu’da tanıtılmasına sağladıkları katkıdan ve ev sahipliğinden ötürü Mono Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Zeren’e teşekkür eden Kazue Company Yönetim Kurulu Başkanı Kazue Shimada, Japonya’da özel olarak yaptırılan plaketi takdim etti. Orion AVM Genel Müdürü Meral Bostan da Japon Kültür ve Enformasyon Merkezi Koordinatörü Muharrem Demirci’ye desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

Çok özel parçalar sergilendi

Açılış kurdelesinin kesiminin ardından sergi alanını gezen protokole, sergilenen ürünlerle ilgili olarak Muharrem Demirci ve Volkan Kayacık tarafından bilgiler aktarıldı. İstanbul’da bile görülemeyecek çok özel parçaların bu etkinlik dolayısıyla Orion’da sergilendiğini belirten Japon Kültür ve Enformasyon Merkezi Koordinatörü Muharrem Demirci, herkesi Japon Kültür Günleri’ni gezmeye davet etti.

Hediyelik eşyalar satışa sunuldu

Açılış gününe özel olarak sergiyi gezen misafirlere suşi ve Japon çayı ikram edildi. Japon evi içerisinde yapılan çay seremonisi de katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Japon Kültür Günleri’nin ilk gününde tüm parçalar sadece sergilenirken, etkinliğin ikinci gününden itibaren Japonya’dan getirilen hediyelik ürünler satışa sunulmaya başlandı. Kimonolar, terlikler, çantalar, cüzdanlar, sake sunum takımları, çocuk oyuncakları, mendiller, yelpazeler gibi pek çok ürün, 31 Mayıs Salı gününe kadar satışta kaldı. Bu süre boyunca her gün farklı aktiviteler ve workshoplar da Orion’da devam etti.

Editör : Tuğberk Erdem
2138 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu