Cumhuriyet’imizin 96’ncı Yılını, Gurur ve Coşkuyla Kutladık
reklam
16 Kasım 2019
Cumhuriyet’imizin 96’ncı Yılını, Gurur ve Coşkuyla Kutladık

Cumhuriyet’imizin 96’ncı Yılını, Gurur ve Coşkuyla Kutladık

Cumhuriyet’imizin 96’ncı kuruluş yıl dönümünü, gurur ve coşkuyla kutladık. Atatürk Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başlayan Cumhuriyet Bayramı programı, Omurtak Caddesi’ndeki resmigeçit töreni ile devam etti.

Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 96’ncı yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninde sırasıyla Çorlu Kaymakamlığı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ve Çorlu Belediyesi’ne ait çelenkler anıta sunuldu. Çelenk sunma programının akabinde saygı duruşunda bulunuldu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı’mız okundu. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma programında, siyasi partilerin ilçe başkanlıkları da çelenklerini bıraktılar. AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti’nin çelenkleri, Atatürk Anıtına sunuldu. Törenin ardından basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, “Mustafa Kemal Atatürk, 28 Ekim 1923 tarihinde, ‘Efendiler, yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz.’ dedi ve 29 Ekim’de de Cumhuriyet ilan edildi. Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Bayramı’nda büyük bir coşku yaşamıştık. Aynı coşkuyu, bu sene de yaşayacağız. Türk Milleti’nin ve Çorlulu hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

BİR KEZ DAHA HATIRLAMAK ve ANLAMAK

Cumhuriyetimizin 96’ncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programı, 29 Ekim 2019 Salı günü sabahı Çorlu Kaymakamlığı’nda yapılan tebrikat töreni ile devam etti. Kaymakamlık binasında yapılan tebrikat töreninin akabinde, Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan etkinliklere geçildi. Atatürk Meydanı’nda yapılan tören; Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un, tören aracı ile halkı, öğrencileri ve askeri birlikleri selamlayıp bayramını kutlamasıyla başladı. İstiklal Marşı’mızın askeri bando eşliğinde söylenmesi ile devam eden programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı tarafından yapıldı. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, “Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 96’ncı yıl dönümünde; Cumhuriyet’in bize kazandırdığı değerleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçekleştirmiş olduğu inkılâpları ve Cumhuriyet’imizin temel taşları olan Atatürk İlkeleri’ni bir kez daha hatırlamak ve bir kez daha anlamak durumundayız.” dedi.

CUMHURİYET FAZİLET REJİMİDİR

Konuşmasına devam eden Kaymakam Sarılı, sözlerini “Cumhuriyet, bir fazilet rejimidir. Birbirinden farklı bireylerin meydana getirdikleri bir armonidir. Farklı inançları, farklı düşünceleri, kültürleri ve yaşayışlarıyla birbirinden ayrılan milyonlarca insanı, biz haline getiren rejimin adıdır. Vatandaşların kendi kaderlerini tayin etmek üzere seçme ve seçilme hakkına sahip olduğu bir yönetim şeklidir Cumhuriyet. Bağımsızlığımızı, topraklarımızı, saygınlığımızı, kısaca bizi millet yapan bütün değerleri borçlu olduğumuz o büyük insanı ve O’nun aziz dava arkadaşlarını bir kez daha minnet duygularıyla anıyor, gençlerimize; kendilerine bırakılan emanete sahip çıkmalarını, bunu da meşru yollarla ancak ve ancak çok çalışarak gerçekleştirebileceklerini unutmamalarını tavsiye ediyorum. Sözlerimi, Atatürk’ün gençlere ve kendini daima genç hisseden bütün vatandaşlarımıza hitabıyla sonlandırmak istiyorum; ‘Ey yükselen nesil! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.’ Cumhuriyetimizi ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğimize sarsılmaz bir inançla inanıyor, Cumhuriyet Bayramı’mızı kutluyorum.” diyerek noktaladı.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından, Orion AVM’den başlayarak Çorlu Atatürk Meydanı’nda tamamlanan Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye giren kadın ve erkek koşuculara ödülleri verildi. Ödüller Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Çorlu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gökalp Yalçın tarafından takdim edildi. Kros yarışmasında kızlarda Elif Kökçü 1’inci, Damlanur Kara 2’nci, Dilan Öznur 3’üncü ve Begüm Yılmaz 4’üncü oldu. Erkeklerde ise Abdullah Yıldız 1’inci, Recep Tekin 2’nci, Samet Akdeniz 3’üncü ve Enes Kurt 4’üncü oldu. Ödül töreninin ardından öğrenciler şiirlerini okudu. Çorlu Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Grubu, folklor gösterilerinde bulundu.

Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, resmigeçit töreni ile son buldu. 
Editör : Tuğberk Erdem
1161 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu