İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 97'nci Yıl Dönümü Kutlandı
reklam
15 Mart 2018
İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 97'nci Yıl Dönümü Kutlandı

İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 97'nci Yıl Dönümü Kutlandı

Çorlu’da, İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’nci yıl dönümü ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 82’nci yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde düzenlenen programa, çok sayıda davetli katıldı.

Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğü, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde Milli Marş olarak kabulünün 97’nci yıl dönümü ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla program düzenledi. 12 Mart 2018 Pazartesi günü saat 14.30’da düzenlenen programa; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı’nı temsilen Piyade Albay Celalettin Doğan, Belediye Başkanı Ünal Baysan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Sevinç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Gürzsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Kerim Atalay, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Barış Tırpan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleştirilen program, saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mız ile başladı. Çorlu genelinde düzenlenen İstiklal Marşı’nı güzel okuma ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı’nı temsilen Piyade Albay Celalettin Doğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün tarafından ödülleri verildi. Akabinde Çorlu’da bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu öğrencisi Taha Çakır İstiklal Marşı’mızın birer kıtasını ezbere okurken, aynı anda 5 ortaokul öğrencisi tarafından da işaret diliyle seslendirildi.

Program, Ticaret Borsası Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahnelediği “İki Dünya Arasında Bir Yalnız” konulu dramatizasyon ile son buldu.

Editör : Tuğberk Erdem
1657 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu