Hayrabolu İlçesi'ne Yapılan Yatırımlar Devam Ediyor
reklam
06 Eylül 2017
Hayrabolu İlçesi'ne Yapılan Yatırımlar Devam Ediyor

Hayrabolu İlçesi'ne Yapılan Yatırımlar Devam Ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ), Hayrabolu İlçesi’nin muhtelif mahallelerinde içme suyu (Kabahöyük, Tatarlı) ile kanalizasyon (Kabahöyük, Tatarlı, Çene, Kadriye) inşaatının temelini attı.

Hayrabolu İlçesi Kabahöyük Mahallesi’nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “TESKİ kurulduğu günden beri -Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Kadir Albayrak’ın önderliğinde-, ilçe belediyelerimiz ile işbirliği içerisinde, altyapı sorunlarını çözmek ve içme suyu, atık su, yağmur suyu sorunlarını çözme konusunda önemli çalışmalar yapıyor. Bugüne kadar bin 650 kilometre civarında altyapı çalışmasını gerçekleştirdik. Hayrabolu İlçesi, kırsal mahalleleriyle birlikte çok geniş bir ilçemizdir. Öncelikle Hayrabolu İlçe Merkezi’mizin su ve kanalizasyon ihtiyaçları giderildi. Üstyapıda da önemli mesafeler alındı. Atık Su Arıtma Tesisi de devreye girdi. Son günlerde aşırı yoğun yağışlar gerçekleşti. Altyapının önemi, burada bir kez daha görüldü. Çok şükür sorunsuz atlattık. Şimdi sıra kırsal mahallelerimize geldi. İlçe merkezlerimizin sorunları çözüldükten sonra yavaş yavaş kırsal mahallelerimizde çalışmalara başlıyoruz. Kışa girmeden, Kasım ayı sonu veya Aralık ayı başında da bu çalışma bitmiş olacak. Zaten işin başlamasından bu yana kısa bir süre geçmesine rağmen, yüzde 5’lik kısmı tamamlanmış oldu. Toplamda bu mahallelerimizde 21 bin 900 metre kanalizasyon, 6 bin 150 metre içme suyu hattı yapacağız.” dedi.

HALKIMIZA VERDİĞİMİZ ÖNEMİ GÖSTERİR

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’nın ardından kürsüye, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu geldi. Başkan Altayoğlu, “10 sene İl Genel Meclis Üyeliği, 3 sene de Belediye Başkanlığı yapmış biri olarak, kırsaldaki problemleri en iyi anlayanlardan biriyim. Göreve geldiğimiz günden beri sadece kent merkezlerinde değil, kırsal bölgelerimize de en iyi hizmeti götürmeyi ilke edinerek tüm gayretimizle çalışıyoruz. Gün geliyor yetebiliyoruz, gün geliyor yetemiyoruz. Fakat hiç kimsenin iyi niyetimizden en ufak bir şüphesi olmasın. Büyükşehir Belediye Başkanı’mız, Belediye Başkanları’mız, Belediye Meclis Üyeleri’miz, Daire Başkanları’mız ve TESKİ Genel Müdürlüğü’müzle yapabildiğimiz bütün çalışmaları en son noktasına kadar devam ettiriyoruz. Bugün burada, yıllardan beri maalesef hizmeti ya da yeterli desteği alamamış, köyden mahalleye dönüşen yerleşim noktalarımızda kadınlarımızın gülen yüzlerini görebiliyoruz. İşte bu, Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçe belediyelerinin vatandaşlarına verdiği önemin göstergesidir. Hedefimiz, bütün yerleşim noktalarına aynı hizmeti ulaştırabilmek. En iyi hizmeti, en kısa zamanda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ ile vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz.” diye konuşarak, emeği geçen herkese teşekkür etti.

FELAKETLER, SİYASAL RANT KAYNAĞI OLAMAZ

Konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen ve Hayrabolu İlçesi’nin, Malkara ile birlikte diğer ilçelerden ayrı bir yerde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Malkara ve Hayrabolu, Türkiye’nin tarım ve hayvancılıktaki başkentleridir. Burası mutlaka tarım hizmetlerinin kolayca yapılabileceği şekilde desteklenmesi gerekiyor. Bizler, yaptığımız yatırımlarla Hayrabolu’ya hizmet vermenin mutluluğu içerisindeyiz. Ben Hayrabolulu vatandaşlarımızı, çalışkan ve başarılı Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu’nu seçtikleri için tebrik ediyorum. Hayrabolu ilçemiz, diğer ilçelere göre altyapısıyla, üstyapısıyla örnek bir ilçe haline geldi. Geçtiğimiz günlerde, ilimizi de etkisi altına alan çok kuvvetli bir yağış yaşandı. Meteoroloji Müdürü’nü arayarak kesin rakamları istedim. En çok yağış alan bölgelerin başında Hayrabolu İlçesi vardı. İki gün içerisinde Hayrabolu İlçesi, en çok yağış alan ilçe oldu. Hayrabolu İlçesi’nin geçmişini de biliyorum. M²’ye 30 kilogram düşen yağışlarda bile birçok evi su bastığı ve birçok sıkıntının yaşandığı bir ilçede, m²’ye 119,6 kilogram yağış yağdığında bir sorun yaşanmadığı gözleniyor. Bu mutluluk, Hayrabolu’nun hakkıdır. Çerkezköy ilçemize de m²’ye 75,6 kilogram yağış düşmüş. Çerkezköy ilçemizde daha önce m²’ye 40 kilogram yağış düştüğünde, ilçe iki kere büyük sel baskınlarına uğradı. Yağış elbette olacaktır. Fakat buradaki sorun şudur; yaşanan doğal afetlerde vatandaşların mağdur olmasından ve insanların mutsuzluğundan mutluluk duyan bir siyasi oluşum var. Felaketle mutluluk duyulmaz ve siyasal bir rant kaynağı olarak kullanılamaz. Bizler, en zor zamanlarda bile kimseyi olumsuz olarak eleştirmedik. Yaşanan sevinç de üzüntü de bizim. Bu hizmetler hepimiz için yapılıyor. Yapılan tüm hizmetleri kucaklamamız lazım. Ben bu hizmetlerin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından Hayrabolu İlçesi Muhtelif Mahalleler İçme Suyu ile Kanalizasyon İnşaatı Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

Editör : Tuğberk Erdem
1835 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu