TESKİ’nin Kapaklı Yatırımı, 47 Milyon 765 Bin 671 TL’ye Ulaştı
reklam
11 Eylül 2018
TESKİ’nin Kapaklı Yatırımı, 47 Milyon 765 Bin 671 TL’ye Ulaştı

TESKİ’nin Kapaklı Yatırımı, 47 Milyon 765 Bin 671 TL’ye Ulaştı

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ’nin Kapaklı İlçesi’nde gerçekleştirdiği içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu yatırımlarını yerinde inceledi. Proje Kontrol Mühendisi Burak Gürses, yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aktardı.

TESKİ’nin Kapaklı’ya yaptığı yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Genel Müdür Şafak Başa “Bu yılı, Kapaklı yılı olarak ilan ettik. Kapaklı genelindeki çalışmalarımıza, hızla devam ediyoruz. Bugüne kadar; 17 bin metre içme suyu hattı, 25 bin metre kanalizasyon hattı ve 3 bin metre yağmur suyu hattı imalatı yaptık. Kapaklı İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı işi kapsamında; toplamda yapılması planlanan 86 bin 305 metre altyapının, 45 bin metresi yapıldı. Böylece yatırımımızın yüzde 52’si tamamlanmış oldu. Yatırım bedelimiz 25 milyon 785 bin 723 TL’dir. Bahçeağıl Mahallesi’nin, içme suyu ve kanalizasyon imalatları tamamladı. Şu anda, evsel bağlantıları yapılmaktadır. Atatürk Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Pınarça Mahallesi ve Bahçelievler Mahallesi’nde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapı çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.

Genel Müdür Başa “Ek olarak Kapaklı’da, 4 adet yeni içme suyu kuyusu açarak ilçemizin su ihtiyacına destek sağladık. Nüfus artış verileri de göz önüne alarak, 2050 yılı dâhil ilçemizin su ihtiyacını karşılayacak kapasitede yeni içme suyu depoları inşa ediyoruz. Bahçelievler Mahallesi’nde bin 500 metre³, Atatürk Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’ne hizmet verecek 2 bin 500 metre³, Pınarça Mahallesi’nde 2 bin metre³ ve Bahçeağıl Mahallesi’nde 200 metre³ olmak üzere 4 adet yeni içme suyu deposu inşa edilmektedir. Ayrıca içme suyunu terfi edecek, 3 adet terfi merkezi inşa edilmektedir. Yine bu işimiz kapsamında Bahçelievler Mahallesi’nin atık suyunu Çerkezköy-Kapaklı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne iletecek olan 4 bin 600 metre uzunluğundaki kanalizasyon kolektör hattımızın yüzde 90’ı tamamlanmıştır. Kapaklı’nın nüfusu, çok hızlı bir şekilde artmaktadır. Artan nüfusa yetişiyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında, Kapaklı’nın temel altyapı sorunları çözülmüş olacaktır.” diye konuştu.

Başa “TESKİ olarak, kurulduğumuz günden bugüne kadar, Kapaklı’da 14 adet işimizi tamamladık. Yatırım maliyeti 17 milyon 719 bin 971 TL’dir. Halen devam eden 6 adet işimiz var. Bunların bedeli de 30 milyon 45 bin 700 TL’dir. Böylece toplam yatırım hacmi, 47 milyon 765 bin 671 TL’dir. TESKİ olarak hızla büyüyen Kapaklı için çalışmaya devam edeceğiz. Sağlam altyapılar ile sağlam gelecekler inşa ediyoruz.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1960 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu