Ergene Belediyesi, Makedonya'daki Yörük Şenliğine Katıldı
reklam
06 Eylül 2017
Ergene Belediyesi, Makedonya'daki Yörük Şenliğine Katıldı

Ergene Belediyesi, Makedonya'daki Yörük Şenliğine Katıldı

Ergene Belediyesi, Makedonya’nın güneydoğusunda bulunan Radoviş Belediyesi’ne bağlı bir Türk köyü olan Topolnitsa’da gerçekleştirilen ve Doğu Makedonya Türkleri Derneği tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Geleneksel Yörük Şenlikleri’ne katıldı.

23 Temmuz 2017 Pazar günü düzenlenen 11’inci Geleneksel Yörük Şenlikleri’ne; Makedonya Türk Demokrat Partisi (TDP) Genel Başkanı Dr. Beycan İlyas, TDP eski Genel Başkanı Dr. Kenan Hasip, TDP Milletvekili Dr. Yusuf Hasani, Uluslararası İşbirliği ve Yardımlaşma Derneği (IBS) Başkanı Mehmet Sever, Radoviş Belediye Başkanı Saşko Nikolov, Ergene Belediye Meclis Üyesi Yüksel Baydarlı, Radoviş Belediye Meclis Üyesi Enis Ömer, Ergene Makedonyalılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Makedonya ve yurtdışından gelen dernek başkanları, Makedonya’dan göç ederek Ergene’de yaşamaya başlayan vatandaşlar, davetliler ve yöre halkı katıldı.

RADOVİŞ’TE BULUNMAKTAN DOLAYI MUTLUYUM

11’inci Geleneksel Yörük Şenlikleri’ne Ergene Belediyesi’ni temsilen katılan ve konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan Belediye Meclis Üyesi Yüksel Baydarlı, Ergene’nin kardeş şehri olan Radoviş’te düzenlenen şenliklere Ergene’de yaşayan Makedonyalı Türkler ile birlikte katılmaktan dolayı onur duyduğunu ifade etti. Söz konusu etkinliğin Doğu Makedonya’daki soydaşların birbirleriyle ve bölge soydaşlarıyla daha da yakınlaşmasına neden olduğuna işaret eden Baydar, kardeş şehir Radoviş’te bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti.

BİZE GELEN TALEPLERİ DİKKATE ALDIK

Yoğun çalışma programı nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılamayan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ise yaptığı açıklamada, “Kardeş şehrimiz Radoviş’e bağlı Topolnitsa köyünde düzenlenen 11’inci Geleneksel Yörük Şenlikleri’ne, Ergene Belediyesi olarak katılarak destek olmak istedik. İlçemizde yaşayan ve Makedonya’dan göç etmiş vatandaşlarımızdan gelen talepleri de dikkate alarak, Makedonya’ya gitmek isteyen vatandaşlarımızı etkinliğe gönderdik. Bizler, her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. İki kardeş şehir arasında kültürel ilişkilerin gelişmesine çok büyük önem veriyoruz. Bu amaçla Ergene Belediyesi olarak vatandaşlarımızın orada olmasını istedik. Başta Ergene Makedonyalılar Derneği Başkanı Salih Mehmet ve dernek yöneticileri olmak üzere organizasyonda emeği olan herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

SAYGI ve HOŞGÖRÜNÜN ÖRNEĞİ

Doğu Makedonya Türkleri Derneği tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Geleneksel Yörük Şenlikleri’ne ilişkin kısa bir açıklamada bulunan Radoviş Belediye Başkanı Saşko Nikolov da, karşılıklı saygı ve hoşgörünün örneği bu festivalin gelecekte de devam etmesi temennisinde bulundu.

ÖZEL GÜNÜN TADINI ÇIKARDILAR

Festival kapsamında yöredeki kadınlar giydikleri yerel kıyafetlerle renkli görüntüler oluşturdu. Şenliğin düzenlendiği alanda yarışmalar, halk oyunları ve güreş müsabakaları düzenlendi. Ardından meydanı dolduran yörükler, yerel sanatçılar eşliğinde eğlenerek misafirlerle birlikte bu özel günün tadını çıkardı. Makedonya Radoviş’teki 11’nci Geleneksel Yörük Şenliği’ne Ergene Belediyesi tarafından götürülen vatandaşlar, Türk kültürünün yaşatıldığı ve coşkulu geçen etkinliğe katılmalarını sağlayan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

Editör : Tuğberk Erdem
1902 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu