TESKİ'nin Kıyı ve Gölet Denetimleri Devam Ediyor
reklam
02 Eylül 2018
TESKİ'nin Kıyı ve Gölet Denetimleri Devam Ediyor

TESKİ'nin Kıyı ve Gölet Denetimleri Devam Ediyor

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermekte olan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Marmara Denizi ve göletlerde gerçekleştirdiği denetimleri periyodik olarak sürdürüyor.

TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan sahil şeridinde ve il genelindeki göletlerde yaptığı denetimlere periyodik olarak devam ediyor. Süleymanpaşa İlçesi’ne bağlı Barbaros Mahallesi ile Altınova Mahallesi arasında kalan kıyı şeridi boyunca gerçekleştirilen son denetime, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa da katıldı.

Kıyı ve deniz denetimi hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt “Gerçekleştirmekte olduğumuz denetimlerde, içme suyu havzalarımızdaki su kaynaklarımızı etkileyecek kaçak deşarj olup olmadığını kontrol ediyoruz. Denizlerimizin kirlenmesine sebep olacak kaçak deşarjların da kontrollerini yapmaktayız. İlgili kurumlarla koordine halindeyiz. Özellikle yaz aylarında denetimlerimizi sıklaştırıyoruz. Karşılaşılan olumsuz durumlarda ilgili kurumlar bilgilendirilerek, gerekli işlemler yapılmaktadır. Tekirdağ bir sahil kenti ve Tekirdağ’ın tüm sahil şeridinde kıyı denetimleri yapıyoruz.” dedi.

Genel Müdür BAŞA yapılan denetimin ardından yaptığı açıklamada; “TESKİ olarak denize, doğrudan arıtılmamış atık su deşarj etmiyoruz. Atık su arıtma tesislerimizde arıtma işlemi yaptıktan sonra deşarj ediyoruz. Bu sebepten dolayı Tekirdağ kıyılarında deniz suyu kalitesinde dönemsel olarak yaşanan kötüleşmelerde TESKİ’nin bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Fakat bazen denize yakın ev ve sitelerden denize kaçak deşarj yapılabiliyor. Ayrıca denizlerde faaliyet gösteren limanlar ve deniz taşıtları da bu konuda etkin rol oynuyor. TESKİ olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Atık su kaynaklı kaçak deşarjların önüne geçmek amacıyla denetim teknemizle kontrollerimizi sağlıyoruz. Önceden böyle bir imkânımız yoktu. Kıyı ve gölet denetimlerinin çok yararlı olduğunu düşünüyoruz. Denetimlerimiz periyodik olarak devam edecektir. Kısa bir süre sonra Marmaraereğlisi Türkmenli Göleti’nde de denetim yapacağız. Denizlerimizin kirlenmemesi için diğer tüm kurumlar ve vatandaşlarımız çok duyarlı olmalı. Çalışmalarda emeği geçen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personelimizi tebrik ediyorum. TESKİ olarak sağlam altyapı sağlam gelecek ilkesiyle çalışarak, çevreye duyarlı bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1808 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu