Tekirdağ’daki Mavi Bayraklı Plaj Sayısı 8’e Yükseldi
reklam
15 Ağustos 2019
Tekirdağ’daki Mavi Bayraklı Plaj Sayısı 8’e Yükseldi

Tekirdağ’daki Mavi Bayraklı Plaj Sayısı 8’e Yükseldi

2018 Mali Destek Programları kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından desteklenen “Temiz Çevre, Temiz Kumsallar, Mutlu Yarınlar” Projesi’nin kapanış toplantısı Şarköy’de yapıldı.

Şarköy Süleyman Altınok Plajı’nda yapılan kapanış toplantısına İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Kaymakamı Kemal Yıldız, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, davetliler ve Şarköylüler katıldı.

Kapanış toplantısında bir konuşma yapan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Bugün burada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2018 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ‘Temiz Çevre, Temiz Kumsallar, Mutlu Yarınlar’ Projesi’nin kapanış toplantısı münasebetiyle toplandık. Trakya çok şanslı bir coğrafya, 3 tarafından 3 deniz ile çevrilmiş durumda. Denizlerimizin birçoğunda denize girilebilmekte ve faal bir canlı varlığı söz konusu. Tekirdağ’ın ‘Mavi Bayraklı’ plaj sayısı ise 8’e yükseldi. Bunların 5 tanesi Şarköy ve Mürefte’de yer alıyor. Bu plajların bakımı ve temizliği için başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere ilçe belediyelerimiz de büyük bir özveri göstermektedir. Biz de Trakya Kalkınma Ajansı olarak ‘Temiz Çevre, Temiz Kumsallar, Mutlu Yarınlar’ Projesi ile bu çabalara bir katkıda bulunmuş olduk. Proje kapsamında, 3 adet kumsal temizleme aracı alınarak Tekirdağ ilinin Marmara Denizi’ne kıyısı olan ilçelerinin kumsallarının temizliği ve bakımı amaçlanmıştır. Bu proje ve elde edilen tecrübenin, Saros Körfezi’ndeki belediyelerimize de örnek olmasını dileriz. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere, tüm proje ekibine ve projeye katkısı olan herkese teşekkürlerimi iletir, projenin hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.

Törende konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Mavi Bayrak almak çok zor, ama kaybetmek çok kolaydır. Biz, kazandığımız bayrakları kaybetmemek için çalışmaya devam edeceğiz. Tekirdağ, tüm ilçeleri ile birçok güzelliğe sahip bir şehir. Hedefimiz, tüm sahil şeridinde Mavi Bayrakları dalgalandırmaktır. Marmaraereğlisi, Süleymanpaşa ve Şarköy, tarihi dokuları bünyesinde barındırıyor. Bu kapsamda Miras Atölyesi-I ve Miras Atölyesi-II projelerini hayata geçirdik. Büyükşehir Belediyemizin 5 temel vizyonundan biri olan turizm alanında yatırımlar yapmaya ve Tekirdağ’ı ülkemizin önde gelen turizm merkezlerinden biri haline getirme hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz değişim ve dönüşümü hep beraber görüyor ve yaşıyoruz. Geldiğimiz durum itibariyle bugünümüz dünümüzden daha güzel; yarınlarımız ise bugünümüzden daha güzel olacak. Buna yürekten inanıyorum. ‘Sevdamız Tekirdağ’ diyerek çıktığımız hizmet yolunda, halkımıza en iyi hizmetleri vermeye ve halkımızın yaşam standardını yükselten yeniliklere öncülük etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mavi Bayraklı sahilimizin hizmete sunulmasında emeği geçen personelimize ve paydaşlarımıza teşekkür ediyor, tüm bu hizmetlerimizin güzel Tekirdağ’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Törende daha sonra “Temiz Çevre, Temiz Kumsallar, Mutlu Yarınlar” Projesi kapsamında alınan araçlarla temizlenen 3 plaja birden verilen Mavi Bayrak Şarköylü çocuklar tarafından göndere çekildi. Uygulama süresi 18 ay olan proje kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne 3 adet sahil temizleme aracı alındı. Toplam bütçesi 800 bin TL olan projenin yüzde 50’si TRAKYAKA tarafından karşılandı.

Editör : Tuğberk Erdem
1448 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu