Denetime Takılan Firmaya, Tutanak Tanzim Edildi
reklam
15 Kasım 2019
Denetime Takılan Firmaya, Tutanak Tanzim Edildi

Denetime Takılan Firmaya, Tutanak Tanzim Edildi

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Ekipleri tarafından yürütülen rutin kontrollerde evsel atık çöp konteynerine endüstriyel atık döktüğü tespit edilen firma ve şahıslar hakkında tutanak tanzim edildi.

Zafer Mahallesi Yeni Sanayi Sitesi’nde denetim ve kontrollerde bulunan Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Ekipleri, evsel atık çöp konteynerinde endüstriyel atık tespit etti. Yapılan inceleme sonrasında endüstriyel atıkların Ergene’de faaliyet gösteren bir üretim firmasına ait olduğunu tespit eden ekipler, endüstriyel atıkları ilgili firmaya çöpten toplatarak lisanslı atık bertaraf tesisine teslim edilmesini sağladı.

Çorlu Belediyesi Emir ve Yasaklarına Dair Yönetmelik’e istinaden; ilgili firma ve şahıslar hakkında evsel atık konteynerine atılması yasak endüstriyel atık atılmasına istinaden tutanak tanzim edildi. İlgili tutanak gerekli işlemlerin yapılması için Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bildirildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan ve halk sağlığının her şeyden önemli olduğunu ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiklerini, hem firmaları hem de vatandaşları uyararak evsel atık konteynerlerine çöp dışında moloz, inşaat atığı, endüstriyel atık ve kül gibi maddelerin atılmaması gerektiğini hatırlattı.
Editör : Tuğberk Erdem
1098 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu