Ergene Belediyesi, Orman Haftası'nı Fidan Dikerek Kutladı
reklam
09 Nisan 2017
Ergene Belediyesi, Orman Haftası'nı Fidan Dikerek Kutladı

Ergene Belediyesi, Orman Haftası'nı Fidan Dikerek Kutladı

Ergene İlçesi genelinde orta refüjler dâhil olmak üzere birçok alanda ağaçlandırma çalışmalarına önem veren Ergene Belediye Başkanlığı, Ormancılık Haftası dolayısıyla Sağlık Mahallesi Su Deposu mevkiindeki boş arazide ağaç dikim töreni gerçekleştirdi

Düzenlenen törene; Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci, Ayça Çevikelli, Menderes Yıldız ve Nuh Nuhoğlu’nun yanı sıra, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ormanlar geleceğe bırakılacak en önemli mirastır sloganının yer aldığı pankartla katılımcılar ağaç dikim etkinliğine destek verdi.

Ağaç dikim çalışmalarının ilçenin her bölgesinde dönemsel olarak yapıldığını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel “Ormanlar, ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağıdır. Ormanları korumak, hepimizin görevidir. Ağaç dikerek, yeni ormanlar oluşmasını sağlamalıyız. Ormanların en büyük düşmanı ise insanlardır. Tarla açmak için ormanı yok eden de, attığı sigara izmariti ya da yaktığı ateşle koca bir ormanı yakıp kül eden de insandır.” dedi.

Yüksel “Ergene Belediyesi olarak ilçemizin yeşillenmesi için her mahallemize, her yıl ağaçlar dikiyoruz. Özellikle ilçemizin sanayi şehri olmasından dolayı temiz havaya, dolayısıyla ağaca çok ihtiyacımız var.  Dikeceğimiz fidanlar büyüdüğünde, yeşil Ergene’yi yaratmış olacağız. Gelecekte bu fidanlar yeşerdikçe gençlerimiz, buralarda daha güzel vakitler geçirecekler. Bu kapsamda bütün vatandaşlarımızın fidan dikme çalışmalarına katkı sağlamasını diliyorum.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
1903 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu