Kerim Atalay, Çorlu Belediye Başkan Adayı Gibi Konuştu
reklam
13 Mart 2018
Kerim Atalay, Çorlu Belediye Başkan Adayı Gibi Konuştu

Kerim Atalay, Çorlu Belediye Başkan Adayı Gibi Konuştu

AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı Reşadiye Mahallesi Danışma Toplantısı’nda konuşan ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a yüklenen İlçe Başkanı Kerim Atalay “20 yıldır siz belediye başkanı olarak Çorlu’ya ne yaptınız ki danışmanlık yapacaksınız.” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Teşkilatı Reşadiye Mahallesi Danışma Toplantısı, üyelerin ve mahalle sakinlerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda yaptığı açıklamalarla Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a dem vuran İlçe Başkanı Kerim Atalay, ‘2019 Yerel Seçimleri’nde, Çorlu Belediye Başkan Adayı mı olacak?’ sorusunu akıllara getirdi. 

4 DEFA YAPTIĞINIZ HATAYI, 5’İNCİ KEZ TEKRARLAMAYIN!

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün de hazır bulunduğu toplantıda konuşan ve AK Parti Çorlu çatısı altında oluşturulan mahalle yapılanmalarına vurgu yapan İlçe Başkanı Kerim Atalay “Çorlu’nun 26 mahallesinde, sizlerin de desteği ile oluşturmuş olduğumuz mahalle teşkilatlarımız ile birlikte, dev bir kadro oluştu. Artık eskisi gibi olmayacak. Yerel yönetimler ile ilgili olarak konuşuyorum, artık ‘Ceketimi koysam kazanırım!’ rahatlığını onlara tattırmayacağız. 30 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde, AK Belediyecilik gümbür gümbür geliyor. Buradan Çorlu halkımıza sesleniyorum; 4 defa yaptığınız hatayı, 5’inci kez tekrarlamayın! Çorlu’ya sahip çıkın! Çorlu bizim evimiz, Çorlu bizim yuvamız. Buradan tekrardan sesleniyorum; ‘Beceremiyorsanız, bırakın!’ diyorum.” dedi.

20 YILDIR, ELLERİNE YÜZLERİNE BULAŞTIRDILAR

İlçe Başkanı Atalay “Ankara’daki ‘Genel Müdürlerinin’ buradaki temsilcileri, yerel yönetimleri 20 yıldır ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Reşadiye Mahallemizde ve geriye kalan 26 mahallemizin tamamında alt yapı sorunundan tutun da trafik sorununa kadar, su faturalarından tutun da Teski’nin olumsuz çalışmalarına kadar birçok sorun var. Sosyal Belediyecilik anlamında, vatandaşımıza hiç bir hizmet verilmediği çok açık bir şekilde ortada… Bu durum, 260 bin Çorlulu vatandaşın tamamı tarafından gözlemlenmekte.” diye konuştu.

ÇORLU’YA NE YAPTINIZ Kİ DANIŞMANLIK YAPACAKSINIZ?

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a danışmanlık kartı verildiği yönündeki haberleri basından takip ettiğini dile getiren Atalay “Geçtiğimiz günlerde, Sayın Ünal Baysan’ın, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın danışmanı olduğu ve danışmanlık kartı çıkartıldığı ile ilgili olarak basında bir takım haberler döndü. Ben de burada şunları söylemeden geçemiyorum. Kusura bakmasınlar, 20 yıldır siz belediye başkanı olarak Çorlu’ya ne yaptınız ki danışmanlık yapacaksınız? Danışmanlık yapacaklarmış, vekillik yapacaklarmış, Siz önce evinize sahip çıkın evinize!” dedi.

TALEP ve ÖNERİLERİMİZ SONUÇ VERMEDİ

Konuşmasının bir bölümünde, Çorlu Kültür Merkezi’nin yeni adının 15 Temmuz Kültür Merkezi olarak değiştirildiğine de dikkat çeken Atalay “Çorlu Belediye Meclisi Yönetimi’ne, Belediye Meclis Üyelerimiz vasıtasıyla önergeler verdik. Bu önergelerde, 15 Temmuz’u gelecek nesillerimize aktarmak için Çorlu’daki bir caddeye, bir sokağa veya bir meydana 15 Temmuz isminin verilmesini istedik. Bu isteğimizi, defalarca tekrarladık. Ancak onların oy çokluğu olduğundan dolayı bütün talep ve önerilerimiz geri çevrildi. Biz de son çare olarak, Havuzlar Mahallesi’nde bulunan kültür merkezinin adını 15 Temmuz Kültür Merkezi olarak değiştirdik.” diye konuştu.

MHP’Lİ KARDEŞLERİMİZE, SAYGILARIMI İLETİYORUM

Atalay “Ülkemizin içerisinden geçmiş olduğu bu zor günlerde, ‘Mevzu bahis vatansa, gerisi teferruattır.’ diyerek Reis’in dik duruşuna yakışır bir şekilde Çorlu’da dik duran ablalarımız ve kardeşlerimiz var. Ne kadar şükretsek azdır. Son süreçte ‘Cumhur İttifakı’ ve ‘Milli Mutabakat’ ile ilgili aklıma gelen bir söz var. Abdulkadir Geylani Hazretleri’nin bir sözü; ‘Her kuş, kendi cinsi ile uçar.’ ve Milli Mutabakat’ta herkes kendine yakışını yaptı. CHP, HDP ile kol kola. Milliyetçi Hareket Partisi ise AK Parti ile bir ve beraber. Buradan sevgi ve saygılarımı iletiyorum MHP’li kardeşlerimize.” dedi.

İLK SEÇİMLERDE, HEP BERABER GÖRECEĞİZ

Atalay “Siz Çorlu halkımızın, siz Trakya halkımızın vatanperverliğini, milliyetçiliğini, ülkesine bağlılığını, devletine milletine sadakatini hiç mi bilmiyorsunuz? Siz nasıl HDP ile aynı çizgide siyaset yaparsınız? Siz nasıl Amerika’nın buradaki tellallığına soyunursunuz. Bu milletin size bunun hesabını soracağına, adımın Kerim Atalay olduğu kadar eminim. İlk seçimlerde, hep beraber göreceğiz.” diye konuştu.

Atalay’ın konuşması sonrasında mahalle sakinleri ve üyelerden gelen sorular ve öneriler konuşularak danışma toplantısı sonlandırıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1804 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu