Meral Akşener Fırtınası, Atatürk Meydanı'nda Esti!
reklam
05 Temmuz 2018
Meral Akşener Fırtınası, Atatürk Meydanı'nda Esti!

Meral Akşener Fırtınası, Atatürk Meydanı'nda Esti!

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, miting düzenlemek üzere Çorlu’ya geldi. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen ve yaklaşık 12 bin kişinin katıldığı mitingte konuşan Akşener, AK Parti iktidarını çok sert bir dille eleştirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri öncesinde Çorlu’da partililer ile bir araya geldi. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen ve saat 18.00’de başlayacağı duyurulan miting alanına 1,5 saat gecikme ile gelen İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, “Cumhurbaşkanı Meral Akşener”, “Gençlerin Umudu Meral Akşener” ve “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları ile karşılandı.

İYİ Kİ SİZİ DİNLEMİŞİM!

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Meydanı’nda toplanan yaklaşık 12 bin kişilik coşkulu kalabalığa hitap eden İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener “Biz, önce kadınlarla yola çıktık. Sonra gençler katıldı, daha sonra erkeklerimiz bizimle beraber yol yürümeye başladı. Kadınların desteğinin arkasında, çocukları ve eşleri için duydukları endişe vardı. Vatanlarının bekası için duydukları endişe vardı. Bir diğer endişe ise kadınların sokakta rahat ve huzurlu bir şekilde gezememeleriydi. Şiddet, taciz ve istismar, almış başını gitmişti. Çocuklarının üzerinde de aynı şiddet, aynı istismar ve aynı huzursuzluk vardı. Kadınlar huzur istiyor, huzur… Kadınlar, evlatlarının bir işte çalışmasını istiyor. Kadınlar, kocalarının akşam eve huzurla gelip, sofraya huzurla oturmasını istiyor. Ama Türkiye bugün; kadına, çocuğa ve gence yönelik alınan her türlü kararın yanlış olduğu, 16 yıldır Türkiye’nin ‘Benden’ veya ‘Sizden’ diye bölündüğü, kardeş hukukunun ortadan kalktığı bir süreci yaşıyor. Yandaşların kayrıldığı, yandaş müteahhitlerin zengin olduğu, AK Parti Teşkilatları’ndan kâğıt getirenlerin özel kalem müdürlüklerinde çalışıp ballı maaşlara konduğu bir süreç yaşıyor. Halkımız, hak ve hukukun yeniden tesis edilmesini istiyor. Bu nedenle bu defa bir kadını, bu defa bir anayı; ‘Yürü, arkandayız!’ diyerek yola çıkardılar. Allah, sizden bin kere razı olsun. İyi ki sizi dinlemişim!” dedi.

HERKESİN KUYRUĞU BİRBİRİNE DEYİYORMUŞ

İYİ Parti’yi milletin isteği üzerine kurduğunu ve yine milletin isteği üzerine Cumhurbaşkanı Adayı olduğunu belirten Akşener “İYİ Parti’nin kurulmasının önüne geçilmek istendi, direndik. Bir baktık ki 24 Haziran’da süper baskın bir seçim ortaya çıktı ve seçime girmememiz istendi, bir yolunu bulup girdik. Süper baskın seçim getirdiler, peki dedik. Ama şimdi kendileri ağlıyorlar. Sanki seçim kararını, bu muhacir kızı aldı! Arkasından, bir çatı aday muhabbeti geldi. İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi ve hatta HDP’nin bir araya gelerek, Sayın Abdullah Gül’ün aday gösterilmesini istediler. Ben de o zaman dedim ki; ‘Milletime söz verdim. Kadınlarımıza söz verdim. Sözümden cayamam. Sayın Gül de benim gibi 100 bin imzayla aday olsun, çok sevinirim. Ama sözümden dönmem!’ Yahu herkesin kuyruğu birbirine deyiyormuş, anlayamadım gitti. 7’den 77’ye birbiriyle yan yana gelmeyecek insanlar bana sövdüler, ‘Niye çatı adaya karşı çıkmışım!’ diye. Peki, fena mı oldu? Şimdi bir Cumhur İttifakı var adayı Sayın Erdoğan. Bir Millet İttifakı var; Sayın İnce, ben, Sayın Karamollaoğlu adayız. Son derece şenlikli, neşeli kampanyalar oluyor. Ben geri çekilseydim, bugün bu meydanda kimler konuşuyor olacaktı bir düşünün. Dolayısıyla şunu söylemeye çalışıyorum, engelleri aşa aşa sizlerle beraberiz.” diye konuştu.

ADIMI VERMEDEN CEVAP VERİYOR

Mitinge gelen kadınların kendisine verdiği tülbentleri toplayan Akşener “Her gittiğimiz yerde kadınlarımız bana tülbent, yazma veya yemeni hediye ediyorlar. Bunun anlamı şu… Bunlar çeyizlerden çıkıyor. Kadınların hayallerini, umutlarını ve gelecekle ilgili düşüncelerini içine gömdüğü, bu coğrafyanın barış, kardeşlik, huzur ve aile sembolüdür. Bu tülbentleri, her yerden alıyorum. Allah nasip ederse sizlerin desteği ile Cumhurbaşkanı olacağım zaman, sarayı bir kenara bırakıp Çankaya Köşkü’nde oturacağız. Türk kadınını simgeleyen bu tülbentlerle, yazmalarla ve yemenilerle -tabii ki isimleriyle birlikte- bir müze açacağım. Ama hanımlar, damat kızmış. Hani FETÖ okullarından mezun damat yok mu, kızmış! Diyor ki: ‘Çılgın projeler varken, tülbent müzesi… Çok şaşırdım.’ Şaşıracağın belli be kardeşim senin. Bak kayınpederin her bir cümleme, adımı vermeden cevap veriyor. Kayınpeder de çok kızmış. Gitti Erzurum’a, çıkmış milletin cebindeki parayı soruyor. Sana ne milletin cebindeki paradan? Sen kendi cebindeki paraya bak! Ya Allah büyük, insanı böyle şaşırtır. Kardeşim, bir siyasetçinin görevi milletin cebinde ne olduğunu bilmektir. Bir siyasetçi evlatlarının cebinde ne olduğunu bilecek ki o cepte para yoksa o paranın olmasını sağlayacak. Ama şuur altı nasıl, ‘Sen kendi cebindeki paraya bak!’ diyor. Ya sen baktın işte bugüne kadar. Bir yüzükle yola çıktı, gemicikler filosu var. Dünyanın en zengin ilk 10 siyasetçisi içerisinde yer alıyorsun! Bu yüzüğü gösterdiğinde dedin ki ‘Ey ahali! Benim servetim, şu yüzük. Şayet zengin olursam, bilin ki Tayyip Erdoğan hırsızlık yapmıştır.’ E ben demedim, sen dedin. Doğru söyledin, bu kadar mal mülk nasıl yapılır?” dedi.

TÜRK ORDUSU’NA İTİBARINI TEKRAR İADE EDECEĞİZ!

Trakya halkının Atatürk sevgisine vurgu yapan ve eleştiri oklarını AK Parti’ye yönelten Akşener “Bunlar, Atatürk’ü sevmezler biliyorsunuz. Şimdi şöyle bir durum oldu. İYİ Parti kurulmadan evvel bu arkadaşlar; 10 Kasım’da, 23 Nisan’da, 19 Mayıs’ta ve 29 Ekim’de, küllüm hasta oluyorlardı. Hatırlayın, mutlaka hasta oluyorlardı. Kimi hastanelik oluyordu, kimi evinde yatıyordu. İYİ Parti kuruldu, Meral Akşener ortaya çıktı, yahu bunlar turp gibi oldular. Bir iyileştiler, bir iyileştiler. Önce onlara iyi geldi, şimdi sırasıyla Türkiye’ye iyi gelecek inşallah! Cumhuriyet’e hafiften bir alerjileri mevcuttur. Cumhuriyet ile de Türk ordusunu özdeşleştirdikleri için o alerji oraya yansıdı ve Türk ordusunun içine tükürdüler. Önce FETÖ adaleti ile yumruk indirdiler, sonra FETÖ’cüler bunlara yumruk atınca işler değişti. Buradaki mesele şu; önce Balyozlar, Ergenekonlar ile içine tükürdüler, arkasından 15 Temmuz’daki kalkışma sebebi ile tekrar bir yumruk geldi. Ama benim dikkatimi çeken bir şey var, küçük yerlerde herkes yanındakinin kim olduğunu bilir. Zengin FETÖ’cülerin hepsi dışarıda, doğru mu? E garibanlar nerede? Zengin FETÖ’cüler serbest, bunlar çaycının peşinde. Ben, Bursa Öğretmen Okulu’nda yatılı okudum. Babam beni okula götürdüğünde okul müdürüne dedi ki ‘Kızım, devletime emanet!’ Ey Tayyip Erdoğan! Komutanlarına el süremedin, 18 yaşındaki çocuklara mı gücün geçti? Erkeklere soruyorum… 5 günlük ersiniz, komutan ‘Yürü!’ dedi, ‘Hayır!’ diyebilir misiniz? Diyemezsiniz! Dolayısıyla bu çocukların yerine, onları oralara götürenler ceza görmelidir. Ama damatlar kaçak, damatlar Bakan ve oğullar milletvekili adayı. Pensilvanya’ya gidip yüz sürenler milletvekili adayı, olan gariban ananın çocuklarına oluyor. Dolayısıyla Türk Ordusu’na itibarını tekrar iade edeceğiz! Bir başka şey daha var. Yani nasıl bir şeydir, binalara savaş açtılar. Kuleli’yi, Işıklar’ı, Maltepe’yi, bu askeri liseleri yeniden açacağız. Cumhurbaşkanı seçilir seçilmez, ilk önce onları açacağız. Arkasından GATA’yı açacağız. Harp Akademileri’ni de açacağız. Dolayısıyla ilk önce ordumuzun itibarını iade edeceğiz. Bunlar bilmez, bunların çocukları askere gitmiyor ki! Biz bir geline, bir askere, bir de kurbana kına yakarız. Tülbent ve kına, bunların anlamadığı iki şey. Bu her ikisi de adanmışlıktır. Bunların hatalarını, sizin gibi kadınların doğurduğu çocuklar, yani askerlerimiz kurtarıyor. Türkiye’yi çukurdan, onlar çekip çıkarıyor.” diye konuştu.

ADALET TEK ve BAĞIMSIZDIR

Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda hayata geçireceği projeleri ve ekonomik düzenlemeleri de birbiri ardına aktaran Akşener, Türkiye’nin kaynaklarının bu düzenlemeler için yeterli olduğunu belirtti. Akşener “‘Ekonomi, ekonomi’ dediler, ekonominin içine tükürdüler. ‘Adalet, adalet’ dediler, önce FETÖ adaleti şimdi de oluştu Tayyip Erdoğan adaleti. Adalet tektir; tarafsız, bağımsız ve siyasi vesayetten uzaktır! Avukatınız AK Parti’den kâğıt getirmeden dava kazansın, ben Meral değilim. Fakat çok enteresan be kardeşim! Ben biraz evvel bir haber aldım; Cumhurbaşkanı Adayları’nın hesap açma mecburiyeti var, sizler de yardım yapıyorsunuz. Ziraat Bankası’nın Konya Şubesi’nde, benim için bir miktar para yatırmaya giden bir arkadaşımıza oradaki memure hanım diyor ki ‘Bu hesaplar ortak, biz bunu Tayyip Bey’in hesabına yatıralım.’ Doymadılar, doymadılar, doymadılar! Yine Ziraat Bankası’nın bir şubesine bir arkadaş 20 lira yatıracak, 100 lira havale parası isteniyor. Hâlbuki o yok, Devlet’in kontrolü altında bir hesap. Şimdi bu şartlar altında, herkesin korkutulduğu bir Türkiye’de; ben burada ve siz de buradaysanız; Abbas yolcudur…” dedi.

SORUMLU DEVLET MODELİNİ ORTAYA KOYACAĞIZ!

Akşener “Yani söylemek istediğim şudur; Biz bu ülkeyi güven, huzur, refah ve kardeşlik duyguları içinde yönetmeye mecburuz. Devlet dediğimiz, bugün bu ülkeyi yönetenler, bu devleti yönetenler, sorunlu devlet modelini ortaya koydular. Biz ise sorumlu devlet modelini ortaya koyacağız! Benim iki tane şapkam var; bir tanesi Cumhurbaşkanlığı Adaylığı şapkası, bir tanesi de milletvekilleri şapkası. Bir Cumhurbaşkanı Adayı olduğum için oy istiyorum sizden, bir de İYİ Parti Genel Başkanı olduğum için oy istiyorum. Arkadaşlarımı, size emanet ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından milletvekillerini sahneye çağıran Akşener, milletvekillerini tanıtıp oy isteyerek mitingi noktaladı. 
Editör : Tuğberk Erdem
2048 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu