Çorlu Bülent Ecevit Parkı'nın 1'inci Etabı Tamamlandı
reklam
07 Kasım 2017
Çorlu Bülent Ecevit Parkı'nın 1'inci Etabı Tamamlandı

Çorlu Bülent Ecevit Parkı'nın 1'inci Etabı Tamamlandı

11 ilçede eş zamanlı yürütülen çalışmalarla yeşil alan ve park projelerini hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, en fazla nüfusa sahip ilçesi olan Çorlu’da yapacağı Bülent Ecevit Parkı Projesi’nin 1’inci Etabı’nı tamamlayarak hizmete açtı.

Yoğun bir araç trafiğine sahip Bülent Ecevit Bulvarı’nın İstanbul yönünde bulunan kısmında bulunan 52 bin 700 m²’lik parkta çimlendirilmiş alanlar; yürüyüş, koşu ve bisiklet parkuru; kondisyon aletleri ile 160 araçlık otopark alanı bulunuyor. Önümüzdeki dönemlerde, söz konusu parkta bir kafeteryanın faaliyete geçirilmesi planlanıyor. Kent donatı elemanlarına sahip olan parkta kamelyalar, banklar, bisiklet park yerleri, saat direği ve çeşmeler de yer alıyor.

Çorlu Devlet Hastanesi, Çorlu Adalet Sarayı, Çorlu Kaymakamlığı ve Çorlu Yeni Sanayi Kooperatifi arasında bulunan Bülent Ecevit Parkı, kısa sürede vatandaşların çocuklarıyla vakit geçirdikleri ve spor yaptıkları bir yeşil alan haline geldi.

Projeyle ilgili olarak açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “En büyük park projelerimizden biri olan Bülent Ecevit Parkı’nı, Çorlu’da hizmete sunduk. Her zaman söylediğimiz gibi halkımız, her şeyin en iyisine layıktır. Türkiye’ye büyük hizmetleri olan eski Başbakan’ımız merhum Bülent Ecevit’in adını yaşatacağımız bu park, Çorlu’ya yakışan bir sosyal yaşam alanıdır. Projenin 1’inci Etabı tamamlandı. 2’nci Etap için basketbol sahası, tenis kortu ve çocuk oyun sahası yapım işi ihalesi yapıldı. Bülent Ecevit Parkı’nın 2’nci Etabı da tamamlandığında, kent donatı alanlarına sahip modern bir park haline gelecek. Çorlu’muza hayırlı olsun.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1624 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu