Başkan Yüksel: "20 Yılda Yapılamayanı, 4 Yıla Sığdırdık!"
reklam
02 Eylül 2018
Başkan Yüksel:

Başkan Yüksel: "20 Yılda Yapılamayanı, 4 Yıla Sığdırdık!"

CHP Ergene İlçe Başkanlığı Danışma Toplantısı, Ulaş Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan ve Ergene’de yapılan hizmetleri örnek gösteren Belediye Başkanı Rasim Yüksel “Bir ilçenin 20 yılda yapamadığını, biz 4 yıla sığdırdık!” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ergene İlçe Başkanlığı Danışma Toplantısı’nda konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel “Halkımız bizi göreve getirdiği günden beri, var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam ediyoruz. Şunu çok net söylüyorum; Türkiye’deki gelişmiş belediyelerde ne varsa, Ergene Belediyesi’nde de o var. Örneğin; bütün planlarımız e-devlet’te, e-imar’da yüklü. Her vatandaşımız, pafta ve parsel numarasını girerek kendi parselini sorgulamakta ve bütün planları görmektedir. Bunlar birçok belediyede kapalıyken, bizim belediyemizde açıktır. Bu hizmetler; teknolojik belediyelerde vardır, gelişmiş belediyelerde vardır. Örneğin Almanya’dan bir vatandaş, e-devlet sayesinde borcunu çok rahat bir şekilde ödeyebilmektedir.” dedi.

VATANDAŞIMIZA, SAHADA DOKUNUYORUZ

Başkan Yüksel “Bizler, sahada vatandaşımıza dokunuyoruz. Bakın bugüne kadar 4 bine yakın vatandaşımıza iş bulma, aş bulma imkânı sağladık. Bunu gören devlet büyükleri ‘Siz bunu yapmayın!’ dediler ve iş bulma ofisimizi kapattırdılar. ‘İş-Kur, bu işlemi yapacak’ dediler, ama biz şükür ki 4 bin vatandaşımıza iş bulduk, aş bulduk. ‘Ergene için, halkımız için çok çalışıyoruz.’ dedik, bizler bu zamana kadar 5 bin vatandaşımızı evinden aldık, hastaneye götürdük, tedavisini yaptırdık ve hastaneden alıp tekrar evine hastamızı bıraktık. Bu hizmetler; birçok belediyemizde, birçok ilçemizde olmayan hizmetler. Ama bizler çok şükür ki doğumdan ölüme kadar vatandaşımızın yanındayız, yanında olmaya da devam ediyoruz. Bu güne kadar evde yatan hastalarımıza 20 adet hasta yatağı teslim ettik. Yine 22 bin 800 adet hasta bezi temin ettik. Engelli vatandaşlarımıza, 121 adet akülü aracı teslim ettik. Yine 38 adet tekerlekli sandalye aracını, engelli vatandaşlarımıza kazandırdık. İlçemizdeki bin bebeğimize, ‘Hoş Geldin Paketi’ teslim ettik. 20 binin üzerinde bebek bezini, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Seçimde söz verdiğimiz gibi ‘Bölgemizde, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Güreşleri’ni yaşatacağız!’ dedik ve 5 yıldır bu güreşlerimizi, ata sporumuzu Ergene’mizde düzenliyoruz. Aynı paralelde sünnet şölenlerimiz var. Bu şölenlerimizde, yaklaşık bin çocuğumuzu sünnet ettirdik.” diye konuştu.

BEREN BEBEK’İN İSMİ, KREŞE VERİLİYOR

Ergene’de, eğitime de destek olduklarını belirten Başkan Yüksel “Eğitim hizmetleri kapsamında göreve geldiğimiz günden bu yana, okullarımızın bütün ihtiyaçlarını Ergene Belediyesi olarak karşıladık ve karşılamaya da devam ediyoruz. Şu anda Büyükşehir Belediyemiz ‘11 İlçeye, 11 Okul’ Projesi’ni gerçekleştirdi. Sizler de biliyorsunuz, Sağlık Mahallemizde 24 derslikli okulumuzu hep birlikte hizmete açtık. Bunlar büyük projeler, büyük yatırımlar. Bizlerin de ilçe belediyesi olarak 2 tip eğitim projesi var. Bu yıl inşallah 03-06 yaş okula ön hazırlık olan kreşimizi, hep beraber açacağız. Yeşiltepe Mahallemizde bu 1’inci projemiz bitmek üzere. Adını da tren kazasında rahmetli olan Beren Bebek’in ismini koyarak, onun da adını Ergene’mizde yaşatacağız. 2’nci projemiz de Ulaş Mahallemizde olacak. Eğitime desteğimiz devam ediyor, devam etmekte. Çünkü çocuklar bizim, onlar bizim geleceğimiz ve biz onlara destek olmak zorundayız. Göreve geldiğimiz günden itibaren, okullarımızdaki çocuklarımıza 2 bin 526 adet çanta ve çeşitli kırtasiye malzemelerini ücretsiz olarak öğrencilerimize dağıttık.” dedi.

EĞİTİME DE DESTEK OLUYORUZ

“Yeni belediye olmamıza rağmen, birçok ilçede olmayan hizmetleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz.” diyen Başkan Yüksel “Nedir bunlar? Örneğin; atık getirme merkezi… Sağlık Mahallemizde bu projeyi hayata geçirerek, yine vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yine belirtmek istiyorum; dediğim gibi Türkiye’deki gelişmiş belediyelerde ne varsa, bizde o var. Hayvanlarımızı, köpeklerimizi ve kedilerimizi unutmadık. Onlara da her türlü veteriner hizmetleri yaparak barınak kurduk. Veteriner hekimimiz, sadece hayvan bakmakla değil tüm okullarda dezenfekte hizmetleri de vermektedirler.” diye konuştu.

2 BÜYÜK SPOR TESİSİ AÇTIK

Başkan Yüksel “Biliyorsunuz, 10 Ocak benim doğum günümdü. Bizler, sosyal belediyeyiz. Sosyal belediyeciliği her zaman ön plana çıkardık, çıkarmaya da devam ediyoruz. Önce tesisleşmeye gittik. Bu sene 10 Ocak tarihinde, Velimeşe Mahallemizde kapalı spor salonumuzu ve Naim Süleymanoğlu Spor Tesisi’ni gençlerimizin hizmetine açtık. Bu sene orada 500 çocuğumuza kurs imkânı sağlandı ve her yıl bu kurslarımız devam edecek. Yine biliyorsunuz, profesyonel ligde bizi temsil eden bir takımımız var. Takımımızın oyuncuları için, 25 odalı ve adeta bir oteli andıran çok güzel bir tesisi hizmete sunduk. Geçen sene takımımız, futbol müsabakalarını dış sahada oynamak zorunda kalmıştı. Çünkü sahamız yetersizdi. Bu sene sahamızın ihalesini yapıp, bin 500 kişi kapasiteli yeni bir tribün oluşturuldu.” dedi.

EDİRNE CADDESİ, BİZLERİ YORDU

Bu projeleri hayata geçirirken Devlet’ten bir kuruş dahi almadıklarını belirten Başkan Yüksel “Şunu net söylemek istiyorum; bizler bugüne kadar devletten bir kuruş dahi almadık. Bu tesislerimizi, devletten bir kuruş almadan hayata geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. Devletten bize gelen para çok cüzidir, sınırlı sayıda gelmektedir. Dediğim gibi yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen sosyal belediyecilik anlayışıyla çok kısa sürede, çok büyük işlere imza attık. Seçim öncesi bizim hayallerimiz vardı, şimdi hayallerimizi gerçeğe kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu hayaller içerisinde, 3 tip düğün salonu projesi vardı. Bir tanesini bu sene 19 Mayıs tarihinde Pınarbaşı Mahallemizde hizmete sunduk. 500 kişilik düğün salonumuz, şu anda Pınarbaşı Mahallemizde halkımıza hizmet vermektedir. Düğün salonumuzun yanında çok güzel bir sosyal tesis, çocuklarımız için oyun parkı gençlerimiz için de yine buraya çok güzel bir basketbol sahası inşa ettik. Aynı projenin 2’ncisi, Allah kısmet ederse Kırkgöz Mahallemizde olacak. 29 Ağustos’ta bu projenin de açılışını yapıp, burasını da hizmete sokacağız. 3’üncü çok amaçlı düğün salonu projemiz de Esenler Mahallemizde olacak. Ergene Belediyesi, mahalle muhtarlarının da yanında oldu. 5 tane mahalle muhtarımızın, muhtarlık binası yoktu. Onlara, yeni muhtarlık binaları yaptık ve teslim ettik. Dediğim gibi Ergene Belediyesi, herkesin yanında. Zaman zaman sıkıntılar da yaşamadık değil! Tabi ki yaşadık. Zaman zaman vatandaşımız bizleri eleştirdi, Büyükşehir’imizi de eleştirdi. Edirne Caddesi bizleri çok yordu mu, yordu. Fakat ihaleler nedir, bir süreçtir. 15 ay süreyle ihale edildi ve o yüzden firma kanuni hakkını kullanmakta. Zaten geciktiremez de… Ama bir yolumuz bitti, diğer yolumuzun da yüzde 50’si bitti. İnşallah Allah kısmet ederse, 1 ay içerisinde Edirne Caddesi’nin bitirilerek hizmete açılacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

KENDİ İMKÂNLARIMIZLA HAYATA GEÇİRDİK

Başkan Yüksel, “Ergene Belediyemizin çeşitli mahallelerinde 888 bin m² parke taş, 22,5 kilometre asfalt yol yaptık. Dediğim gibi bunların hepsi Ergene Belediyesi’nin kendi bütçesiyle, kendi imkânları ile yapıldı. Ergene bünyesinde 100 kilometre yol yaptık. Bunlar büyük hizmetlerdir. Ergene Belediyesi’nin başı, bu hizmetler ile daima dik duracaktır. Parke taş ve yol hizmetlerimiz halen de devam etmektedir. Biliyorsunuz Vakıflar Mahallemize bir ‘Sevgi Yolu’ yapmıştık. Şimdi aynı projenin bir benzerini de Sağlık Mahallesi Edirne Caddesi’nde hayata geçireceğiz. Buradaki çalışmalarımızın çoğu tamamlandı. Ergene bünyesinde, örnek olacak birçok proje hayata geçirildi. Şu anda devam eden projelerimiz de var. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalışıyoruz. Ergene’mizin girişinde, Kültür Merkezi Projemiz devam ediyor. Yine Marmaracık Mahallemizdeki gölün kenarında, mesire alanının hemen yanı başında, çok güzel bir sosyal tesis projemiz daha var. Vatandaşlarımızın hafta sonu güzel vakit geçirmelerini sağlayacak olan bu projemizi de halkımız ile birlikte hizmete açacağız. Dediğim gibi bizler, doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımızın yanında olduk. Yanında olmaya da devam edeceğiz. Bir daha çok net söylüyorum; bu projeleri, devletten bir kuruş almadan yaptık. Bir ilçenin 20 yılda yapamadığını, biz 4 yıla sığdırdık!” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1521 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu