Fotoğraf Müzesinin Restorasyonuna Başlandı
reklam
05 Eylül 2017
Fotoğraf Müzesinin Restorasyonuna Başlandı

Fotoğraf Müzesinin Restorasyonuna Başlandı

Süleymanpaşa Belediyesi, Ertuğrul Mahallesi İbrahim Müteferrika Parkı’nın yanında bulunan ve Tekirdağ tarihine ait bin 500 adet fotoğrafın sergilenerek müze olarak hizmet vereceği köşkün restorasyonuna başladı.

Restorasyon çalışmaları kapsamında binanın içinde ve çevresinde hafriyat çalışması yapılırken, restorasyonda kullanılacak malzemeler temin ediliyor.

30 Mayıs 2017 tarihinde başlayan restorasyon çalışmaları, 185 gün sürecek. Çalışmalar kapsamında tarihi köşk, aslına uygun olarak baştan aşağı yenilenecek. Yılsonunda hizmete girmesi planlanan fotoğraf müzesinin açılış törenine, Süleymanpaşa Belediyesi’ne bin 500 adet fotoğraf bağışlayan Dimitrios Mavridis’in de katılım göstermesi bekleniyor.

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi’nin restorasyon çalışmaları başladı. Gerçekleştireceğimiz çalışmaları yılsonuna kadar tamamlayacağız ve yılsonunda şehrimize bir müze daha kazandırmanın gururunu yaşayacağız. Aynı zamanda Tekirdağ, geçmişini bilerek geleceğini belirleyecek. Kimliğini kaybetmeden, dünya şehri olacak. Şehrimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
1619 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu