Harita Mühendisleri'ne, Tusaga Eğitim Semineri
reklam
25 Ocak 2012
Harita Mühendisleri'ne, Tusaga Eğitim Semineri

Harita Mühendisleri'ne, Tusaga Eğitim Semineri

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Harita Mühendisleri Odası’nın işbirliğiyle, TUSAGA (Türkiye Ulusal Sabit GPS İstasyonları Ağı) Sistemi ile ilgili eğitim semineri verildi. Seminere, Çorlu ve civarında faaliyet gösteren 50 harita mühendisi katıldı.

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Harita Mühendisleri Odası’nın işbirliğiyle, TUSAGA Sistemi ile ilgili eğitim semineri verildi. Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminere; Plan ve Proje Müdürü Muammer Özer, belediye bünyesinde görev yapan mühendis ve teknikerler, Çorlu ve civarında faaliyet gösteren 50 harita mühendisi katıldı.

Graftek AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Alporal, Türkiye ve KKTC’de kurulu bulunan TUSAGA AKT (CORS-TR) Sistemi ve bu sistemin kullanımıyla ilgili seminer düzenledi. GNSS Sistemi’nin kullanımı, koordinat sistemleri, ilgili yönetmeliklerde yer alan hükümler, TUGASA-AKT Sistemi’nin kullanımı sırasında ortaya çıkan haberleşme ve diğer sorunlar hakkında detaylı olarak animasyonlu sunum eşliğinde bilgiler verildi.

Eğitim seminerinin sonunda Alporal, katılımcıların sorularını cevapladı. TUGASA AKT Sistemi’ni kullanan katılımcılar yaşadıkları sorunların çözümüyle ilgili bilgileri edindiklerini ve eğitim seminerinin son derece faydalı olduğunu ifade ettiler.

Editör : Tuğberk Erdem
2774 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu