Elektriği Değil, Makam Araçlarını ve Lüks Harcamaları Kesin!
reklam
11 Eylül 2018
Elektriği Değil, Makam Araçlarını ve Lüks Harcamaları Kesin!

Elektriği Değil, Makam Araçlarını ve Lüks Harcamaları Kesin!

Tekirdağ Namık Kemal Lisesi Kapalı Spor Salonu’nun elektriklerinin ‘borç’ nedeniyle kesilmesine çok sert tepki gösteren CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun “Kesinti yapılacak yer eğitim değil; makam araçlarıdır, lüks harcamalardır!” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ’da bulunan Namık Kemal Lisesi Kapalı Spor Salonu’nun elektriklerinin borç nedeniyle kesilmesine çok sert tepki gösterdi. Kapalı spor salonunun; öğlene kadar okul öğrencileri, öğleden sonra spor kulüpleri, akşamüzeri de Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından müsabakalarda kullanıldığını kaydeden Milletvekili Aygun “Türkiye Taekwondo Şampiyonu ve Dünya 5’incisi Hacı İsmail Öztekin, karanlıkta antrenman yapıyor. Spora ve eğitime değer vermeyen ülkeler, gelecekte var olamaz! Spor salonu, içler acısı halde… Musluklar çalışmıyor, tuvalet penceresinin camları düşmek üzere, pisuarlar kapalı. Öğrencilerimize ve mili sporcularımıza reva görülen şartlar bu…” dedi.

DUYARSIZLIK, HAREKETE GEÇİRDİ

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile görüşerek elektrikleri yeniden açtırdığını belirten Milletvekili Aygun “Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün duyarsızlığı, bizi harekete geçirdi. Eğitimden ve spordan kesinti olmaz, olamaz! Bu kafalarla, eğitim ve spor yönetilemez! Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hasan Kadir Kardaş’ı eğitime, spora ve gençlerimize sahip çıkmaya davet ediyorum.” uyarısını yaptı.

KARANLIĞA MAHKÛM EDİYORLAR

Aygun “Süleymanpaşa İlçesi’ndeki 100’üncü Yıl Mahallesi’nde bulunan Öğretmen Mehmet Mediha Tetikol Okulu tadilata girince, Köprübaşı’nda bulunan eski Namık Kemal Lisesi’nin ek binasına taşınmıştır. Buradaki spor salonu, okul tarafından kullanılmaktadır. Okul da öğleden sonra salonu spor kulüplerinin kullanımına sunmuştur. Akşamüzeri de Tekirdağ İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü müsabakalar için kullanmaktadır. Ama 15 bin liralık elektrik borcunu; ne İl Gençlik Hizmetleri ne de Milli Eğitim Müdürlüğü üstlenmiştir. Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş (TREDAŞ) 2 ay önce elektrikleri kesmiştir. Öğrencilerimiz, spor kulüplerimiz ve müsabakaya çıkan gençler karanlıkta veya mum ışığında antrenman yapmaktadır. Hatta ve hatta Türkiye Tekvando Şampiyonu ve Dünya 5’incisi Milli Sporcumuz Hacı İsmail Öztekin’i bile karanlığa mahkûm ediyoruz. Bu anlayışla dünya şampiyonalarında ve olimpiyatlarda madalya değil, nal toplarız.” diye konuştu.

VALİ CEYLAN, ELEKTRİKLERİ AÇTIRDI

Spor salonundaki bakımsızlığa ve öğrencilere reva görülen virane vaziyete de tepki gösteren Aygun “Spor salonu, kendi haline terk edilmiştir. Öğrencilerin sağlığını, canımı kimse düşünmüyor! Tuvaletler temizlenmiyor. Musluklar bozuk, çalışmıyor. Aynalar kırık. Lavaboların üzerindeki PVC camlar, çocukların başına düşme riski taşıyor. Pisuarlar kapatılmış. Müslümanlıkta kimseye pabuç bırakmazlar, ama taharet çubuklarını bile devre dışı bırakmışlar! Ben de veli ve öğrencilerden gelen istek üzerine okula gittim. Bizzat yaşanan rezalete tanık oldum. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ı aradım. Sağ olsun Vali Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur’u olay yerine gönderdi. TREDAŞ yetkilileri çağrılarak, elektrikler açıldı. Tekirdağ İl Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bugüne kadarki duyarsızlığını kınıyorum. Eğitim ve spora duyarsız kalanlar, çocuklarımızı sahiplenemezler! Bu konuyu takip etmeye devam edeceğim. Tekirdağ Valisi Sayın Mehmet Ceylan’a, spor salonunun elektriklerini açtırdığı için bir kez daha teşekkürlerimi sunarım.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
2251 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu