10’uncu Yöresel Ürünler Fuarı’na, Trakya Lezzetleri Damga Vurdu
reklam
15 Kasım 2019
10’uncu Yöresel Ürünler Fuarı’na, Trakya Lezzetleri Damga Vurdu

10’uncu Yöresel Ürünler Fuarı’na, Trakya Lezzetleri Damga Vurdu

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde (ATO) düzenlenen 10’uncu Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)’na, Trakya damga vurdu. Fuara Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’deki oda ve borsaların belirlediği firmalar katıldı.

“Sizin Oraların Nesi Meşhur?” sloganıyla bu yıl 10’uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), Anfaş Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. 276 bin kişinin ziyaret ettiği fuara bu yıl 81 ilden 164 oda ve borsa, 18 kalkınma ajansı, valilikler, belediyeler, kooperatifler, üretici birlikler ve firmalardan oluşan 647 katılımcı yer aldı.

5 gün süren fuar süresince Trakya Standı’nda; Peynir Helvası, Velimeşe Bozası, Malkara Eski Kaşarı, Edirne Badem Ezmesi, Bademli Kurabiye, Keşan Satır Et, Edirne Ciğeri, Edirne Meyve Sabunu, İpsala Pirinci, Meriç Yer Fıstığı, Kırklareli Hardaliyesi, Kırklareli Beyaz Peyniri, Kırklareli Meşe Balı ve diğer yöresel ürün ve lezzetler tanıtılarak satışları yapıldı.

Ayrıca Trakya Standı, önemli misafirleri de ağırladı. Açılış günü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Gazeteci Yavuz Donat, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve farklı illerden TSO ve Borsa Başkanları Trakya Standı’nı ziyaret etti. Trakya Standı’na gelen misafirleri ağırlayan Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Edirne TSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, Keşan TSO Başkanı İsmail Şapçı, Uzunköprü TSO Başkanı Ercan İhtiyar, Çorlu Ticaret Borsası Başkanı Yüksel Ertan, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ve İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin, Trakya’ya özgü ürünler hakkında detaylı bilgiler aktardılar.
Editör : Tuğberk Erdem
1252 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu