Yüzlerce Çorlulu, Demokrasi İçin Atatürk Meydanı'nda Buluştu
reklam
05 Ağustos 2018

Yüzlerce Çorlulu, Demokrasi İçin Atatürk Meydanı'nda Buluştu

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 2’nci yıl dönümünde Çorlulu halkı, ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Meydanı’na akın etti. 15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik Günü dolayısıyla Çorlu Kaymakamlığı tarafından düzenlenen programa yüzlerce kişi katıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz 2016’da kalkıştığı hain darbe girişiminde Türk halkının kahramanca verdiği mücadelenin 2’nci yıl dönümünde, Tekirdağ genelinde anma programları düzenlendi. 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen programlara, yüzlerce Çorlulu vatandaş katılım sağladı.

Çorlu’daki anma programı, saat 11.00’da Çorlu Şehitliği’nde başladı. Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mızın ardından, şehit mezarlarını bulunduğu bölüme geçildi. Şehitlerin ruhu için okunan Kuran-ı Kerim’in sonrasında Çorlu İlçe Müftüsü Adem Gülmek tarafından şehitlerin ruhları için dua okundu. İlçe Müftüsü Gülmek, gaziler ve devlet yöneticileri için de dua ederek devletimizin bekasını diledi. Öğle namazından sonra Hacı Mehmet Şirikçi Camii’nde hem geçtiğimiz günlerde Sarılar Mahallesi’nde meydana gelen elim tren kazasında yaşamını yitirenler hem de 15 Temmuz’da hayatını kaybederek şehit olanların ruhları için mevlit okundu. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından okutulan Mevlid’e çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlid’in ardından cami bahçesinde Türk Kızılayı tarafından katılımcılara su ve lokum ikramında bulunuldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamalarının en büyüğü ise akşam saatlerinde gerçekleşti. Çorlu Şehitliği’nde bir araya gelen vatandaşlar ve devlet erkânı ile sivil toplum ve parti temsilcileri, akşam namazını Çorlu Şehitliği’nde kıldı. Burada yine şehitlerin ruhları için Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Duaların ardından saatler 20.30’u gösterirken, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü başladı. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’ın öncülüğünde Atatürk Meydanı’na doğru harekete geçen kortej, tekbir ve sloganlar eşliğinde yürüdü. Yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüş, Atatürk Meydanı’nda son buldu.

Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen program, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı’na bağlı Bölge Bando’su tarafından çalınan yas borusu ve saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı ile başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinin akabinde 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı’na bağlı Bölge Bando’su tarafından marşlar ve şarkılar söylendi. Programın devamında halka seslenen Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 2 yıl önceki darbe girişimi gecesi yaşananları anlatarak, o gece neler yapıldığını aktardı. Kaymakam Kılıç, yaptığı konuşmada “Milletlerin tarihinde, geleceklerine yön veren kritik dönüm noktaları vardır. 15 Temmuz, Türk Milleti için böyle bir tarihtir. 15 Temmuz, Devlet içine sızmış, kendisine emanet edilen devletin silahlarını kendi vatandaşlarına kullanmaktan çekinmeyen, ülkemizi parçalamak ve milli iradeyi yok etmek isteyen hainlere karşı, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış tarihe altın harflerle yazılmış şanlı bir demokrasi zaferidir.” dedi.

Konuşmasına devam eden Kılıç, “Türk Milleti, bu demokrasi zaferiyle top, tank, uçak, helikopter ve mermilere karşı sadece imanı ve inancıyla göğsünü siper etmiş, onurlu direnişiyle bağımsızlığından ve demokrasiden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya kanıtlamış, birçok ulusa da yol gösterici olmuştur. O gece Gazze’den Saraybosna’ya, Kerkük’ten Somali’ye, Sudan’dan Pakistan’a, Asya’nın steplerinden Afrika’nın uçlarına kadar dünyanın bütün mazlumları, mağdurları, mahrumları, muhacirleri ve göçmenleri, milletimize dua ettiler. Çünkü onlar biliyorlar ki Türkiye varsa onlar var.” diye konuştu.

Gerçekleşen programda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da yaptığı canlı konuşma, platforma kurulan dev ekranda gösterildi. Daha sonra Çorlu’da 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde meydana gelen olaylar, Çorlu halkına izlettirildi.

Programa daha sonra katılım sağlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop “Bizler, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirdik. Bundan sonra biz bir ve beraber olursak, İstiklal ve istikbalimiz için bir araya geliyorsak, bizim sırtımız yere gelmez. İşte bu meydan, bunun en güzel örneğidir. Bu gece burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu gecenin anlamını hatırlatmaya ve hatırlamaya davet ediyorum.” dedi.

Etkinlikler sonunda ise Çorlu’da bulunan tüm camilerden sala sesleri yükseldi.
Editör : Tuğberk Erdem
1624 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu