Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, Coşkuyla Kutladık!
reklam
06 Mayıs 2018
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, Coşkuyla Kutladık!

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, Coşkuyla Kutladık!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çorlu’da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program, Ünilever-İş İlkokulu’nda yapılan resmi tören ile devam etti

Çorlu’da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı, Atatürk Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla start aldı. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mızın ardından tören sona erdi. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen programa; Adalet ve Kalınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, AK Parti Çorlu İlçe Teşkilat Başkanı Kerim Atalay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Yıldıray Arıcı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorlu İlçe Teşkilat Başkanı Barış Tırpan, İYİ Parti Çorlu İlçe Teşkilatı Başkanı Tuncay Kırmızıgül, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, gaziler, mülki ve idari amirler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Çelenk sunma töreninin ardından CHP Çorlu İlçe Örgütü de Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Sunulan çelengin ardından bir yanına CHP Çorlu İlçe Örgütü’nü diğer yanına ise İYİ Parti Çorlu İlçe Teşkilatı’nı alan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, belki de günün en çok konuşulan fotoğrafını verdi.

KIŞI BAHARA ÇEVİREN, DİRİLİŞİN MÜJDESİ

Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı, Ünilever-İş İlkokulu’nda yapılan resmi tören ile devam etti. Törenin açılış konuşmasını yapan Ünilever-İş İlkokulu Okul Müdürü Fehmi Çele “Türkiye Cumhuriyeti ve bizler için büyük bir güne ulaşmanın, sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. 98 yıl önce bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan, ilk milli meclis olan ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük rol oynayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gündür. 23 Nisan 1920’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Atatürk, 23 Nisan gününü, bayram yapalım diye çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu bayram, dünyada var olan tek çocuk bayramıdır. Cumhuriyet’imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve O’nun ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.’ Öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Işığını tarifsiz bir duyguyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş; aynı zamanda ülkemizin kışını bahara, baharını yaza dönüştürecek bir dirilişin müjdesiydi.” dedi.

GÜN, MİLLİ BİRLİK GÜNÜDÜR

Konuşmasına devam eden Çele “Değerli çocuklarımız! Atatürk ‘Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir.’ diyerek, sizlere vermemiz gereken önemi en güzel şekilde ifade etmiştir. Unutmayın ki bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mertebelerde, gelecekte kuşku yok ki sizler yer alacaksınız. Bugün burada sevincinizi ve coşkunuzu sizlerle paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen, üreten, ahlaki ve insani değerleri kazanmış insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Kıymetli konuklar! Gün, milli birlik ve beraberlik günüdür. Milli birliğimizi ve beraberliğimizi zedeleyen unsurlara fırsat vermeyelim. Bizi biz yapan geçmişimizi unutmayalım. Bizi yıkmaya çalışan bölücü örgütler ve düşmanlara karşı her zaman vatanını seven, koruyan, milli şuur ve birliğinden vazgeçmeyen bireyler olalım. Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milli Mücadele arkadaşlarını ve ahrete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimize saygı, şükran ve minnetle yâd ediyorum. Başta bu günü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

ATATÜRK’ÜN IŞIĞI, ÇOCUKLARIMIZLA YÜCELECEK

Ünilever-İş İlkokulu Okul Müdürü Fehmi Çele’nin ardından kürsüye, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün davet edildi. Milli Eğitim Müdürü Üzgün, yaptığı konuşmada “23 Nisan, Türk milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğini millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığı tüm dünyaya duyurduğu gündür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya üzerinde benzeri bulunmayan bir anlayışla iki farklı unsuru bir arada taşıyan milli bir bayramdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş ve bu önemli gün, Atatürk tarafından ilan edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Tüm cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet ve hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır, o da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır, o da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.’ sözleriyle milli egemenliğin önemini vurgulamıştır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olmakla birlikte, Atatürk’ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ışığının aydınlattığı medeniyet yolunda çocuklarla birlikte yürümeye ve yücelmeye devam edecek ve çocuklarımızın geleceğe taşıdığı çağdaşlık meşalesi hiç sönmeyecektir. Sevginin, kardeşliğin, hoş görünün ve kardeşliğin hâkim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle hepinize sağlıklı ve mutlu yarınlar diliyorum. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, ülkemize ve tüm dünyaya esenlik ve mutluluk getirmesi dileklerimle, aziz milletimizin bu güzel bayramını en içten duygularımla bir kez daha kutluyorum.” dedi.

PROTOKOL ÜYELERİ, YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Şiirlerin okunması ve okul öğrencilerinin gerçekleştirdiği gösterilerin ardından kutlama programı sona erdi. Ünilever-İş İlkokulu’nda gerçekleştirilen programa; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Sevinç, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Serkan Gürzsoy, Belediye Başkan Yardımcısı Kemalettin Avcı, idari ve mülki amirler ile çok sayıda davetli katıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1645 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu