İhtiyaç Sahiplerinin Yüzü, Ahbap Tekirdağ İle Gülüyor
reklam
22 Kasım 2018
İhtiyaç Sahiplerinin Yüzü, Ahbap Tekirdağ İle Gülüyor

İhtiyaç Sahiplerinin Yüzü, Ahbap Tekirdağ İle Gülüyor

Ahbap Tekirdağ, Çerkezköy’de mendil, kolye, küpe ve toka satarak geçimini sağlamaya çalışan, ancak borçlarından dolayı sıkıntılı günler yaşayan vatandaşa sahip çıktı. 75 yaşındaki kadının evini temizleyen gönüllüler, mutfak alışverişini de yaptı.

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde mendil, peçete, kolye, küpe ve toka satarak geçimini sağlamaya çalışan, ancak borçlarından dolayı sıkıntılı günler yaşayan 75 yaşındaki kadına, Ahbap Tekirdağ gönüllüleri sahip çıktı. Sosyal medyada atılan bir tweetin, saatler içerisinde yüzlerce kişi tarafından paylaşılması ile gündem olan yaşlı kadına ulaşan Ahbap Tekirdağ gönüllüleri, yardım elini uzattı. Ahbap Tekirdağ, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile de vatandaşların içine su serpti.

YAŞLI TEYZEYE, KISA SÜREDE ULAŞILDI

“Bu teyze Tekirdağ/Çerkezköy’de Pera Cafe’nin önünde mendil satıyor. Asla dilenmiyor. Gidin bir elini öpün, mendilini alın. Ben hikâyesini dinledim, siz de dinleyin. Yardıma çok muhtaç... Hadi yardım elimizi uzatalım. Bu kış günlerinde yüreğini ısıtalım. RT yapalım, duyuralım!” metni ve teyzenin fotoğrafı ile yapılan paylaşım sonrası derhal teyzeyi aramaya koyulan Ahbap Tekirdağ gönüllüleri, kısa bir süre içinde kendisine ulaşmayı başardı.

BİZLER, DAHA ÇOK SEVİNDİK

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Ahbap Tekirdağ Şehir Başkanı Seren Yıldırım “Teyzemizi, olayın hemen ertesi günü bulduk. Gittik, konuştuk. Hikâyesini dinledik, hatta evinde misafir olduk. O kadar cana yakın ve iyi bir insan ki… Birkaç aylık borcu varmış. O borcu kapatıncaya kadarki mutfak alışverişini gerçekleştirdik. Bir güzel de evini temizledik. O çok mutlu oldu, bizlerse ondan daha mutlu olduk.” dedi.

AMACIMIZ, YÜZLERİ GÜLDÜRMEK

Twitter, Facebook ve İnstagram’dan Ahbap Tekirdağ hesaplarına gelen onlarca başvuruyu inceleyerek harekete geçtiklerini belirten Yıldırım “Ahbap Tekirdağ olarak ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak, bizler için çok önemli. Ancak daha da önemli bir nokta var; ihtiyacı ortadan kaldırmak! Bizler, günü kurtarmak adına destek olmuyoruz. İhtiyacın tamamen ortadan kaldırılması adına çalışmalar yapıyoruz. Tamamen gönüllülerden oluşan ekibimizin tek bir amacı var; o da yüzleri güldürmek.” diye konuştu.

SİYASET ÜSTÜ BİR OLUŞUMUZ

Son olarak Ahbap Tekirdağ’ın sadece yardımlaşma değil birçok alanda çalışmalar gerçekleştirdiğine değinen Ahbap Tekirdağ Şehir Başkanı Seren Yıldırım “Çevre, yardımlaşma, insanlık, sanat, bilim ve teknoloji, medya, ağ ve eğitim olmak üzere 8 ayrı çalışma grubumuz var. Arkadaşlarımız her geçen gün yeni projeler ile şehrimize, bölgemize, ülkemize sahip çıkıyor. Genel Başkan’ımız Haluk Levent’in ve Ahbap Türkiye’nin yönlendirmesi ile çok önemli işler başarıyoruz. Siyaset üstü bir oluşumuz. Gerek Tekirdağ gerekse Türkiye’de sevginin ve gerçeğin peşinde koşarak yapacak çok işimiz var.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1438 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu