Gezi Ruhu'nu Yeniden Hatırlattılar!
reklam
13 Temmuz 2016
Gezi Ruhu'nu Yeniden Hatırlattılar!

Gezi Ruhu'nu Yeniden Hatırlattılar!

CHP Çorlu Gençlik Örgütü, Gezi Parkı Olayları’nın 3’üncü yılı münasebetiyle fotoğraf sergisi açtı. Açılışa; CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Akar ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu Gençlik Örgütü, Gezi Parkı Olayları’nın 3’üncü yıl dönümü münasebetiyle fotoğraf sergisi açtı. Tarihi Çorlu Belediye Binası’nda gerçekleştirilen sergide, 3 yıl önce Gezi Parkı’nda yaşanan olaylar bir kez daha anımsatıldı.

Gezi Parkı süreci devam ediyor

Sergi açılışı öncesinde konuşan, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı Olayları’nın ‘3-5 ağaç meselesi olmadığını’ belirten CHP Çorlu Gençlik Örgütü Başkanı Anıl Aktaş “Gezi Parkı ve Taksim Meydanı başta olmak üzere yaşama, yaşam alanlarımıza müdahale ederek topluma dayatılan projelerin gerçekleştirilmesi uğruna bilim, teknik ve hukuk tanımaz iktidarın ısrarlı çabaları, 27 Mayıs 2013 tarihinde amansız ve hukuksal şiddete dönmüştür. Gezi Parkı’ndan yükselen sağlıklı kentleşme ve yaşanır kent talebi birleşmiş, 31 Mayıs 2013 tarihinden itibaren ülkenin dört bir yanına yayılarak yepyeni kitlesel bir boyut kazanmıştır. Gezi Parkı Direnişi, 3-5 ağaç meselesi değildir! Mustafa Kemal Atatürk’e ve İsmet İnönü’ye ‘İki ayyaş!’ diyen iktidara meydan okumaydı. Gezi Parkı Direnişi, milli bayramlarımızı yasaklayanlara meydan okumaydı. Direnişte hunharca katledilen genç arkadaşlarımızın hesabını, biz gençler olarak bu iktidardan soracağız. Söz veriyoruz. Gezi Parkı bitmiş bir süreç değil, hala devam eden bir süreçtir.” dedi.

Tüm kesimlere umut verdi

Sergi açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü ise “Gezi Olayları, bir umudu simgeler. Toplumun bütün kesimlerinden insanlar -aydınlar, sanatçılar ve öğrenciler-, bu protesto gösterilerinin bir noktasında kendilerini orada dâhil buldu. Evlerindeki vatandaşlar, tavaları tencereleri birbirine vurarak çıkarttığı sesler ile bu tepkiye destek oldular. Bu aslında bize umudu öğretti. Türkiye’de gerçekten kitlelerin olduğunu birbirini seven, aydınları seven, Cumhuriyet’in değerlerini bilen, demokrasiye inanan toplumun tüm kesimlerine bir umut verdi. Biz bu direnci, Çorlu’da da gördük. Zaten seçim sonuçlarından bu umudu, bu ümidi, bu gücü her zaman hissediyoruz.” diye konuştu.

Bunları unutmadık ve unutmayacağız!

Köprülü “Çorlu’da bile yaklaşık 30 gün boyunca genç arkadaşlarımız, Çorlu’nun caddelerini, sokaklarını arşınladılar. Birçoğunda ben de oradaydım, hep birlikte Çorlu olarak yürüdük. Ve o süreç bize çevresel duyarlılığı, birlik beraberliği gösterdi. Ne yazık ki o kitlesel olayları görmezden gelmek isteyenler de oldu. Bunlara karşı halkın demokrasisini, özgürlüğünü korumak noktasında mücadele edecek olan -bu halkın içinden çıkmış- kamu görevlilerini, o protesto gösterilerine sert müdahale etmeleri konusunda görevlendirdiler. Genç arkadaşlarımız, hayatlarını kaybetti. Birçok arkadaşımız sakat kaldı. Ama tüm bunlara rağmen, tüm bu ölümlere ve yaralanmalara rağmen insanlar, hiçbir noktada şiddete başvurmadılar. Fakat devleti yönetenler bu ölümlere destan gözüyle baktılar. ‘Destan yazdınız!’ dediler. Bunları unutmadık ve unutmayacağız!” dedi.

Aynı kararlılıkla devam ediyoruz

Gezi Parkı, bizlere çok şey öğretti. Gezi Direnişi sayesinde, insanların gerçek yüzünü gördük. Siyaset yapanların, siyasetteki amacını gördük. Yürüdüğümüz yolda her zaman kararlı olarak birbirimize yürüme sözü verdik. Gezi Hareketi’nin toplumsal bir hareket olduğunu, siyaset üstü bir hareket olduğunu fark eden tek bir parti vardı. O da Cumhuriyet Halk Partisi’ydi. Gezi Olayları’na, yürüyüşlere, protesto gösterilerine, parti bayrağı ile katılmadık. Çünkü ülkeyi savunma ve demokrasiyi savunma sorumluluğumuzun, parti kimliğimizden dahi daha önce geldiğinin bilincindeyiz. Ve aynı kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

Sergi açılışına yoğun katılım

Yapılan konuşmaların ardından açılışa katılanlar, resim sergisini gezdiler. Düzenlenen fotoğraf sergisine; CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı İsmail Akar, İlçe Örgütü eski Başkanı Yıldıray Arıcı, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Örgütü Yönetim Kurulu Üyeleri, Çorlu Gençlik Örgütü ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
2030 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu