Yüksek Mimar Fatma Gürel: "Cumhuriyet ve Çorlu Sevdalısıyım!"
reklam
22 Kasım 2018

Yüksek Mimar Fatma Gürel: "Cumhuriyet ve Çorlu Sevdalısıyım!"

CHP Çorlu Belediye Başkan Aday Adayı Yüksek Mimar Fatma Gürel, ilçede görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda konuşan Gürel, Cumhuriyet ve Çorlu sevdalısı bir birey olduğunu yineledi.

Çorlu Belediye Başkanlığı görevi için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nden aday adayı olduğunu açıklayan Yüksek Mimar Fatma Gürel, ilçede görev yapan gazeteciler ile bir araya geldi. Emlak Konutları bölgesindeki bir işletmede gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda konuşan Çorlu Belediye Başkan Aday Adayı Yüksek Mimar Fatma Gürel “17 Mayıs 1962 yılında Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde doğdum. 4 kız kardeşten 2’ncisiyim. İlkokula, Muratlı’da başladım. Ailemin Almanya’ya işçi olarak gitmesi nedeniyle Balabanlı Köyü’nde bitirdim. Ortaokulu, ailemin yanında ve Frankfurt’ta tamamladım. Liseyi ise Tekirdağ Namık Kemal Lisesi’nde okudum. Trakya Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldum. Daha sonra yine aynı bölümde Mimari Tasarım üzerine yüksek lisans yaptım.” dedi.

İŞLEVSİZ HALE GETİRİLİNCE İSTİFA ETTİM

Eğitim hayatı ile ilgili yaptığı kısa bilgilendirmenin ardından sözlerine devam eden Gürel “1988 yılında Çorlu’da bireysel olarak hizmet veren mimarlık bürosunda işe başladım ve 8 ay içinde kendi ofisimi açtım. 1989 yılında Çorlu Halk Evi kurucu üyeliğini yaptım. 1991 yılında Çorlu Birleşik Sosyalist Partisi Kurucu Üyesi ve ilçe başkanlığı görevinde bulundum. 1994-1996 yılları arasında Çorlu Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Kurul Delegesi olarak görev aldım. 1996-1998 yılları arasında ise Çorlu Uluslararası Havaalanı Projesi’nde, başından sonuna kadar Teknik Büro Şefi olarak görev yaptım. 1997 Yerel Seçimleri’nde de ÖDP’nin seçilmiş Çorlu Belediye Başkan Adayı oldum. 2004-2006 yılları arasında Çorlu Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. 2007 Çorlu Çevre Gönüllüleri Derneği Kurucu Üyesi ve 2 dönem Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptım. 2009 Yerel Seçimleri’nde CHP’den Çorlu Belediye Meclis Üyesi olarak seçildim ve 5 yıl boyunca İmar Komisyonu Üyesi, Sokak İsimleri Belirleme Komisyonu Üyesi ve İçkili Yerler Belirleme Komisyonu Üyesi olarak sorumluluk üstlendim. 2014 Yerel Seçimleri’nde yeniden CHP’den Çorlu Belediye Meclis Üyesi olarak seçildim ve İmar Komisyonu Üyesi, Mimari Estetik Kurul Üyesi ve İçkili Yerler Belirleme Komisyonu Üyesi olarak görev yaptım. 2017 yılının Ekim ayında ise işlevsiz hale getirilmem nedeniyle Belediye Meclis Üyeliği görevimden istifa ettim. 2009 yılından bu yana da Çorlu Eğitim ve Spor Vakfı’nda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktayım.” diye konuştu.

CUMHURİYET ve ÇORLU SEVDALISIYIM

Sosyal yaşamına ilişkin açıklamalarda da bulunan Gürel “Halen serbest mimar olarak, proje tasarımı ve yapı üretiminde görev alıyorum. Proje ortağımla girmiş olduğumuz bir yarışmada, 1’incilik kürsüsünde yer aldık. Bekârım ve evlat edindiğim 18 yaşında bir erkek çocuk annesiyim. Aynı zamanda da çevre ve eğitim gönüllüsüyüm. 40 yaş altı insanların eğitimi için elimden gelen her türlü çalışmayı sürdürüyorum. Okullara, çevre ve meslek tanıtımları seminerlerine gidiyorum. Okullarda gereksinim duyulan yapılar için mimari proje desteği sağlıyorum. Cumhuriyet ve Çorlu sevdalısıyım. Bununla birlikte aidiyet duygusu oldukça gelişmiş bir bireyim. Kentimden bana düşen ne olmuşsa, gücüm ölçüsünde şimdiye kadar hep yaptım. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğim. Mesleğimle de ilgili olarak tarihi yapı ve bölgelere ilgi duyuyorum. Bu tür yerlerin tescillenmesi, korunması ve restore edilmesi konusunda etkili olmaya çalışıyorum. Çağdaş yaşam savunucusuyum. Kız çocuklarının her türlü eğitim ve hayata hazırlanması konusunda mücadele etmeyi gerekli görüyorum. Doğal yaşamı çok önemsiyorum. O nedenle kentin ulaşılabilir noktalarında doğal yaşamı hissettiren alanların kazandırılması gerektiğine inanarak, bu alanlardaki mücadelenin içinde yer alıyorum. Hayvanları seviyorum. Yıllardır, hayvan severlerle birlikte barınaklara ve sokak hayvanlarına yardımlar sağlıyoruz. ‘İnsan, politik bir canlıdır.’ söylemi ile siyasetin ve politikanın içinde yer almayı görev sayıyorum. Gezmeyi ve kitap okumayı çok seviyorum.” dedi.

BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI

Çorlu Belediye Başkan Adayı gösterilmesi ve seçimi kazanması durumunda hayata geçirmeyi planlandığı projeler hakkında da açıklamalarda bulunan Gürel, Çorlu halkı için yayalaştırma projelerine öncelik vereceğini ve Çorlu Belediyesi ile Atatürk Meydanı arasında kalan adayı kaldırarak, yaya yolu projesini gerçekleştirmek istediğini söyledi. Daha sonra basın mensuplarının çeşitli sorularını yanıtlayan Gürel, programa katılan tüm basın mensuplarına teşekkür etti.
Editör : Tuğberk Erdem
2267 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu