Minik Öğrencilerden Mavi Kapak Kampanyası
reklam
23 Şubat 2012
Minik Öğrencilerden Mavi Kapak Kampanyası

Minik Öğrencilerden Mavi Kapak Kampanyası

Engelli öğrencilere yardım eli uzatmak amacıyla “Mavi Kapak” toplama kampanyası başlatan Furtuni ve İshak Pinhas İlköğretim Okulu 4/B Sınıfı öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı makamında ziyaret etti.

Çevre temizliğinin önemine dikkat çekmek ve “Mavi Kapak” toplayarak engelli öğrencilere yardım etmek için çalışma yapan Furtuni ve İshak Pinhas İlköğretim Okulu 4/B Sınıfı öğrencileri ve okul öğretmenleri, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a yaptıkları çalışmaları anlattı. İlçe Çeken adlı öğrenci, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a yazdığı mektubu okudu. El yazısı ile yazılmış olan mektupta şu ifadeler yer aldı:

“Sayın Başkan Amca,

Biz Furtuni ve İshak Pinhas İlköğretim Okulu 4/B Sınıfı öğrencileriyiz. Mavi kapak toplayarak, engelli arkadaşlarımıza yardım etmek istiyoruz. İlk biriktirdiğimiz kapakları, Engelliler Okulu’na teslim ettik. Gökay Sandalcı adlı arkadaşımıza, ilk sandalyemizi verdik. Ama kapak toplama kampanyası devam ediyor. Bu sayede birkaç tane daha tekerlekli sandalyemiz oldu. Sınıftaki arkadaşlarımızın onayı ile bir stant kurmaya karar verdik. Bu sayede daha çok kapağımızın olmasını hedefledik. Bu projeyi okul geneline yaydık ve proje ilgi gördü. Kapak toplayıp engelli kişilere yardım etmek, bizi sevindirdi. Kısa sürede pek çok yol aldık ve bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Kitap standımıza kitap desteğinde bulunmanızı ve okullara kapak kutusu koymanızı rica ederiz.”

4/B sınıfı öğrencilerini ve öğretmenlerini tebrik eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, eğitime ve engellilere destek projesi kapsamında her türlü yardımı vermeye hazır olduklarını ifade etti. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmeyen Başkan Baysan, onlara çeşitli hediyeler verdi.

Editör : Tuğberk Erdem
2805 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu