Milletvekili Öztrak: Önseçime De Girerim, Önseçimden De Çıkarım!
reklam
28 Şubat 2018
Milletvekili Öztrak: Önseçime De Girerim, Önseçimden De Çıkarım!

Milletvekili Öztrak: Önseçime De Girerim, Önseçimden De Çıkarım!

Tekirdağ’da yaşanması muhtemel bir önseçim sürecinden çekinmediğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak “Benim memleketim Tekirdağ, ben öyle başka yerlerden aday olmam. Önseçim varsa; önseçime de girerim, önseçimden de çıkarım!” dedi.

Çorlu’da basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, gazetecilerin Türkiye ve Tekirdağ gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. CHP Tekirdağ İl Örgütü Başkanı Recep Ökten, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Yıldıray Arıcı ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile birlikte kameralar karşısına geçen CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak “2019’a giderken öncelikli konular, seçim güvenliği ve seçim adaletidir. Referandumda ‘Hayır’ diyen tüm kesimlerin, seçim güvenliği ve adaleti konusunda ciddi bir mücadele vereceği açıktır. Şöyle bir söz var; ‘Seçimde, oyu verenin kim olduğundan daha önemli olan oyları kimin sayacağıdır.’ Tek Adam Parti Devleti’nin oyları saydığı bir seçim, milli iradenin katledilmesine sebep olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

YOKSULLUK ELBİSESİNİ YIRTIP ATACAĞIZ

Genel Başkan Yardımcısı Öztrak “Süleymanpaşa Kongremizle başlayan demokrasi yarışı, Şubat ayı başında Ankara’da gerçekleştirdiğimiz 36’ncı Olağan Kurultay’ımızla sonlandı. Kazanan CHP ve hiç şüphesiz Tekirdağ oldu. Parti Meclisi Üyeliği ile birlikte Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı oldum. Şimdiye kadar, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’ydım. Ekonomi politikaları ile sosyal politikalar, birbirinden ayrılamaz bir bütündür. Bir anne sabahları çocuğunun önüne kahvaltı koyamıyorsa, baba okula giden çocuğuna harçlık veremiyorsa, bu sorun aynı zamanda sosyal politikaların çözmesi gereken bir sorundur. 2016 yılı itibariyle 29 milyon vatandaşımız, 2 günde bir masasına 1 kap et yemeği koyamıyor. 19 milyon vatandaşımız, evini ısıtmakta zorlanıyor. Son 15 yılda, vatandaşımızın borcu 32 kat arttı. İnsanlarımız artık işsizlik ve geçim sıkıntısı yüzünden kendilerini yakmaya başladılar. Vatandaş bu haldeyken, ultra zenginlerin sayısı daha da artmaya devam ediyor. 2016’da 500 milyon dolar ve üzerinde serveti olanların sayısı 64 iken, 2017’de bu sayı 76’ya çıkmış durumda. Bir yanda zengin daha da zenginleşirken, yoksullar sesini duyurabilmek için kendini yakma noktasına geldi. Ülkede son 16 yılda uygulanan politikalar zengini daha zengin ederken, yoksulluğu da adeta bir kader haline getirdi. Biz vatandaşımıza biçilen bu dar elbiseyi yırtıp atacak proje ve politikaları geliştireceğiz. Bugün, gençlerimizin 4’te biri eğitimsiz ve işsiz… Önemli bir insan gücünü kullanamıyoruz. Eğitim çok önemli. Eğitimden sorumlu bir genel başkan yardımcılığı kurduk. Gençlerimizin en az Avrupa’daki gençler kadar rahat etmesini sağlayacak projeler geliştirmeye çalışacağız.” dedi.

ALPULLU ŞEKER FABRİKASI’NA SAHİP ÇIKILMALI

Çevre ve halk sağlığı konusunun da sosyal politikalar alanına girdiğini anlatan Öztrak, Tekirdağ’ın ciddi çevre sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu, özellikle termik santrallerin halk sağlığını ciddi şekilde etkileyeceğini vurguladı. Öztrak “Trakya’da bir dizi termik santral yapma projesi var. Genellikle bu projeler zaten havası kirlenmiş, suyu bitmiş olan Çorlu-Saray hattında yapılmaya çalışılıyor. Ergene’den su getirince, Meriç’ten su getirince, geri kalanı ne olacak? Bu kadar kirliliğin olduğu yerde bu enerji santralleri, halkın sağlığını ciddi oranda etkileyecek. Sonuç olarak buralar boşalacak. Ama benim dikkatimi çekiyor; bizim parti örgütümüz bu projelere karşı çıkan eylemleri yaparken, halkımızın buna katılımı yeterince olmuyor. Yapılan bu eylemler; halkımızın sağlığını koruyabilmek, halkımızın malının ve mülkünün değerini koruyabilmek içindir. Bundan sonra halkımızın bu eylemlere katılması, benim en önemli dileğim. Bununla birlikte şeker fabrikalarının özelleştirilmesi meselesi de var. Pancardan şeker üreten fabrikaların satılması ve kapatılması, nişasta bazlı şekerin kullanımının önünü açacak. Sağlığa zararlı nişasta bazlı şeker kullanımı da başlı başına halk sağlığını olumsuz etkileyecek bir konu. Alpullu Şeker Fabrikası, Cumhuriyet’in modernleşme politikalarının en önemli ayaklarından biridir. Cumhuriyet’in bizlere bıraktığı bu mirasın, muhakkak korunması gerekmektedir.” diye konuştu.

DEĞERLER EĞİTİMİ’Nİ TAKİP EDECEĞİZ

Tekirdağ’da Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı okullara rağmen hala ikili eğitimin sürdüğünü belirten Öztrak “İlimizdeki derslik eksikliğinin varlığı, herkesin malumu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı okullara rağmen, hala ikili eğitim yapan okullarımız var. Bu da hükümetin büyük bir eksikliği… Bununla birlikte ‘Değerler Eğitimi’ diye bir uygulama var. Bu eğitim, vakıflar ve cemaatler tarafından veriliyor. Bunların genç dimağların bulunduğu okullarda ne işi var? Liyakatin yerini cemaat ve tarikat aldığı zaman, işin ne hale geldiğini 15 Temmuz’da gördünüz. Hala ders almadınız mı? Gençlerin, vakıflar ve cemaatler tarafından formatlanmasına izin verilmemelidir. ‘Değerler Eğitimi’ ile ilgili bu protokoller kaldırılmalıdır. Bunun peşini bırakmayacağız. Tek tek, okul okul, ne olup bittiğini takip edeceğiz.” dedi. 

YANLIŞ YERDEN SİYASET YAPIYORLAR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlar konusunda da bilgiler veren Öztrak “Hükümet Partisi’nin temsilcileri, Tekirdağ’da yerel siyaseti sürekli belediyelerimizi eleştirerek yapıyorlar. Ama yanlış yerden siyaset yapıyorlar. Çünkü biz orada çok başarılıyız.” diye konuştu. Belediyelerin yaptığı yatırımlar artarken, merkezi yönetimden gelen yatırımların giderek düştüğünü anlatan Öztrak “İktidar Partisi, bizi eleştirmeden önce dönüp kendisine bakmalı!” dedi. Şehir Hastanesi konusunda bir ilerleme yaşanmamasını ve Hayrabolu Yolu için yetersiz ödenek ayrılmasını eleştiren Öztrak “Milleti aldatmaktan, belediyelerle uğraşmaktan vazgeçsinler. İktidar kendi yapması gereken yatırımlara yoğunlaşsın.” ifadelerini kullandı.

ÖNSEÇİME DE GİRERİM, ÖNSEÇİMDEN DE ÇIKARIM

2019 yılında yapılacak olan genel seçimlerde, milletvekili adaylarının nasıl belirleneceği ve kendisinin başka bir ilden adaylığının söz konusu olup olmadığı yönünde gelen bir soru üzerine ise Öztrak “Cumhuriyet Halk Partisi, iktidara yürüyen bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara yürürken, milletvekili adaylarını tabii ki bu iktidara göre yapması için ihtiyaç duyacağı kadroları taşıyacak biçimde tespit etmesi gerekir. 2’ncisi çeşitli il ve ilçelerdeki üyelik yapılarını dikkate alarak tespit etmesi lazım. Ama şu son kurultaya dönüp baktığımız zaman ortada bir tablo var. Türkiye’de, gerçekten tam demokratik kurultay yapan bir tane parti vardır, o da Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Dolayısıyla adaylarını da belirlerken parti içi demokrasiyi en üst seviyede işletecek önlemleri mutlaka alacaktır. Benim memleketim Tekirdağ, ben öyle başka yerlerden aday olmam. Önseçim varsa; önseçime de girerim, önseçimden de çıkarım arkadaş! Bakın kongre yarışlarına girdim, tablo ortada. Önseçime de girerim, hiç merak etmeyin.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1859 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu