Marmaracık Göleti Sosyal Tesisleri'nin Temeli Atıldı
reklam
07 Kasım 2017
Marmaracık Göleti Sosyal Tesisleri'nin Temeli Atıldı

Marmaracık Göleti Sosyal Tesisleri'nin Temeli Atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği temel atma ve açılış törenleri, hız kesmeden devam ediyor. Çorlu-Ergene Çırak Bayırı Yol Projesi’nin ardından Marmaracık Göleti Sosyal Tesis İnşaatı’nın temeli de Ergene’de düzenlenen törenle atıldı

Düzenlenen törene; Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Tekirdağ eski İl Müftüsü Mahmut Gürlen, daire başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

90 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE YATIRIM SÖZ KONUSU

Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya “Bin 777 m²’lik inşaat alanına sahip Marmaracık Göleti Sosyal Tesisi, 800 kişilik restaurant veya düğün salonu işlerinde kullanabilecek bir salon ve ona hizmet edecek diğer sosyal donatılarla doludur. Tesisin içerisinde, çocuk oyun alanı inşa edilmektedir. Proje’nin toplam bedeli 3 milyon TL olup, işin bitiş tarihi 31 Temmuz 2018 olarak belirtilmiştir. Bununla birlikte yüklenici firma, 2018 yılının Mart ayı içerisinde tesisin tesliminin planlandığını ifade etmiştir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşundan bu yana geçen süre zarfında, belediyemiz ve bağlı bulunduğumuz TESKİ ile birlikte, şu ana kadar yapmış olduğumuz yatırımın parasal değeri 39 milyon TL’dir. Devam eden ihalelerle birlikte Ergene’ye 68 milyon TL’lik yatırımımız mevcuttur. Bu yatırımlara, Kasım ayında ihalesini yapacağımız Kültür Merkezi ve ihalesi son aşamada olan Aşevi ve Taziye Evi Projeleri dâhil değildir. Bunlar ile birlikte düşünüldüğünde 5 yıllık bir seçim dönemi içinde ortalama, büyükşehir belediyemiz ve bağlı kuruluşunun 90 milyon TL’nin üzerinde bir yatırımı söz konusu olacaktır. Bu vesile ile bugün temelini atacağımız yatırımın ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDİYORUZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya’nın ardından kürsüye, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel davet edildi. Başkan Yüksel, yaptığı konuşmada “Bu proje, seçimler öncesinde bizim hayalimizdi. Bugün bu hayalimizi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz gerçekleştiriyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza, buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bugüne kadar Ergene'nin birçok sorununu çözdük, çözmeye de devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz; 100 km içme suyu hattı, 116 km kanal ve alt yapı hizmeti sundu. Bizler de yol ihalelerimizi yaptık. İnşallah 2018 yılı içerisinde tüm yolları bitirmek hedefindeyiz. Eğitimde de hizmet atağımız, Büyükşehir Belediyesi ile devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz, ilçemize 24 derslikli bir ilköğretim okulu kazandırdı. Geçen sene temelini attığımız Kapalı Spor Salonu’nu, halkımızın hizmetine açacağız. Yeşiltepe ve Sağlık Mahallesi’nde, 10 Kasım’da hizmete açacağımız Türkan Bebek Parkı bitmek üzere. İmalat atölyesi ve birçok alanı kapsayan bu parkın açılışına, tüm kadınlarımızı bekliyoruz. Düğün salonu eksik olan mahallelerimiz vardı. İhalesini yaptığımız projemizde, Pınarbaşı Mahallesi’nden başlayarak düğün salonu çalışmalarının startını verdik. Projelerimiz, İğneler ve Esenler mahallelerinde devam edecektir. Kreş projemizi, 2018 yılında hayata geçireceğiz. Biz; gençlerimize, kadınlarımıza ve çocuklarımıza önem veriyoruz. Ergene’de hizmetler çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Her şey halkımız için. Vatandaşlarımız bize güvendi, bizler de vatandaşlarımıza güveniyoruz. Bizler de bize duyulan güveni boşa çıkarmayacağız. Marmaracık Mahallesi Gölet Projesi’nin, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor ve şimdiden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nızı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

ERGENE’DEKİ DEĞİŞİMİ GÖRMEMEK MÜMKÜN DEĞİL!

Sözlerine, projelerine bir yenisini daha eklemenin gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Ergene’yi değerlendirirken, diğer ilçelerimizden biraz farklı olarak değerlendirmek gerekir. Çünkü Ergene, yeni kurulan bir ilçe. Bu nedenle bu ilçede, projelerimizin aksatılmadan yürütülmesi gerekiyor. Sağlık ve Yeşiltepe mahallelerinde alt yapı çalışmalarının tamamı bitti, üst yapı çalışmaları ise devam ediyor. Ergeneliler, temiz bir içme suyuna kavuştular. Biraz zor ve zahmetli oldu, ama siz ve sizin çocuklarının bu yapılanları takdirle anacaklardır. Önümüzdeki 1,5 yıl boyunca da Ergene’ye yapacağımız hizmetler devam edecek. Ergene’deki değişimi görmemek mümkün değil! Özellikle ilçedeki ve köylerdeki atağından dolayı Ergene Belediye Başkanı’mız Rasim Yüksel’e ve kendisini bu göreve layık gören tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte de hizmetlerimize devam edeceğiz. Verdiğimiz bu hizmetler, burada ciddi anlamda bir hareketlenme sağlayacaktır. Gölet, bu hizmetlerden sonra Trakya'nın çekim merkezi haline gelecektir. Ben tesisin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

YAPILACAK TESİSİN ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Başkan Albayrak’ın ardından kürsüye gelen Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak da “‘ Ergene İlçesi, birbirinden uzak mahallelerden oluşan bir ilçe konumunda. Bununla birlikte, sosyo ekonomik yapının düşük olduğu bir ilçe. Aynı zamanda da ekonomik imkânların büyük olduğu bir ilçedir. Bu noktada ilçemizin merkezi konumunda olan Marmaracık’ta, sosyal belediyecilik anlamında bir sosyal tesisin yapılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Aileleri, çocukları ve gençleri mutlu edeceğimiz çevrelere ihtiyacımız var. Tam da bu noktada, yapılacak olan tesisin önemli olduğunu düşünüyorum. Ergene’mize kazandırdığı bu tesisten dolayı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından alkışlar eşliğinde butona basılarak temel atma çalışmaları başlatıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1820 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu