Süleymanpaşa Belediyesi, 65 Milyon TL’lik Borç Batağında
reklam
14 Mayıs 2019
Süleymanpaşa Belediyesi, 65 Milyon TL’lik Borç Batağında

Süleymanpaşa Belediyesi, 65 Milyon TL’lik Borç Batağında

65 milyon TL’yi aşkın borcu bulunan ve bütçesi her ay 2 milyon TL açık veren Süleymanpaşa Belediyesi’nin neredeyse maaşları bile ödeyemeyecek duruma geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, bataklıktan kurtulmayı hedeflediklerini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Süleymanpaşa İlçe Danışma Toplantısı’nda konuşan ve borç batağı içinde bir belediye devraldıklarını ifade eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, gelir getirici projeleri hayata geçirmek üzere düğmeye bastıklarını söyledi. Süleymanpaşa Belediyesi’ni 65 milyon TL’yi aşkın borçla devraldıklarına dikkat çeken Yüksel, aylık 7 milyon TL geliri olan belediye kasasından toplam 9 milyon TL ödendiğini (5,5 milyon TL personel gideri, 1,5 milyon TL geçmişte kullanılan kredi ve faizi, diğer sabit giderler) ve bütçenin her ay 2 milyon TL açık verdiğini ifade etti. Yüksel, bu giderlerin, yatırım kalemlerinin giderleri olmadığının da altını çizdi.

TOPLAM BORÇ 65 MİLYON LİRA

Yüksel, “Aylık 7 milyon lira olan gelirimizin; 5,5 milyon lirası personel maaşlarına, 1,5 milyon lirası ise daha önceden alınmış kredilerin faiz ödemelerine gidiyor. Her ay 600 bin lira, yakıt giderleri için harcanıyor. Temizlik işlerinde kullanılan 38 araca, aylık 540 bin lira ödüyoruz. Belediyenin kiracı olarak bulunduğu 11 binaya ödenen toplam kira bedeli ise aylık 100 bin lira. 90 bin lira da elektrik giderimiz var. Diğer giderlerle birlikte toplam rakam 9 milyon lirayı buluyor. Yani belediyenin işletme gideri, eski parayla aylık 9 trilyon lira. Yol yapacaksınız, park yapacaksınız, hizmet yapacaksınız… Ama bunlar için paranız yok! Eğer seçimi kazanmasaymışız bu ay belki; ancak önümüzdeki ay maaşları bile ödeyemeyen bir belediyeyle karşı karşıya kalacaktık. Belediyenin bütün mali durumunu analiz ediyoruz. Önümüzdeki günlerde hepsini, görsel olarak basınla ve halkımızla paylaşacağız. Şu ana kadar tespit ettiğimiz toplam borç miktarı 65 milyon lira.” dedi.

YILBAŞINA KADAR TOPARLANACAĞIZ!

Belediyeyi devraldıktan sonra acil tedbirler almaya başladıklarını vurgulayan Yüksel, “Gelir getirici birkaç projemiz var. Bunları hayata geçirmemizin akabinde, yılbaşına kadar belediyenin mali durumunu toparlamayı hedefliyoruz. Göreve geldikten sonra, belediyeye ait tüm binaların, birimlerin ve atölyelerin fotoğrafları çekildi. Bu fotoğraflara bakıldığında, inanılmaz bir dağınıklık ve düzensizlik var. Aldıklarına bile sahip çıkmamışlar. Şimdi hepsini tek tek toparlıyoruz.” diye konuştu.

PERSONEL ALIMI OLMAYACAK!

Göreve geldiklerinden bu yana çok sayıda iş başvurusu aldıklarının altını çizen Yüksel, “ İhtiyaç duyduğumuz bir kaç teknik personel dışında, kısa vadede personel alımı yapmayacağız. Şu an hali hazırda, belediye bünyesinde çalışan 900 personel var. Bu personellerimizle, işine siyaset karıştırmamış olanlar hariç, yola devam edeceğimizin sözünü verdik. ‘Bizimle çalışmak isteyen, işini düzgün yapan personeli sırtımızda taşırız.’ demiştik. Sözümüzün arkasındayız. Ama bu insan kaynağı doğru kullanılmamış. Şu an bu kadroyla en verimli ve doğru iş bölümünü yapacağımız bir dönemi yaşıyoruz.” dedi.

MAL VARLIKLARIMIZI ÇIKARIYORUZ

Yüksel, “Belediyenin hangi mahallede ne kadar arsası var? Hangi (kırsal) mahallede ne kadar tarlası var? Bunlar, ne şekilde değerlendiriliyor? Bu soruların cevabı, anlık olarak bilinmiyor. Bugüne kadar bu kayıtların, birkaç müdürlükte ayrı ayrı tutulduğunu gördük. İlk iş olarak Emlak İstimlâk Müdürlüğü’nü kurduk. Şimdi tüm taşınmazların kaydını, tek müdürlük altında topluyoruz. Tarlalarımızı ve arsalarımızı daha aktif bir şekilde değerlendireceğiz. Nerede ne mal varlığımız var, nasıl değerlendiririz diye bakacağız. 2 ay içinde her şey yerine oturacaktır.” dedi.

2 BİNİN ÜZERİNDE RANDEVU TALEBİ VAR

Sözlerine devam eden Yüksel, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana tebrikleri kabul ediyoruz. Ancak bitecek gibi değil! Halen 2 binin üzerinde randevu talebi var ve bunların birçoğu teşkilat içi. Biz artık, affınıza sığınarak, bu randevu taleplerini kabul etmeyeceğiz. Aksi halde bu iş bizim için hayırlı olmayacak. Bu yüzden burada sizlerle bir araya gelmek istedim. Tebriklerinizi sahada, sokakta çalışırken alacağız. Bütün randevuları kabul etmek için hiçbir iş yapmamamız gerekiyor. Ama yapılacak çok işimiz var. Güzel bir ekiple iş başına geldik. Çok güzel bir meclis üyesi kadrosuna sahibiz.” diye konuştu.

RAMAZANDA PROGRAMLARIMIZ OLACAK

“Çalışmalara hızlı başladık!” diyen Yüksel, göreve geldikten çok kısa bir süre sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerini gerçekleştirdiklerini anımsattı. Ramazan ayında her akşam bir mahallede olmak üzere “Gönül Sofraları” Projesi kapsamında iftar organizasyonlarının düzenleneceğini ifade eden Yüksel, sahur programlarında da vatandaşlarla bir araya geleceklerini söyledi. Ramazan ayının ardından 55’inci Kiraz Festivali’nin düzenleneceğini ve festival hazırlıklarının son hızla devam ettiğini anlatan Yüksel, Kiraz Festivali için komisyon kurulduğunu ve ödeneklerin aktarıldığını belirtti. Yakın zamanda festival organizasyonunun detaylarının netleşeceğini bildiren Yüksel, “Bu yıl düzenleyeceğimiz festivalde, Süleymanpaşa Belediyesi zarar etmeyecek. Hatta diyebiliriz ki kasasına para koyacak. Bundan önce dışarıda bırakılan tüm resmi kurumları da festival bünyesine dâhil edeceğiz. En güzel sanatçılarla ve etkinliklerle, bu festivali hep birlikte gerçekleştireceğiz. Herkes de kasadan para çıkmadan nasıl festival yapılır görmüş olacak inşallah.” diye konuştu.

TÜM VAATLERİMİZ HAYATA GEÇECEK

Toplantının “Dilek ve Temenniler” bölümünde de söz alan Yüksel, vatandaşlardan gelen soruları da yanıtladı. “Seçim döneminde verilen vaatlerin, gerçekleştirilip gerçekleştirilemeyeceği” yönünde gelen bir soruya cevap veren Yüksel, seçim sürecinde halka arz edilen tüm projelerin hayata geçirileceğini söyledi. Yüksel, “Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da, Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile belediye başkanları olarak bir araya geldik. Orada Hazine ve Maliye Bakanı’mız Sayın Berat Albayrak ile de özel bir görüşme gerçekleştirdim. Kendisine, projelerimizi içeren kitapçığımızı takdim ettim. Sayın Bakan’ımız bize bu konuda müsterih olmamızı söyleyerek, yalnız olmadığımızı ifade etti.” açıklamasında bulundu.

Toplantıya AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Editör : Tuğberk Erdem
1417 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu