Oruç Tutanlara Yönelik, Tokluk Hissi Veren Öneriler!
Oruç tutarken mutlaka sahura kalkılmalıdır.
Sahurda hafif ve hazmı kolay, ancak tok tutan yiyecekler tüketilmelidir.
Yumurta, az tuzlu peynir çeşitleri, süt (gaz yapıyorsa laktozsuz olarak) ve tam
tahıllı ekmek veya tost, sahur sofralarında tercih edilebilecek en iyi
seçeneklerdir. Fazla şekerli ve hamur işi yiyeceklerin ise daha kolay
acıktıracağı unutulmamalıdır.
Gün boyu açlığın ardından ani yemek yüklemesi
mide ve bağırsak problemleri yaşanmasına sebep olabilir. Bu nedenle yemeğe
biraz ara verilmelidir. Orucu açtıktan bir süre sonra yemeğe hafif
zeytinyağlılar, salatalar ve yağlı olmayan et veya sebze yemekleri ile devam
edilmelidir. Yoğurt, cacık veya ayran sofralardan eksik edilmemelidir.
Gün boyu açlık sonrası iftarda yemeklere fazla yüklenmek, sıklıkla mide problemlerine ve hazımsızlık yaşanmasına sebebiyet verir. İftardan sonra tüketilecek 1 bardak rezene çayı sindirim sistemindeki kasları gevşeterek hazmı kolaylaştırır, iftar sonrası yaşanabilecek mide yanması ve şişkinlik gibi problemlerin hafiflemesini sağlar.
Oruç tutarken en önemli konulardan biri de yeterli sıvı tüketimidir. Vücudun ısı dengesini sağlamak ve gün içerisinde alınamayan sıvıyı telafi edebilmek için iftar ile sahur arasındaki süreçte bol bol sıvı alınmalıdır. Bu süreçte saat başı 1-2 bardak su içilmelidir.
Benzer Haberler
- Ramazan Bayramı Sofraları, Sağlığınızdan Etmesin!
- SSPE Hastaları ve Yakınları Çare Arıyor!
- Minik Öğrencilere, Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi Verildi
- Başkan Yüksel, Tüm Vatandaşlara Aşı Çağrısında Bulundu
- Vatandaşlarımızın Sağlığı, Bizim Sağlığımızdır!
- Ergene Belediyesi, Aile Danışmanlığı Hizmetine Başladı
- Koronavirüs (COVID-19) Salgınıyla Mücadelede Taviz Yok!
- Rumeli İskelesi, COVID Aşı İstasyonu Haline Geldi
- Tura Katılan 35 Tekirdağlı, Karantinaya Alındı
- 24 Bin 82 Aile Hekimine, “Sosyal Medya” Ayarı Verildi!