2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı İçin Ders Zili Çaldı
reklam
10 Ekim 2018
2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı İçin Ders Zili Çaldı

2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı İçin Ders Zili Çaldı

2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası, Çorlu’da düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı. Atatürk Meydanı’nda başlayan kutlama programı, Yunus Emre İlkokulu’nda devam etti. 55 bine yakın öğrenci ve 3 bin 155 öğretmen ders başı yaptı.

2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası, Çorlu’da bulunan 55 bine yakın öğrenci ve 3 bin 155 öğretmenin ders başı yapmasıyla start aldı. İlköğretim Haftası kutlama programı, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün’ün, Atatürk Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.

SİZLERDEN İSTEĞİMİZ ÇOK ÇALIŞMANIZ

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk töreninin ardından Yunus Emre İlkokulu’nda gerçekleştirilen programa; Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri ile basın mensupları katıldı. Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’nın ardından programın açılış konuşmasını, Yunus Emre İlkokulu Müdürü Kubilay Akçaman gerçekleştirdi. Akçaman “Bizler, her yıl okulumuzun gelişmesi için çaba harcıyoruz. Geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler, okulumuza hoş geldiniz! Sizlere başarılı bir ortam oluşturmak için çalışıyoruz. Sizlerden tek isteğimiz var; çok çalışmalısınız. Velilerimizden ise çocuklarına güvenmelerini ve tüm olanaklarını sağlamalarını istiyoruz. Sevgili öğretmen arkadaşlarım, yeni nesil sizlerin eseriniz olacaktır. Sizin başarınız, Cumhuriyet’in başarısı olacaktır. Yeni eğitim ve öğretim yılının, tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İNSAN OLMA, MİLLET OLMA DAVASI

Törende, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün de bir konuşma gerçekleştirdi. Sözlerine, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyerek başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün “Bugün ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilçemizde de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı’na başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle değerli öğretmenlerimizin, sayın velilerimizin ve sevgili öğrencilerimizin sevincine, heyecanına yürekten katılıyor, sizleri kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir. Bu noktada ‘İnsan olma, millet olma davası’ olarak benimsediğimiz İlköğretim Davası Süreci, Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşma ülkümüzün temelidir. Bu temel, eğitimin ilk ve en önemli basamağıdır. Ne kadar sağlam atılırsa, o kadar güvenilir ve o kadar ümit vaat eder olacaktır. Bu nedenle; öğrencilerimizin daha çok çalışması, bilgiyi sorgulamaları, öğretmenlerimizin bilgiyi aktaran değil, bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları, velilerimizin ise her alanda evlatlarına verdiği desteklerle aslında 21’inci yüzyıl Türkiye’sini desteklediklerinin idrakinde olmaları gerekmektedir. Geleceğimizi ve ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimizi, iyi yetişmiş birer fert olarak, modern bilime dayalı, bilgiyi üreten ve bu bilgileri gelişen teknoloji ile ekonomik yararlılığa çeviren, öz güveni yüksek bireyler olarak yetiştirmede en büyük görev sizlere düşmektedir. Bunları yaparken Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, bu ilkeleri benimsemiş ve davranış haline getirmiş fertler olarak yetiştireceğinize olan inancım tamdır. Eğitimin sağlam temeller üzerinde kurulmasında ve kişilerin ileri yaşlardaki başarılarında, ilköğretimin önemi bilimsel olarak kanıtlanmıştır.” diye konuştu.

İHTİYACIMIZ OLAN TEK ŞEY VAR!

Konuşmasına devam eden Üzgün “Çağımızda bilgi, hem çok çeşitlendi hem de ulaşılması çok kolay hale geldi. Hızla gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz. Teknoloji ve iletişimin gelişmelerini olumlu değerlendirip, olumsuzluklarından uzak kalabilmek iyi bir eğitimle sağlanır. Gelecek eğitimle biçimlenecektir. İşte bugün hep birlikte öğrencilerimize eğitim kapılarını açıyoruz. Bizler onları kucaklarken, sizleri de yanımızda görmek istiyoruz. Öğrencilerimizin başarısında maddi ve manevi desteğiniz, onları motive edecek ve başarılarını yükseltecektir. Sevgili öğrenciler, sizler okulumuzda kişiliği gelişmiş, ilke ve hedefleri olan, çağdaş, bilgili, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine karşı saygılı gençler olarak yetişiyorsunuz. Sizlerin başarısı sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin değil, dünyanın da başarısı olacaktır. Eğitim ve öğretim, sizin de bu gelecekte yer almanızı sağlayacaktır. Öğrenimin sadece okulda bitmediğini, ömür boyu sürdüğünü aklınızda tutarak eğitim ve öğrenimin her fırsatını değerlendirmelisiniz. Bütün bu amaçlarımıza ulaşabilmenin yolu, Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi ‘Tek bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak’tır. Bu bilinçle yeni eğitim ve öğretim yılında başarılı çalışmalar dilerken, eğitim kalitesinin ve başarının arttırılması için çaba gösteren herkese şimdiden teşekkür ediyor, tüm yönetici, öğretmen, anne, baba ve sevgili öğrencilerimizi saygı ile selamlıyorum.” dedi.

SINIFLARI, BİRLİKTE GEZDİLER

Açılış konuşmalarının ardından öğrenciler, İlköğretim Haftası ile ilgili çeşitli şiirler okudu ve folklor gösterisi gerçekleştirdi. 4’üncü sınıf öğrencileri de okullarına yeni başlayan 1’inci sınıf öğrencilerine çiçek takdim etti. 3’üncü sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan folklor gösterisi büyük beğeni kazanırken, gösterinin sonunda öğrencilerin açtığı Türk Bayrağı, Çorlu’ya yeni atanan İlçe Kaymakamı Cafer Sarılı’ya armağan edildi. Sarılı, öğrenciler tarafından kendisine hediye edilen Türk Bayrağı’nı öperek teslim aldı. Kutlama programının ardından Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün ve protokol mensupları, okula yeni başlayan öğrencilerin sınıflarını ziyaret ettiler. Kaymakam Sarılı, Başkan Sarıkurt ve Milli Eğitim Müdürü Üzgün öğrenci ve öğretmenlere yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar dileyerek bir süre sohbet ettiler.

Editör : Tuğberk Erdem
1448 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu