Birincilik Kürsüsü Recep Kara'nın Oldu
reklam
13 Temmuz 2016
Birincilik Kürsüsü Recep Kara'nın Oldu

Birincilik Kürsüsü Recep Kara'nın Oldu

Ergene Belediyesi tarafından organize edilen ve Ergene’de tarihi bir misyon kazanan Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşleri gerçekleştirildi. 3’üncü Geleneksel Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşleri’nin birincilik kürsüsünde, Recep Kara yer al

Protokol üyelerinin hazır bulunduğu festival korteji, Velimeşe Mahallesi’nde bulunan Ergene Belediyesi Ek Hizmet Binası önünden başladı. Velimeşe Korusu’nda yer alan güreş alanına kadar gerçekleştirilen yürüyüş sonrasında festival alanına gelen protokol üyelerini, Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin tecrübeli ekibi karşıladı.

Adeta festival havasında gerçekleşti

Binlerce vatandaşın hazır bulunduğu 3’üncü Geleneksel Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşleri, saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı ile start aldı. Halk oyunu gösterisiyle başlayan programda ses sanatçısı Arif Şentürk ve Cüneyt Şentürk’ün seslendirdikleri şarkılar, tribünleri dolduran Ergeneliler’in coşkusunu bir kat daha artırdı. Ergene Güreş Ağası Kani Tezcan, çevre il ve ilçelerden gelen güreş ağalarını güreş alanı girişinde karşıladı. Ergene İlçesi’nin Velimeşe Mahallesi’nde organize edilen güreşler, adeta festival havasından gerçekleşirken, etkinliğin bu yıl da aynı güzellikte geçmesi için her türlü desteği sağlayan kurum ve kuruluşlara plaket takdiminde bulunuldu.

Ergene’de projelerimiz hayat bulacak

Ergene Belediyesi Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Güreşleri ile birlikte yöre halkına küçük Kırkpınar’ı yaşatmanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel “650 yıllık geleneğimiz olan Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Güreşleri’nin Ergene’de bugün 3’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. İlçemiz genelinde hizmet çalışmalarımızı sadece yol ve kaldırım olarak değil, Ergene’nin kültürel anlamda gelişiminin ve sosyal kültürel aktivitelerin oluşumunu sağlamak adına geleneklerimize sahip çıkarak, sosyal aktivitelerimizi yoğunlaştırıyoruz. Söz verdiğimiz kapalı spor salonunun ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yapım çalışmalarının startı verilecektir. Mahallelerin en ücra köşesinde bile yapılmayan yol kalmayacağını iddia ettik ve çalışmalarımızı yoğun tempoda sürdürüyoruz. Projelerimizi hayata geçirirken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle de Sağlık Mahallesi, Yeşiltepe Mahallesi ve Vakıflar Mahallesi’nde 40 trilyonluk yatırımın olduğu alt yapı çalışmaları başladı.” dedi.

Güzel hizmetlerin garantisini veriyorum

Konuşmasına devam eden Yüksel “Her alanda belediyemizin katkısı vardır. İnsan odaklı düşünerek hayata geçirdiğimiz çalışmalarımızı projelendirip, hayata geçirme mücadelesi içerisindeyiz. Hizmet çalışmalarımız artarak devam ederken, hep birlikte güzel hizmetlere imza atacağımızın garantisini veriyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

Kani Tezcan yeniden Güreş Ağası

Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Güreşleri’nin güreş ağalığı, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in sembolik olarak belirlediği 35 bin liralık rakamla, Kani Tezcan’ın olurken organizasyona katılan güreş ağaları ile birlikte şeref turu atıldı.

Recep Kara, başpehlivan oldu

13 kategoriden oluşan yarışmaya çok sayıda güreşçi katılırken, farklı yaş ve ağırlıklarından oluşan pehlivanların her biri kendi alanındaki rakibi ile güreşti. İlk müsabakaların bitmesinin ardından yarı finallere geçildi. Uzun soluklu ve heyecanlı bir şekilde devam eden müsabakalar sonucunda finaldeki rakibini yenmeyi başaran Recep Kara, başpehlivan olarak birincilik kürsüsünde yer aldı. Kara’ya finalde yenilen Güngör Ekin ikincilik kürsüsüne çıkarken, üçüncülük kürsüsünü Hamza Köseoğlu ve Serhat Balcı paylaştı.

Protokolden yoğun katılım

3’üncü Geleneksel Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşleri; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Çorlu Cumhuriyet Baş Savcısı Habib Korkmaz, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, Cumhuriyet Savcısı Erman Güner ve Hakan Çaldır, Tekirdağ Sağlık Müdürü Mustafa Dönmez, Tarım İl Müdürü Zekeriya Sarıkoç, Tarım İlçe Müdürü Mustafa Süleymanoğlu, Çerkezköy Merkez Komutanı Binbaşı Fuat Dönmez, Çerkezköy Mekanize 1’inci Tabur Komutanı Yarbay Şener Çelik, Ergene İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Erkan Çınar, Ulaş eski Belediye Başkanı Ömer Şakar, Kıyıköy eski Belediye Başkanı İsmail Gök, Ergene Belediye Başkan Yardımcıları, Çorlu CHP İlçe Teşkilat Başkanı İsmail Akar, Ergene İlçe Başkanı Erdinç İrel, Çerkez İlçe Başkanı Engin Camcı, kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kırkpınar Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, bölgenin güreş ağaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
2276 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu